Wku

Hur du använder din egen router med Verizon FiOS

Den ActionTec router från Verizon FiOS kan vara besvärligt att arbeta med. Användare kan installera sin egen router bakom ActionTec för kännedom och användarvänlighet. Eftersom Verizon ActionTec routern också fungerar som ett modem, kan den inte monteras på samma sätt som i ett kabelmodem.

Steg

Hur du använder din egen router med Verizon FiOS. Koppla in din nya router, men inte ansluta den till det befintliga Actiontec routern.
Hur du använder din egen router med Verizon FiOS. Koppla in din nya router, men inte ansluta den till det befintliga Actiontec routern.

Göra ändringar till din nya router

 1. 1
  Koppla in din nya router, men inte ansluta den till det befintliga Actiontec routern. Om din router har en internet ljus, kommer det inte att slå på. Det tar vanligtvis 1-2 minuter för en router att fullt igång.
 2. 2
  Med en trådlös anslutning, ansluta datorn till den nya routern. Vänta tills den får en IP-adress.
 3. 3
  Öppna din webbläsare och anslut till den nya routerns administrativa hemsida. Detta är vanligtvis http://192.168.1.1, men kan vara olika. Se till routrar bruksanvisning för detaljer.
 4. 4
  Använd inloggningsuppgifter som för att logga in.
 5. 5
  192. Denna inställning placering kommer att vara olika på varje router.
 6. 6
  Ändra subnät. Denna inställning bör vara strax under IP-adress, om den finns. Om så är fallet, ändra det till 255,255. 252 0,0
 7. 7
  Spara inställningarna. När detta är gjort, kommer routern startas om. Men, kommer du inte längre har tillgång till den administrativa hemsida sedan du ändrat IP-adressen. Vänta ungefär tre minuter och sedan peka din webbläsare till http://192.168.2.1.
 8. 8
  Kontrollera att förändringar ägt rum på routern. Om du kan logga in, har förändringarna varit inställd.
 9. 9
  Koppla ur routern och koppla från anslutningen. Nu ansluter till ActionTec routern via en kabelanslutning.

Göra ändringar i din Verizon router

 1. 1
  Med en trådlös anslutning, anslut till Verizon Actiontec routern. Logga in med dina inloggningsuppgifter.
 2. 2
  Klicka på "mitt nätverk" längst upp. Klicka sedan på "Network Connections" till vänster. Klicka sedan på Network (hem / kontor).
 3. 3
  Ändra IP-adressen på Actiontec routern till 192.168.1.1, om det inte redan är. Standardinställningen för ActionTec routern är 192.168.1.1.
 4. 4
  Ändra subnät. Återigen, är denna inställning direkt nedanför den IP-adressen. Ändra subnät till 255,255. 252 0,0.
 5. 5
  Klicka tillämpas. Ge routern ungefär fem minuter att starta om. När den gör det, peka din webbläsare till http://192.168.1.1.
 6. 6
  Ändra dina DHCP-inställningar för att tillåta nya ansluter börja vid 150. För att ändra denna inställning, klicka på Avancerat, IP Advanced-adress distribution,>, och sedan den åtgärd ikonen till höger. Du kommer inte att använda den här DHCP-server, men det används av dina FiOS set-top-boxar.
 7. 7
  Tilldela en statisk IP till routern. Detta görs genom att klicka på Avancerat, IP Advanced-adress distribution,>,listan Anslutning. Klicka på Ny statisk anslutning. Ställ in din värd namnet. Ställ in IP-adressen 192.168.2.10. Skriv in MAC-adressen för din router. Detta kan vanligtvis hittas på undersidan av din router.
 8. 8
  Placera routern utanför DMZ. Den demilitariserade zonen är en IP-adress som är tillåtet att ha fri tillgång till routern. Tilldela routern i DMZ genom att klicka på Inställningar för brandvägg och sedan klicka DMZ host. Skriv in den IP-adress du tilldelas routern: 192.168.2.10.
 9. 9
  Anslut routern. Routern är redo att gå.

Varningar

 • Ändra subnät inställning till något annat än vad som visas på den här artikeln kan ha en effekt på ditt lokala nätverk. Följ anvisningarna exakt om du är obekant med hur denna inställning fungerar. Ändra något av numren kan hindra dig från att gå online eller ens komma åt andra datorer i ditt eget nätverk.