Wku

Hur att hitta IP-information

Du kan hitta information om din IP-adress och en hel del mer information med hjälp av datorns Kommandotolken eller online IP identifierare.

Steg

Hur att hitta IP-information. Den enklaste, enklaste och mest använda sökning är ett program installerat på din dator.
Hur att hitta IP-information. Den enklaste, enklaste och mest använda sökning är ett program installerat på din dator.
 1. 1
  Den enklaste, enklaste och mest använda sökning är ett program installerat på din dator. Denna metod är Windows-baserad. Gå till Start-knappen nere till vänster på skärmen. Den visar din IP, och många av de vanligaste inställningarna som finns på ditt system.
 2. 2
  Klicka på Start, och sedan tillbehör. Beroende på din Windows-version, är det där du vanligtvis finner Kommandotolken. Du kan också ta upp detta från "Run"-funktionen genom att skriva "Start", "Kör", "cmd".
 3. 3
  I kommandotolken skriver du "ipconfig / all" - Enter.
 4. 4
  Se bilden ovan. Leta efter "IPv4-adress...........:. 68.3.168.240 <Preferred>" Det är din IP-adress på den tiden.
 5. 5
  Dynamiska IP-adresser är IP-adresser som ändras och inte tilldelats en specifik dator. Dynamiska IP-adresser används vanligtvis för persondatorer, hushållsartiklar datorer. De första 2 eller 3 sektioner kommer alltid att vara inom ett intervall av nummer som tilldelats din leverantör. Dessa siffror, som kallas en "oktett" tilldelas så att leverantörer inte överlappar varandra.
 6. 6
  Statiska ips, å andra sidan, ändrar inte och är oftast tilldelas till datorns MAC-adress. Statiska IP-adresser är vanligen köps till överkurs, och används av företag och organisationer. Hushållen kan köpa statiska IP-adresser från sin ISP, men får betala extra för funktionen.
 7. 7
  Det finns online-IP-identifierare som kan användas för samma ändamål. Du behöver inte ladda ner något, och att de inte läst något ur din dator. När du besöker deras hemsida, avlyssna de ett paket, ett fragment av datainformation, skickas med din leverantör. Varje gång datorn är på nätet, skickar din leverantör bitar av information till din dator som identifierar din IP. Den innehåller inget personligt. De kommer att ge dig en hel del användbar information.
  • Web IP-adress visar IP, ISP, Organisation, stad (Detta är staden din ISP rapporter, men inte alltid den stad du bor i), Region / stat, land, landskod, tidszon, latitud, longitud, postnummer, Metro, riktnummer, och en karta. Detta är den information som din ISP rapporter. Det kan inte vara exakt.
  • är enklare. Det visar IP, landskod, Land Namn, Region namn, stad, postnummer, latitud, longitud, och en karta.
  • Vad är min IP-adress är en annan som är till hjälp i att många program inställningar ber om din Proxy. Om du har en, och vet inte vad det är, kommer denna resurs visa vad din Proxy är.
 8. 8
  En annan IP sökning som visar alla dina öppna TCP (Transmission Control Protocol) anslutningar är att skriva "netstat-n" inklusive utrymmet. Du kommer att se en 4 kolumn lista över alla dina aktiva anslutningar och IP-nummer.
 9. 9
  Den lokala adressfältet identifierar en lista med IP-nummer som din ISP använder via din anslutning. Foreign Address fältet visar IP-nummer på de platser eller personer som du är ansluten. I bilden finns två IP-adresser som visas i utländsk adress fältet anger, i det här fallet, två anslutningar till Messenger-konton.

Tips

 • Detta är endast för Windows XP och Vista-datorer. En länk till en för Apple ingår.
 • Under Win95/98 Klicka på "Start> Kör> winipcfg."
 • Det finns många andra IP Identifierare nätet. Vissa är bättre än andra. Det kan finnas vissa bättre än andra. Liksom allt annat, har alla verktyg sitt jobb. Undersök dem, gör din sökning, och använda den du gillar bäst.
 • Du kan också hitta information om din IP genom att använda Vad är min IP-adress funktionen. Detta är den vanligaste funktionen av alla dessa platser.

Varningar

 • När du använder en IP-webbplats med information från en tjänst som använder en webb-proxy (t.ex. AOL), vara medveten om att den rapporterade IP kan vara att i tjänstens webb proxy och inte din faktiska IP. Detta kan också inträffa när du inte använder en server, som AOL, som din dator ofta försöker dölja din IP-adress så att du kan få mer säkerhet.
 • Om du sitter bakom en router din IP visas är din privata IP. För att få din externa Sök på Google efter "vad är min ip". Även du kan kolla in Google genom att söka "Vad är min IP-adress."
 • Ladda inte ner någon programvara som hävdar att ge information om IP-adress. Ingen seriös webbplats kommer att be dig att ladda ner något.
 • Slösa inte dina pengar på Proxy pjäser. Den som verkligen behöver veta ditt IP kan komma runt dem. De kostar ca 60€ och skyddar bara mot den gemensamma internet-sökning.