Wku

Konfigurera utorrent

UTorrent är en lätt och enkel BitTorrent-klient. BitTorrent-protokollet är en decentraliserad fildelning system som gör att många användare att ansluta till varandra, samtidigt nedladdning och uppladdning bitar av samma fil. UTorrent är den näst mest populära klient i världen för att arbeta med torrents (bakom bara den kinesiska programmet Xunlei). Eftersom den är utformad för att konsumera minimala systemresurser och att vara enkel att använda, är det relativt enkelt att konfigurera uTorrent för att optimera din nedladdning och uppladdningshastighet.

Steg

Konfigurera utorrent. Öppna menyn Inställningar.
Konfigurera utorrent. Öppna menyn Inställningar.
 1. 1
  Öppna utorrent. Programmet kan öppnas genom att klicka på "Start"-menyn och navigera till en ikon. I Mac OS X öppnar du programmet genom att klicka på dess ikon i "Program"-mappen.
 2. 2
  Öppna menyn Inställningar. För att göra detta, klicka på "Alternativ" rubriken i programmets aktivitetsfältet, och välj sedan "Inställningar".
 3. 3
  Konfigurera "Connection" i menyn Inställningar. När menyn Inställningar har dykt upp, klicka på "Connection" i den vänstra panelen. Kontrollera att inkommande port rutan lyder "443", och kontrollera de 2 rutorna "Enable UPnP port mapping" och "Aktivera NAT-PMP port mapping." Lämna de andra rutorna okontrollerat.
 4. 4
  Konfigurera "bandbredd" inställningar i menyn Inställningar. Klicka på "Bandwidth" alternativet i den vänstra panelen. Ställ in maximal nedladdningshastighet till "0", vilket innebär nedladdningshastigheter blir obegränsad. Ange maximal upp till så högt värde som ditt system kan hantera, om du inte tänker använda din dator som du laddar ner torrents, ställ in den på "0."
  • Enligt BitTorrent-protokollet, är din nedladdningshastighet begränsas av din totala uppladdningar. Så, om du vill ha snabba nedladdningshastigheter, se till att du laddar upp ("seed") så många filer som möjligt.
  • De tre rutorna under "Antal Connections" bör rubrik lämnas till standardvärdena.
 5. 5
  Konfigurera "bittorrent" inställningar i menyn Inställningar. I den vänstra panelen, välj "BitTorrent" alternativet. I denna meny, kontrollera varje kryssrutan utom "Limit lokal inbördes bandbredd." För alternativet läser "Utgående Protocol Encryption," väljer "Enabled".
 6. 6
  Konfigurera "kö" inställningar på menyn Inställningar. Slutligen klickar du på "Köar" alternativet i den vänstra panelen. Använd något värde för det maximala antalet aktiva tillåtna torrents, detta beror på hur tungt ditt användande av uTorrent är. Kontrollera att "Seed Medan" är rutor satt till minst 100 procent och 0 minuter. Detta kommer att säkerställa att dina program frön tillräckligt torrents att hålla din nedladdningshastighet optimeras.
 7. 7
  Tillämpa de inställningar du ändrat. Efter redigering alla ovanstående inställningar, klicka på "Apply" för att verkställa dina ändringar. Kom ihåg att utsäde filer så ofta som möjligt, eftersom detta är den främsta faktorn som påverkar hur snabbt dina nedladdningar kommer att bli.

Tips

 • Innan du ändrar något av de förvalda konfigurationer, är det en bra idé att skriva ner de aktuella värdena för alla inställningar som du ändrar.

Saker du behöver

 • Dator
 • uTorrent