Wku

Hur du använder HTML-koder på din piczo webbplats

Vill du lägga HTML-bild eller texteffekter på din Piczo plats, men vet inte var du ska börja? Ser koden för komplicerat att ändra färg eller storlek? Dessa steg kan hjälpa dig att förstå det bättre!

Steg

Hur du använder HTML-koder på din piczo webbplats. Först av allt, gå in på Google eller en sökmotor och skriv in "piczo HTML-koder".
Hur du använder HTML-koder på din piczo webbplats. Först av allt, gå in på Google eller en sökmotor och skriv in "piczo HTML-koder".
 1. 1
  Först av allt, gå in på Google eller en sökmotor och skriv in "piczo HTML-koder". Titta igenom de webbplatser för att hitta några koder.
 2. 2
  Ett annat sätt att hitta HTML-koder är att gå in på Piczo Topsites (se externa länkar), eftersom många av dessa platser har sektioner med HTML-länkar för att skriva, bilder och mycket mer.
 3. 3
  När du hittar en HTML-länk, till exempel för att göra olika texteffekter, kanske du vill ändra färg. För att göra detta, läs igenom HTML-koden och leta efter delar som säger något i stil med "(color = # 000000)" eller "color: 000000". Dessa 6 siffror eller bokstäver bestämma färgen på texten.
 4. 4
  Gå sedan in på en sökmotor och skriv i "HTML färgkoder" och du bör kunna hitta en färgkarta. Välj en färg och hitta de sex bokstäver eller siffror som överensstämmer med den färgen. Skriv dem i stället för de sex siffror eller bokstäver på din HTML-kod. De flesta koder har mer än en färgrymd, så se till att du fyller dem alla i.
 5. 5
  För att ändra storlek, leta efter en plats som säger något i stil med "font-size: 28pt" eller "font-size: 12px"... ändra antalet efter teckenstorlek: tills du hittar den rätta för dig.
 6. 6
  Att ändra vad HTML-koden säger, leta för att skriva om vad det nu står. Till exempel, om du kopierar en kod som säger "My Site", leta för att skriva i koden som säger "My Site". Ändra det till vad du vill att koden ska säga.
 7. 7
  Vissa koder kan säga olika saker innan typsnitt eller färg, men oftast kommer de att se ut som de ovan. Leta efter något som säger "färg" eller 6 bokstäver eller siffror tillsammans, kommer detta att vara där färgen är. För typsnitt, bör det stå "teckenstorlek" någonstans i koden om du kan ändra det.

Tips

 • När du kopierar en kod från en webbplats, se till att du har kopierat allt och inte missa vissa delar ut, eller det kanske inte fungerar. Se till att du klistrar in den i HTML-rutan, inte textrutan.

Varningar

 • Se till att du inte tar bort några huvudsakliga delar av koden av misstag när du ändrar färgkoder, teckenstorlekar eller vad skrivandet effekten säger. Detta kunde stoppa koden från att arbeta.