Wku

Hur att memorera texter av en låt

Memorera texter av en låt är inte en lätt uppgift för de flesta människor. Men med lite tid och ansträngning, kommer du att känna varje ord av låten. Oavsett om du kommer att kunna det är en annan historia. Memorera låttexter kan vara mycket svårt, men allt du behöver är öva, öva, öva och snart kommer du att känna varje ord till en låt bakåt och framåt.

Steg

Hur att memorera texter av en låt. Hitta sången och texterna.
Hur att memorera texter av en låt. Hitta sången och texterna.
 1. 1
  Hitta sången och texterna. Genom att ha låten på en CD, iPod, eller på din dator, kommer du att snabbt kunna plocka upp på rytmen, som kommer att hjälpa dig mycket när du memorera de faktiska texterna. Dock är ett ark med sångtexten också viktigt, det här sättet, du vet exakt vad orden är, eftersom texter kan vara svårt att höra ibland. Kom ihåg att praxis inte göra perfekt. Det är perfekt praxis som ger färdighet. Om du tränar den igen och igen med fel ord, det är svårt att bryta sig ur denna vana du har bildat.
 2. 2
  Börja från början, memorera den första raden. Täcka upp det och säga det högt. När du är klar, kontrollera om du har gjort rätt. Om du gjorde, lägga till nästa rad. Om inte, försök igen. Med tiden kommer du att kunna fortsätta att lägga till rader tills du vet hela låten.
 3. 3
  Spela låten med musiken samtidigt som Du sjunger. Se om du har orden memorerade korrekt. Försök spela in den och lyssna - klocka för raster eller pauser då du kan behöva för att tillbringa mer tid.
 4. 4
  Skriv ner texterna på en bärbar dator. Gör detta efter att ha lyssnat på den ett par gånger, och du bör kunna memorera det bättre
 5. 5
  Annars kan du bara lyssna på låten flera gånger. Gå över texterna i ditt huvud när du lyssnar.
 6. 6
  Slutligen, prova utan musiken. Om du kan göra detta genom att nu, grattis! Om inte så är det bara hålla på att försöka. Du får det till slut!
 7. 7
  Gör en sökning för texterna på nätet. Se till att när du får texterna från är densamma. Ibland olika webbplatser ger dig olika information. Försök att leta upp dem på artister webbplats eller pjäsen eller visar webbplats. De kommer att vara rätt där. Efter att ha lyssnat på låten en gång, kan du alltid hitta låttexten på en text-webbplats och skriva ut dem.
 8. 8
  Gå till youtube och se om låten finns i karaoke stil.
 9. 9
  Lyssna på låten medan du sover. Även om du inte är medveten, kommer din hjärna att ta in informationen. Innan sängen, läsa över texterna några gånger innan du läser en bok eller titta på TV.
 10. 10
  När du har fri tid, se över texterna.
 11. 11
  Försök att hitta känslor i låten. Det kan göra att du känner dig förvirrad och vilse, men sedan någon hittar dig. Om du hittar någon form av känslomässig koppling till låten, definierar den låten du, och texterna blir viktiga för dig.
 12. 12
  Öva texterna inför andra människor, olika människor varje gång om du kan. Så att du kommer att vänja dig sjunga dem framför en publik. När man är ensam är det lättare att komma ihåg ord, när du är framför människor kan det vara svårare att komma ihåg sångtexter grund nervositet eller blyghet.
 13. 13
  När du är säker på dig själv, har ett slags generalrepetition eller en liten prestation. Det hjälper om du ska utföra för en show, konsert, etc.
 14. 14
  När du har kören ner, börja fokusera på låtens intro-vers. När låten visas på radion, och dina vänner bara hoppa rätt i, känner mig inte pressad. Om du får intro-vers ner, sedan när det kommer på dig kommer att kunna sjunga de första raderna med alla andra. Plus om du kan göra det, antar de automatiskt vet du hela sången (alltså de slutar lyssna så kritiskt).
  • Obs: Denna process bör bara ta cirka 2 till 3 dagar, men detta beror på minnet av den person som försöker att lära sig texterna och längden på låten.
  • Det är bäst om du verkligen gillar den här låten du vill memorera. Bekanta dig med rytm och texter genom att nynna med till det när man hör det, skriva ut texterna, sedan uppgradera till sjunger tillsammans. Voila! Med en vecka, som mest, bör du vara en erfaren expert.
 15. 15
  Och kom ihåg, ha kul. Om du har glömt dina ord om dagen, oroa dig inte bara "Hum" dem och det kommer allt att bli bra!
 16. 16
  Om du försöker att komma ihåg det och sedan recitera den, gör samma sak, innan du vet ordet av kommer du att sjunga / recitera sången eller fras helt utan stopp.
 17. 17
  Practice!

