Wku

Hur du använder Windows XP

Datorer kan vara ganska förvirrande ibland, men med lite vägledning, kan denna teknik vara användbara även för de mest oerfarna användare. Denna handledning kommer att diskutera i operativsystemet Windows, och hur du får ut det mesta av sina program.

Steg

Hur du använder Windows XP. Köp en dator från en seriös återförsäljare.
Hur du använder Windows XP. Köp en dator från en seriös återförsäljare.
 1. 1
  Köp en dator från en seriös återförsäljare. Det kan ha Windows XP installerat på den. Om den inte gör det, kan du köpa operativsystemet och installera det själv från en cd-rom.
 2. 2
  Förutsatt att datorn nu är inställd och att strömmen är på, kan du anpassa den. Högerklicka på skrivbordet och välj Egenskaper från den efterföljande menyn. Därifrån kan du ändra din skärmsläckare och bakgrunder.
 3. 3
  Välj en Internet Service Provider (ISP) och en webbläsare. Du måste betala för tillgång till internet, men den goda nyheten är att de flesta webbläsare (t.ex. Firefox) är gratis.
 4. 4
  Besök Microsoft Update för att söka efter säkerhetsuppdatering till din dator.
 5. 5
  Skaffa en e-postadress. De flesta ISPs ger oftast ett e-postkonto. Om inte, kan du få en gratis online Hotmail eller Yahoo!-konto.
 6. 6
  Välj en budbärare program, om så önskas. MSN Messenger, Yahoo! Messenger och AOL Instant Messenger är alla populära.
 7. 7
  Spela spel. Du kan spela spel på internet, men du har roliga spel som flipperspel, solitär, och minsvepare direkt på din dator. För att komma åt spelen, gå till: Start, Program, Spel, välj det spel du vill spela.
 8. 8
  Måla bilder. Bara att gå till start, program, tillbehör, måla sedan att måla en bild. Spara den, eller skriva ut den genom att klicka på "File" och välj sedan alternativet.
 9. 9
  Räkna till ditt hjärta innehåll. Gå till Start, Program, Tillbehör, klicka sedan på "kalkylator" för att göra beräkningar
 10. 10
  Spela din favoritmusik och videofiler med en mediaspelare. Windows XP levereras med en, men du kommer förmodligen vill hämta något av dina egna val.
 11. 11
  Stanna säkert. Windows har du täckt på den här. Gå till Start, Kontrollpanelen, och sedan "säkerhetscenter" för att visa statistik på din brandvägg, virus scan, och automatiska uppdateringar. Men, kanske du vill ha ytterligare saker såsom föräldrakontroll eller popup-blockerare. Du kan köpa ytterligare säkerhetsprogram på din elektronik återförsäljare.
 12. 12
  Skapa dokument med Microsoft Word. Klicka på ikonen, skriv ditt papper, klicka på Arkiv "Spara" för att spara eller fil "print" för att skriva ut.
 13. 13
  Gör diagram och tabeller i ett program som heter "excel". Ange antal uppgifter, markera den och klicka sedan på "diagramguiden"-knappen i verktygsfältet.
 14. 14
  Skapa intressanta presentationer bildspel med PowerPoint. Öppna den, skapa ditt första bilden, klicka sedan på "lägg till ny bild" för att påbörja nästa bild. Klicka på "bildspel" och sedan "view show" för att spela det.

Varningar

  • Säkert på Internet.
 • Ge aldrig ut personlig information såsom namn, ålder, adress eller telefonnummer.
 • Om att dela en dator med människor alltid hålla ett lösenord på vissa saker om du inte känner dem.
 • Ger inte ut din e-postadress till främlingar eller du kan få oönskad e-post som kallas "spam".