Wku

Hur undvika att bli beroende av dataspel

Videospel missbruk kan vara mycket skadligt för ens hälsa och sociala liv. Följande är en steg lista visar hur man undviker att bli beroende, och hur man un-missbrukare själv om du redan är beroende.

Steg

Hur undvika att bli beroende av dataspel. Identifiera påverkan.
Hur undvika att bli beroende av dataspel. Identifiera påverkan.
 1. 1
  Acceptera ansvar. Problemet ligger hos individen, inte i spelet. Inget försök att slå "missbruk" kan lyckas tills individen accepterar dess existens. Problemet är inte att det finns tv-spel, innehållet i spelen, men den person som väljer att spela dem.
 2. 2
  Identifiera påverkan. Hur många timmar om dagen spenderar du spelar spel? Vill du gå normalt ut på helgen? När var sista gången du läser en bok? Identifiera de negativa konsekvenserna av missbruket kommer att hjälpa dig att fokusera på positiva förbättringar och att få tillbaka de saker som du verkligen saknar.
 3. 3
  Undvik skylla. Skyller på andra för problem som du ensam måste möta löser inte problemen. Den "spelbranschen" eller tillverkare är inte orsaken till problemet, och skyller dem inte göra problemet bättre. Den stora, extrem majoritet av "gamers" är friska individer, att ta ansvar är det första steget.
 4. 4
  Håll dig positiv. Även om det är viktigt att identifiera de negativa aspekterna av problemet, är det också viktigt att fokusera på målet och framsteg som du har gjort.
 5. 5
  Sätt gränser. Om du bestämmer dig för att du har en timme per dag att spendera spela spel, hålla sig till det. Välj dina spel korrekt! Om du spelar ett spel som kräver många timmars spelande mellan sparar eller som är ett öppet spel som många MMO: s, du förmodligen bör överväga ett annat spel eller olika genre av spel.
 6. 6
  Aktiv föräldrarnas övervakning. Du är förälder, och därmed du är i kontroll. Om dina barn inte lyssnar på dig, kan avlägsnande av spelkonsol eller inställning av administrativ kontroll på datorn kan du bättre hantera problemet.
 7. 7
  Titta i din låda av cds. Finns det mer än 5 spel som du har spelat i de senaste två månaderna? Är dessa spel öppna (som Civilization, World of Warcraft, eller Evil Genius)? Detta kan vara en varningssignal.
 8. 8
  Lägg upp det totala antalet timmar som spelas per vecka. Detta inkluderar tid att läsa genomgångar och titta på video och diskutera spel i verkliga livet. Alltid runda upp! Om detta antal är över 25, så kan det vara ett problem.
 9. 9
  Begäran om att dina föräldrar sätter dig på en strikt tidsgräns för datorn att spela. Det finns gratis program tillgängliga för nedladdning som kan hjälpa till med detta. Spela hide-and-go-söka med dina föräldrar (dölja dina spel) är ett effektivt sätt att minimera spel totalt.
 10. 10
  Hitta något annat att göra. Du vet att påståendet "min anti-drog..." Detta uttalande är bättre formulerad "min anti-missbruk..." eller "min anti-dålig vana..." Det bästa sättet att göra detta är att utveckla en mängd andra saker att göra, med andra.

Tips

 • Vara en aktiv förälder. Barn med spelproblem ofta inte tillbringar tillräckligt med tid att interagera med sina föräldrar i förälder / barn aktivitet. Gå ut till en pizza eller väl upplyst restaurang. Anmäl dig för en familj softball league. Gå simning. Det finns många, många aktiviteter som är roligt när dator-eller videospel är inte ens tillgänglig. Ibland är distraktion det bästa sättet att börja.
 • Var positiv när det är möjligt. Medan negativ förstärkning är ibland nödvändigt, kommer positiv förstärkning alltid gå vidare till slut.
 • Var vaksam. Spel är tänkt att vara intressant. De är inte naturligt beroendeframkallande, men de är gjorda för deras replay värde.
 • Gör saker som du vill göra innan du blev beroende av videospel. Som att spela fotboll, baseball, golf... etc

Varningar

 • Datorn är en enhet nödvändig för stereotypa liv i dagens värld. Narkotikamissbruk måste behandlas som en ätstörning: mycket noggrant.