Wku

Så att spela in på en iPod gratis


Har du någonsin velat spela in ljud med din iPod? Följ dessa steg för att göra det.

Steg

Så att spela in på en iPod gratis. Tryck på den röda knappen till vänster för att spela in.
Så att spela in på en iPod gratis. Tryck på den röda knappen till vänster för att spela in.

iPod Touch

 1. 1
  Öppna röstmemon. Röstmemon är en app som kommer förinstallerade på din iPod. Hitta den under Verktyg.
 2. 2
  Tryck på den röda knappen till vänster för att spela in. Du kommer att kunna se din volym på mätaren i mitten. Använd iPod inbyggd mikrofon, mikrofon på dina hörsnäckor eller ett bluetooth mic till posten.
 3. 3
  Tryck paus för att stoppa. Den röda inspelningsknappen till vänster blir en röd paus-knappen medan du spelar in. Peka på det när du är klar.
 4. 4
  Spela upp din inspelning. Tryck på LIST-knappen längst ned till höger på skärmen. Välj din inspelning och tryck på den för att spela upp den.
 5. 5
  Märk din inspelning. Tryck på den blå pilen till höger om inspelningen. Tryck på informationsrutan att välja en etikett, eller skriv in ditt eget.
 6. 6
  Dela inspelningen. Du kan trycka aktie längst ner på skärmen för att skicka inspelningen via iMessage, eller via e-post om du är i en WiFi-hotspot.
  • Ladda ner inspelningen på iTunes. Alternativt kan du spara inspelningen till datorn nästa gång din iPod synkroniserar med iTunes. Klicka på "Musik"-fliken längst upp på skärmen, välj "Synkronisera musik" och markera "Inkludera röstmemon."

iPod Nano (5th Generation)

 1. 1
  Hitta röstmemon. Den är listad i Extras.
 2. 2
  Välj "rekord". Använd din öronsnäcka mikrofon eller en extern mikrofon för att spela in din röst memo.
 3. 3
  Välj menyn, sedan "stoppa och spara."
 4. 4
  Synkronisera röstmemon till iTunes. Under fliken Musik, markerar du "Inkludera röstmemon." Klicka på "Synkronisera musik."

Äldre iPods

 1. 1
  Installera ipod linux. Om du har en första-, andra-eller tredje generationens iPod, kan detta enkelt göras genom nedladdningar och instruktioner på länken nedan. Några andra lösningar finns för nyare iPods, men de är inte "officiellt" som stöds av iPod Linux. Se externa länkarna nedan för mer information.
  • Om du har en 1G, 2G, eller Mini, kommer du inte att kunna spela, men iPod Linux kommer att installera och alla andra funktioner kommer att vara där.
 2. 2
  Starta upp Linux från din iPod. För att göra detta, Mata ut och koppla din iPod. Det bör återställas automatiskt. Om den inte gör det, sedan återställa den (flick låsknappen på, sedan av, och håll ned "MENU" och "Välj" tills den återställs). Så snart du ser Apple-logotypen, flick på låsknappen. Efter Apples logotyp går, bör du se en kort stund en bild av en pingvin som håller en iPod. Sedan en massa text ska vina förbi. Nu kan du stänga av låsknappen. Om du använder den nya boot loader det kommer att ge dig en meny att välja vilket operativsystem som ska starta upp.
 3. 3
  När texten har försvunnit, bör din iPod starta upp ipod linux. Även om bakgrundsbelysningen på när texten gick förbi, kommer den att stängas förmodligen av nu. Håll ned "MENU" för att slå på den. Rulla ner till "Extras"-menyn (precis som du skulle normalt) och välj "Recordings." Klicka på knappen Välj.
 4. 4
  Justera inställningarna. Bläddra ned till botten där det står "Sample Rate" och klicka på knappen Välj för att ändra det. 8 kHz är standardinställningen och ger den lägsta ljudkvalitet. Trots det, är ljudet lättläst och låter OK, men lite suddig. Den högsta är 96 kHz, vilket är utmärkt kvalitet, men gör enorma filer och ibland hoppar en hel del. I stället för dessa, gå till 32, 44,1, eller 88,2 alternativ kHz. Prova dem för att se vad du gillar bäst (se tips nedan).
 5. 5
  Bestäm hur du ska spela. Du kan använda "Mic Record" eller "Line In Record" alternativen. "Mic rekord" funktioner genom att använda en mikrofon eller hörlurar anslutna till hörlursuttaget, och "Line in Record" fungerar genom att ansluta din iPod till en docka, och sedan koppla hörlurar eller mikrofon för inspelning i line out kontakten på din docka ( normalt i mitten på baksidan av bryggan).
 6. 6
  Record.
  • Om du har valt "Mic Record," anslut sedan antingen en mikrofon eller Apple hörsnäckor (andra hörlurar är mindre lätt att använda) till hörlursuttaget. Nu väljer "Mic Record" och klicka på knappen Välj. Tryck på knappen Välj och börja spela in. För att göra detta, skrän, skrika, prata eller sjunga i den vänstra hörluren (markerad med ett "L") eller skrika, skrika, prata eller sjunga i mikrofonen om du ansluten en i stället.
  • Om du har valt "Line In Record", sedan ansluta din iPod till en dockningsstation (se dockan är urkopplad) och anslut en mikrofon eller hörlurar till dockan linje ut kontakten. Tryck på knappen Välj för att börja spela in, och skrika, skrika, tala, eller sjung i mikrofonen eller vänstra kanalen på hörlurarna.
 7. 7
  För att pausa inspelningen trycker play / pause och tryck på funktionsknappen igen när inspelningen är över.
 8. 8
  Spela upp din fil. Gå tillbaka till "Recordings"-menyn, välja "Playback" och rulla ner för att hitta din fil. (Filerna namnges för när de skapades, den nyaste filen ska vara i botten.) Du kan också spela upp dem med iPodens standardsystemet. Starta om din iPod, låt Apples standard OS last, sedan gå in på menyn Verktyg, sedan "Röstmemon" menyn, och välj din inspelning.

Tips

 • Du kan också spela in band, cd-skivor, eller direkt från en gitarr eller annan elektrisk ingång genom att ansluta en linjeutgång sladd rakt in i din iPod-docka medan du använder "line-in"-metoden. (Var försiktig med detta.)
 • Om du spelar på en högre frekvens än 8KHz, bör du vänta 5-10 sekunder efter att inspelningen startar innan du faktiskt börja tala.
 • Mikrofoner är mindre känsliga och kommer att producera tystare ljud, men är mer effektiva på att filtrera brus. Hörlurar har bättre input men inte filtrera buller effektivt.
 • Om volymen på dina filer är för låg, kan redigera dem med ett program som Audacity åtgärda problemet lätt.

Varningar

 • Använd dina hörlurar för att spela kan skada din iPod, på grund av en felaktig impedans, vilket kan resultera i att blåsa ut drivrutinen. (Teknisk anm: de flesta mikrofoner är om 32ohms, och de flesta hörlurar är cirka 60ohms [ohm är en enhet av impedans]).
 • En 3G iPod kör Apple-programvara version 3.2 kommer rätt bara spela in vid en samplingsfrekvens på 8 kHz. Försök att spela på andra samplingsfrekvenser kommer att ge korrupta, ospelbara filer som för övrigt inte kommer att överföras till Röstmemon spellistan.
 • Laddar iPod Linux kan upphäva garantin. Däremot kan din garanti återställas med en enkel återställning.

Saker du behöver

 • iPod
 • Mikrofon eller hörsnäckor