Wku

Inaktivera Facebook Places

Om Facebook Places programmet känns lite för "Big Brother" till dig, kanske du väljer helt enkelt ut på att använda den här funktionen genom att aldrig "checka in" någonstans. Men, det är inte tillräckligt för att hålla dig geografiskt anonym. Det är fortfarande möjligt för andra att tagga dig och avslöja din plats till vem de gör sin profilinformation tillgänglig för (vilket kan vara alla). Här är hur man kan förhindra det från att hända.

Steg

Inaktivera Facebook Places. Gå till "konto" i det övre högra hörnet och klicka på "sekretessinställningar".
Inaktivera Facebook Places. Gå till "konto" i det övre högra hörnet och klicka på "sekretessinställningar".
 1. 1
  Gå till "konto" i det övre högra hörnet och klicka på "sekretessinställningar".
 2. 2
  Klicka på "Anpassa inställningar".
 3. 3
  Leta efter "platser jag checka in" och "inkludera mig i" folk här nu "när jag checka in". Kontrollera att kryssrutan (Aktivera) bredvid "Inkludera mig i" Människor här nu "när jag checka in" är ikryssad.
 4. 4
  Klicka på rullgardinsmenyn bredvid "platser jag checka in" och klicka på "skräddarsy".
 5. 5
  I rutan som dyker upp väljer du "bara jag" från den första rullgardinsmenyn. Detta är så privat som det blir.
 6. 6
  Gå tillbaka till sekretessinställningar. Leta efter "Vänner kan kontrollera mig till Places" (det är i avsnittet "Saker Others Dela". I rullgardinsmenyn väljer du "Disabled".

Ta bort befintliga taggar

 1. 1
  Om en kompis har redan taggat dig i ett rum, och du inte vill bli taggad, här är vad man ska göra för att tagga dig själv:
 2. 2
  Gå till din profil, din väns profil, eller den plats sidan.
 3. 3
  Välj "Ta bort tagg".
 4. 4
  När du har valt, kommer taggen om du tas bort från denna plats.

Tips

 • Notera att standardinställningarna för de under 18 är strängare. Om du är under 18, kommer Facebook tillåter inte din plats att lämnas ut till någon annan än dina Facebook-vänner, period. Detta innebär att, förutsatt att du (eller din eller dotter), har lämnat korrekta uppgifter födelsedatum, kontot kommer automatiskt bara tillåter vänner att veta om platsen. Detta fungerar även om den underårige har satt sina uppgifter som är synligt för alla.
 • Om du är en förälder till en tonåring använder Facebook, är detta en riktigt bra tid att sitta ner och prata igenom de inblandade integritetsfrågor. Många tonåringar tycker att det är bra att ha sina vänner vet var de är när som helst, inte ge en tanke till de potentiella farorna detta kan medföra vad gäller mobbning, illasinnade främlingar som låtsades vara vänner, stalkers, eller helt enkelt är förföljts av någon som kanske vill vara runt dem hela tiden (den läskiga förföljare som vill bjuda ut dig).

Saker du behöver

 • Facebook-konto
 • Integritet inställningar förtrogenhet
 • Familj diskussion om du har tonåringar på Facebook