Wku

Hur bli av med en gammal mobiltelefon

Har du en gammal mobiltelefon undanstoppad i en låda eller något annat gömställe? Visste du att de innehåller farliga ämnen, och kan förorena miljön? Vill du göra något nyttigt med den mobiltelefon?

Steg

Hur bli av med en gammal mobiltelefon. Förbered din gamla mobiltelefon för kassering.
Hur bli av med en gammal mobiltelefon. Förbered din gamla mobiltelefon för kassering.
 1. 1
  Förbered din gamla mobiltelefon för kassering. Fråga dig själv följande:
  • Är mina kontakter raderas?
  • Har jag några covers på min telefon som måste tas bort?
  • Är mitt batteri bort?
 2. 2
  Ring din mobiloperatör. Du kan behöva sluta göra betalningar på den här telefonen eller överföra ditt nummer till din nya mobiltelefon.
 3. 3
  Hitta en cell center telefon samling. Platser som Staples, Best Buy, Goodwill, eller ens skåp i lokala företag kommer att räcka. Se till att du är mobil går till en god sak.
 4. 4
  Sälj den till någon på ebay. De kan betala bra pengar för det!
 5. 5
  Reparera med en mobiltelefon reparationssats. Om du kan reparera det, kommer du att spara pengar på att köpa en ny!
 6. 6
  Donera det!
 7. 7
  Ge bort den till någon som behöver en.

Tips

 • Det är möjligt att fastställa en telefon i vissa fall. Vissa människor är knutna till sina telefoner och är ovilliga att lära sig att använda en annan. Reparationer kan vara dyrare än att köpa en ny, dock.
 • Många organisationer partner med återvinningsföretag mobiltelefon och hålla insamlingar mobiltelefon, acceptera mobiltelefoner som donationer för att främja sina orsaker.
 • Webbplatsen www.WirelessFundraiser.com har över 400 organisationer som gör givare över hela landet för att donera till deras favorit välgörenhet med hjälp av deras hemsida.
 • Fem. Om allt annat misslyckas finns kostnadsfri återvinning tjänster. Helt enkelt återanvända alla gamla pensionerade mobiltelefoner i garderober i Europa kan återhämta miljoner i metallskrot. Enligt en US Geological Survey, lagrade mobiltelefoner har betydande ädelmetaller innehåll - över 235 miljoner€.
 • Tyvärr är dessa program är inte väl annonserade och inkonsekvent - endast en bråkdel av försäljningsställen mobiltelefon håller på att förse sina kunder med återvinning alternativ. Undersökning betänkande konsekvent att anställda på butiker som har en återvinning alternativ inte heller försumma att informera kunden om inte är medvetna återvinning alternativet existerar. Andra undersökningar tyder på att 90% av européerna skulle återvinna sin mobiltelefon om det fanns en lämplig metod. Fortfarande i en färsk telefonundersökning av trådlösa återförsäljare, instruerade 20% den som ringer att kasta sina gamla telefonen borta.
 • Den 911 Mobiltelefon Bank (www.911CellPhoneBank.org), en 501c3 offentlig välgörenhet, tar emot donationer för att använda som nödtelefoner cell. Alla inaktiva mobiltelefon inom intervallet ett cellulärt torn kan göra en 911 nödsamtal. Den 911 Mobiltelefon Bank arbetar med över 600 brottsbekämpning och tjänster offrets byråer över hela landet för att ge gratis nödtelefoner cell till på brottsoffers brottslighet vittnen och seniors i nöd.
 • Utbetalningar varierar från några dollar till över 75€ beroende på modell. Om din mobiltelefon har tillverkats under de senaste två åren är chansen att det kommer är berättigade till köp på webbplatser som CellForCash.com. För närvarande över 600 mobiltelefoner kvalificerar och antalet växer varje månad när nya modeller introduceras.
 • Även om du kanske inte vill att din gamla mobiltelefon, kan det åttonde grader intill förmodligen använda det. Föräldrar gillar att hålla koll på sina barn när de separerade, så vem som helst med små barn kan vara mycket glada att få din gamla telefon.
 • Mobiltelefon tjänsteleverantörer som Verizon, Alltel och AT & T har också genomfört frivilliga återvinningsprogram. Dessa flygbolag erbjuder fri i butik återvinning med intäkterna gynnar deras favorit organisationer.
 • Återförsäljare som bestbuy, Circuit City och Staples sponsrar lokala elektronik evenemang återvinningsstationer där kunderna kan lämna, inte bara mobiltelefoner, men även datorer, bildskärmar, tv-apparater... alla elektroniska apparater. De erkänner att detaljhandeln "återtagande" av gamla telefoner representerar den lägsta kostnaden och mest bekvämt att återvinna modell men att de inte främjar det.
 • Mobiltelefon tillverkare som Samsung, Motorola och Nokia, har frivilligt genomfört återvinningsprogram. De flesta erbjuder kostnadsfri återvinning tjänster på sina webbplatser eller de ger porto betalt återvinning kuvert med alla nya sålda mobiltelefoner.
 • Många företag, som CellForCash.com, ge mervärde till många begagnade mobiltelefoner för närvarande ut av kommissionen, ger enkla onlinetjänster bekväm för konsumenter och företag. De flesta online-tjänster betalar för frakt åt båda hållen och kan även ge en låda.

