Wku

Hur unfriend någon på Facebook utan att egentligen unfriending dem

Är du trött på att Facebook vän som retar dig med sina inlägg och uppdateringar app? Eller gör dig och en vän bara inte ha mycket att prata om längre, men ditt Facebook-anslutningen håller vänskapen från upplösning i glömska, som det skulle i verkliga livet? Om att ta bort den personen från din vänlista är för cyber-konfronterande för dig, här är hur man kan dra nytta av unfriending dem utan faktiskt unfriending dem.

Steg

Hur unfriend någon på Facebook utan att egentligen unfriending dem. Undvik sina uppdateringar genom att dölja den här personen från ditt flöde om deras uppdateringar är irriterande eller avgjort ointressant.
Hur unfriend någon på Facebook utan att egentligen unfriending dem. Undvik sina uppdateringar genom att dölja den här personen från ditt flöde om deras uppdateringar är irriterande eller avgjort ointressant.
 1. 1
  Undvik sina uppdateringar genom att dölja den här personen från ditt flöde om deras uppdateringar är irriterande eller avgjort ointressant. Nästa gång du ser en uppdatering från den här personen, håller musen över den och en liten grå "x" eller "v" kommer att dyka upp på den övre högra. Klicka på den och klicka sedan på "Hide..." knappen.
  • När uppdateringen är dold, kommer fler alternativ visas. Klicka på "Ändra vad som uppdaterar du får..." och välj den inställning du vill använda.
 2. 2
  Bli osynlig (eller delvis osynliga) till dem, om denna person gör olämpliga kommentarer på dina uppdateringar, foton eller väggen, du. Kanske de menar väl, men de bara inte förstår att deras synpunkter orsaka obehag eller drama. Det är möjligt att justera dina sekretessinställningar så att de inte längre kan se delar av din profil som du inte vill att de ska kommentera.
  • Klicka på "Anpassa inställningar" från din integritet sidan och därefter för varje aspekt av din profil, välj "Anpassa" i rullgardinsmenyn.
  • Skriv in din väns namn i "Dela inte ut med".
 3. 3
  Stäng av chat-funktion för den vän. De kommer fortfarande att kunna skicka meddelanden till dig, men de kommer att gå till din inkorg i stället för att dyka upp i ett chattfönster. Du kommer också att få dem som meddelanden på alla mobila Facebook apps du väljer att installera på din telefon.
  • Gå till botten höger på chatten sidofältet och klickar på kugghjulsikonen, sedan "Avancerade inställningar".
  • Nu skriver sitt namn i fältet efter "Slå på chatten för alla vänner utom..."

Varningar

 • Ibland är det bättre att unfriend dem, särskilt om de är sårande. Var medveten om att de fortfarande kan skicka meddelanden till dig efter unfriended, såvida du blockera dem. Se Hur Block människor på Facebook
 • Din vän kommer inte att meddelas att du har gömt dem på din feed, eller låst dem ur vissa delar av din profil. Om du har gemensamma vänner och de är observant, men kanske de ändå ta reda på. Till exempel kan en gemensam vän kommentera ditt foto, och som dyker upp i din andra kompis foder, och när din andra vän klickar vidare till foto, får de höra att de inte kan se det, och kanske undrar varför din gemensamme vän kan se det, och de kan inte.