Tips

 • Skriva ner texter till låten du har valt om och om igen kan vara till stor hjälp.
 • Om du känner till musiken till låten är det oftast lättare att lära sig texterna.
 • Försök sjunga tillsammans med låten medan den spelas i bakgrunden med din skriftliga texter. Det kommer att hjälpa ingrain det i ditt huvud.
 • Det hjälper en hel del att lyssna på låten när det är möjligt. Köp skivan som har det, eller hitta det på nätet.
 • Om det finns en musikvideo till låten, titta på det. Ser sångaren munnen orden till sången kan hjälpa enormt.
 • Online texter platser finns där av en anledning. Om du tror att det personligen kommer påskynda memorera processen för dig, läsa texterna som du lyssna på låten. Många människor får låtar ner lättare om de gör detta.
 • Snabba låtar med konstanta texter, såsom rap eller hip-hop, kan vara svårare att få ner.
 • Det hjälper om du verkligen förstår vad låten handlar om. De flesta låtarna är hämtade från dikter eller berättelser.
 • Skriv ner det på ett papper och bara träna därifrån.
 • Övning ger färdighet. Försök och utmana dig själv att sjunga låten perfekt och har som nötaktig vän vi talade om tidigare ringa dig.
 • När du tror att du vet texterna leta upp dem eftersom ibland texter kan ouppmärksamt.
 • En låt kan inte memoreras i ett enda sammanträde, och du måste acceptera och omfamna detta faktum. Så länge du håller dig motiverad och positiv, kommer texterna komma till dig lättare.
 • Inte skämmas för att be en nära vän som älskar låten för hjälp. De kan rätta dig om du misstolkar texterna. Också, vända dig till din vän i skolan bandet om du inte kan se skillnad mellan en vers och en brygga.
 • Kom ihåg, kan det inte vara det faktum att du inte känner till låten, kan det vara så att sången är för snabb och svår att sjunga i första hand!
 • Försök att skriva ut texterna själv genom örat innan du leta upp dem på nätet eller i en lyrisk häfte. Detta kommer att göra dem sticka in huvudet lite bättre.
 • Försök att komma till den punkt där du kan säga / sjunga texten utan att behöva tänka! Då du är mindre benägna att glömma dem eftersom de är etsat i din hjärna!
 • Försök att ansluta med sången, komma ihåg texterna, sedan sjunger med musiken.

Varningar

 • Det finns en hel del texter som är ganska oklara.
 • Om låten har orden olämpliga för små barn, tänk på att inte sjunga den runt dem.
 • Detta kan orsaka dagdrömmar eller oväntade surrande genom hela dagen i vald Song.
 • Om du ska sjunga sången se noterna är bekväma att sjunga. Om de inte försöker sjunga sången högre eller lägre eftersom sjunga obekväma toner kan skada din röst.
 • Är visserligen ingen att du vet en sång utantill första gången du gör det igenom utan fel. Du kommer att kunna lura många människor, ja, men inte alla!
 • Ibland sångtexter webbplatser har virus.
 • Ibland musikens historia är ganska dyster och svart. Detta kommer att leda dig in i några känslor och det ibland är en dålig sak eftersom det kan leda till självmord. Positiv sedan negativt!
 • De flesta konjunktioner och prepositioner sjungs mycket lätt snarare än tydligt i en takt. Om du spelar "Singing Bee", se till att du sjunger det tydligt för att undvika kontroverser. Du försöker sjunga texten korrekt, försöker inte att sjunga rent eller i tid, även om det hjälper.

Saker du behöver

 • Song
 • Sångtexten nedskrivna eller texter från Internet
 • Ett öppet sinne.
 • En energisk själv