Wku

Hur tar man bort spionprogram

Låt oss inse det, är internet ett Mecka av pornografi, virus och spionprogram, speciellt om du kör en Windows-dator. Spionprogram är på fri fot när du läser detta. Men frukta inte. Från upptäckt till utrotningen av virus och spionprogram, det är alla här.

Steg

Hur tar man bort spionprogram. Kör Windows Update genom att antingen starta Internet Explorer och gå till Verktyg> Windows Update, eller klicka på Start gå att köra och klistra in den här:%.
Hur tar man bort spionprogram. Kör Windows Update genom att antingen starta Internet Explorer och gå till Verktyg> Windows Update, eller klicka på Start gå att köra och klistra in den här:%.
 1. 1
  Kör ComboFix ( http:/ / download.bleepingcomputer.com / sUBs / ComboFix.exe eller http://www.forospyware.com/sUBs/ComboFix.exe ) radera sedan.
 2. 2
  Kör Windows Update genom att antingen starta Internet Explorer och gå till Verktyg> Windows Update, eller klicka på Start gå att köra och klistra in den här:% SystemRoot% \ system32 \ wupdmgr.exe Windows-uppdateringar kommer att se till att datorn är säkrad från kända hot mot OS-version. Starta om ombedd att göra det.
 3. 3
  Ladda ner och installera ett antispionprogram (t.ex. Spybot Search and Destroy eller Lavasoft Adaware eller AVG anti-spyware ). (Se senaste testresultaten av hur dessa och andra anti spyware program utförs.)
 4. 4
  Uppdatera definition filer när du blir uppmanad.
 5. 5
  Starta i "felsäkert läge"
 6. 6
  Skanna din maskin (detta kan ta en stund).
 7. 7
  Ta bort eventuella spionprogram som hittas.
 8. 8
  Starta om datorn och skanna igen.
 9. 9
  Skanna med din anti-virus program om dina problem inte är helt borta. Om du inte har något antivirusprogram, fråga din Internetleverantör om de ger något. Om så använd deras, om inte, antingen köpa några eller använd AVG gratis antivirus
 10. 10
  Ladda ner HijackThis om det fortfarande inte är borta.
 11. 11
  Kör det, och spara en logg. Gå till http://forum.hijackthisaid.org och skicka en HijackThis logg i rätt avsnitt, och vänta på anvisningar om hur du tar bort skadlig kod från din dator.

Tips

 • Ladda ner Firefox webbläsare och använda den istället för Internet Explorer. Det är mycket säkrare.
 • Om du kör Windows XP, använder du Systemåterställning för att återställa systemet till ett tidigare datum. Om detta fungerar, kan du spara upp på massor av energi. Se till definition filer är uppdaterade.
 • Många människor tror att använda Firefox kommer att förhindra infektioner, detta är inte sant. Firefox stödjer inte ActiveX som är där många spionprogram från att surfa webbplatser kommer ifrån. Men om du laddar ner program som installerar spionprogram, använder Firefox, Internet Explorer eller någon annan webbläsare kommer ingen roll, du blir smittad. Försök att hålla tankesättet "Ingenting är gratis" om det är en gratis applikation, från en säljare du inte känner speciellt för att vara seriös, inte ladda ner det.
 • En annan användbar antispionprogram är.
 • Håll en brandvägg installerad. En brandvägg gör det så att du måste tillåta program att använda internet innan de kan komma på. Detta sätt, om du installerar spionprogram, kan den lämna inte din personliga information. Fråga din Internetleverantör om de ger en brandvägg, så använd deras. Om inte, antingen köpa en eller användning [url = http://download.zonelabs.com/bin/free/1012_zl/zlsSetup_60_667_000.exe Zone Alarm].
 • Använd både Spybot och Ad-Aware som de normalt fånga olika saker.
 • Använd Spybot s vaccinera funktion för att stoppa spionprogram från att vara kompatibla med din dator.
 • Uppdatera din dator med Microsoft Update. MS uppdateringen åtgärdar vissa säkerhetshål i program.
 • Om du är extremt paranoid, försöka lära sig att använda en icke-Windows OS. En massiv majoritet av spionprogram bara riktar Windows. Linux är oftast säkrast.
 • Du kan också starta om datorn i felsäkert läge och kör anti-spyware-program därifrån. Dock är detta inte rekommenderas för oerfarna användare.
 • Undvik att ladda ner. Exe-filer utom om det är från en betrodd webbplats eller välkänt företag som distribuerar en viss applikation.. Exe är en körbar fil (vilket innebär att de startar ett program eller inställningar). Detta gäller särskilt för dem som använder P2P-applikationer, användare förklädnad exe program som MP3 eller filmfiler, och när Downloader lanserar programmet hävdar att extrahera filerna utan den installerar en massa dåliga program.!
 • Även populära webbplatser kan distribuera spionprogram därinne nedladdningar, så alltid välja anpassad installation för att veta exakt vad du installerar. Du kan avmarkera de filer du inte vill.
 • Få ett bra antivirus-och antispionprogram. McAfee, Avast!, AdwarePro, och många andra, är bra programvaror som kan slåss av spionprogram och virus.
 • Var försiktig på de webbplatser du surfar. Sajter som YouTube, Facebook och Twitter är alla bra ställen att plocka upp spionprogram, även om du har en bra antivirus / antispyware. Och medan det kan vara frestande, försök att undvika dessa webbplatser.

Varningar

 • Ladda inte ner antispionprogram eller antivirusprogram från en bannerannons. Det är nästan säkert spionprogram eller ett virus och inte ta bort spionprogram, men i stället kan installera det.
 • Läs användarvillkoren och slutanvändarens licensavtal för all programvara som du installerar. Vissa spionprogram nämner den samlar din information i TOS och EULA.
 • Antivirusprogram är inget substitut för Antispyware program och vice versa. Norton och McAfee fånga några spyware, men de allra flesta går oupptäckt.
 • Vissa adware stöds program fungerar inte efter skadlig kod tas bort från dem.
 • Ställ en punkt systemåterställning innan du rengör din box så att om du tar bort spionprogram skadar din maskin, kan du fixa det lättare.
 • Få råd, något spyware binder till systemfiler, och att ta bort den kan röra upp saker.
 • Vissa skadliga program är gömda i programvara som redan finns på din dator. Om det säger dess tid att uppdatera den och att klicka på annonsen. GÖR INTE!! Detta kommer att frigöra viruset.
 • Ladda inte ner något om ditt antivirusprogram och / eller antispionprogram säger att programvaran är möjligen osäkra. Dessa är de vanligaste sätten du kan få spionprogram på din dator.
 • Vill se inte Internet när du har spionprogram. Du kan bara plocka upp mer spionprogram och / eller virus på internet. Om du måste, bara gå vidare till pålitliga webbplatser som inte har bloggar, medlemskap, eller några områden där det är möjligt att plocka upp något skadligt för din dator. Inaktivera din internetanslutning om internet är beroendeframkallande för dig.