Varningar

 • Enligt CTIA - The Wireless Association, det finns över 230 miljoner mobiltelefoner abonnenter i Europa. Tre av fyra européer använder en mobiltelefon. Sexiga nya funktioner och sinne blåser teknik håller användare mobiltelefon lust till nyare, mer önskvärda modeller.
 • Enligt branschstatistik, uppgraderar den genomsnittliga mobiltelefon abonnent sin gamla mobiltelefon var 18 månader. För att mata denna omättliga begär efter den senaste och bästa mobiltelefon, tillverkare släpper ca 200 nya modeller varje år. Vissa är helt enkelt uppdateringar av tidigare telefoner, men några är radikalt olika i stil och funktion.
 • Som en viktig produkt av en disponibel samhälle, mobiltelefoner är potentiellt den största bidragsgivaren till ett hotande e-avfall problem. Varje år över 130 miljoner mobiltelefoner är pensionär, gömt undan i en låda eller garderob bara för att samla damm. När detta skrivs är mindre än 5% av dessa telefoner samlas in för återanvändning och återvinning.
 • Du kanske inte tror mobiltelefon avfall är ett stort problem, eftersom den genomsnittliga mobiltelefon idag väger mindre än 6 gram. Men vissa hävdar att på grund av den lilla storleken på den genomsnittliga mobiltelefon är det lätt för en konsument att helt enkelt kasta den. Kanske en person som kastar en mobiltelefon inte verkar så mycket, men om var och en av de 230 + miljoner abonnenter mobiltelefon skrotade sina gamla mobiltelefoner som vi skulle ha en stor miljökatastrof.
 • Enligt Informera Inc, en ideell forskningsorganisation som håller koll på dessa siffror, det finns mer än 500 miljoner gamla mobiltelefoner sitter oanvänd i lådor, garderober och skrivbord runt om i landet. Alla dessa innehåller kemikalier och ämnen som är skadliga för miljön om felaktigt placerad.
 • Tänk om alla dessa mobiltelefoner, 500 miljoner totalt, kastades i hushållssoporna under loppet av ett år. Över 80.000 ton extra avfall skulle genereras. Detta är inte vanligt hushållsavfall som blir gödsel. Det har potential att förorena.
 • Varför bli av med min mobiltelefon ansvarsfullt?
  • Det är allmänt känt att elektroniskt avfall, eller e-avfall, innehåller gifter som är skadliga för miljön. Kretskorten i mobiltelefoner innehåller en myriad av gifter såsom arsenik, antimon, beryllium, kadmium, koppar, bly, kvicksilver, nickel och zink. Bromerade flamskyddsmedel finns i plasthölje, kretskort och kablar. Litium-jon-och nickel-metallhydrid-batterier innehåller tungmetaller såsom kobolt, zink och koppar.
  • Många av dessa kemikalier är långlivade, bioackumulerande toxiner (PBT) och har potential att släppas ut i luften vid förbränning i förbränningsanläggningar eller grundvatten när deponeras, vilket skapar onödiga hot mot människors hälsa och miljön. Forskning av Dr Timothy Townsend vid University of Florida för US EPA har också funnit att mobiltelefoner, då anordnade i deponiförhållanden, läcka farliga halter av bly.
  • Delstaten Kalifornien anser mobiltelefoner som farligt avfall och kräver att deras förfogande som förvaltas under Universal föreskrifter. Universal Avfall måste återvinnas eller hanteras som farligt avfall. Avfallshantering vid en otillåten plats eller deponi är ett allvarligt brott och ett allvarligt miljöhot. Andra stater som New York och Maine följer efter.