Wku

Hur skickar filer till en cell / mobiltelefon med Bluetooth-teknik

Vill du ha en ringsignal på telefonen? eller har en bild från din laptop / dator på din telefon? Läs på om du gör!

Steg

Hur skickar filer till en cell / mobiltelefon med Bluetooth-teknik. Kontrollera att datorn är utrustad med Bluetooth-teknik (antingen integrerad i maskinen eller en USB-dongel) och aktiv.
Hur skickar filer till en cell / mobiltelefon med Bluetooth-teknik. Kontrollera att datorn är utrustad med Bluetooth-teknik (antingen integrerad i maskinen eller en USB-dongel) och aktiv.
 1. 1
  Kontrollera att datorn är utrustad med Bluetooth-teknik (antingen integrerad i maskinen eller en USB-dongel) och aktiv.
 2. 2
  Slå på Bluetooth på din mobila enhet. Detta alternativ kan ofta hittas i Inställningar eller menyn Anslutningar på din telefon.
 3. 3
  Parkoppla datorn med din mobila enhet genom att göra båda enheterna upptäckas (även känd som synligt eller synliga igen) i Bluetooth-alternativen. När båda är synliga, sök efter Bluetooth-enheter på mobiltelefonen.
 4. 4
  Leta reda på namnet på din dator i resultatlistan och välj det.
 5. 5
  Ange en 4 till 8 siffror lösenord av dina egna val och tryck på fortsätt. Om du parar ihop med en Bluetooth-headset eller en annan skärm-mindre enhet, kommer lösenordet att vara antingen 0000 eller tillhandahålls i enhetens handbok.
 6. 6
  När enheterna har parats ihop kan du skicka och ta emot filer.
 7. 7
  Det finns flera metoder för att skicka en fil till din mobila enhet. En metod är att kopiera filen från din dator, gå till din mobila enhet (ofta i Den här datorn eller Mina Bluetooth) och sedan klistra in filen till telefonen. Ett annat alternativ är att högerklicka på önskad fil och välj Skicka till -> Bluetooth Device -> (mobiltelefonens namn). Vissa telefoner (särskilt Verizon-telefoner) stöder inte den nödvändiga "profil" för att tillåta filöverföringar, och istället bara erbjuda stöd för Bluetooth-headset.
 8. 8
  Medan filen överförs, bör du se en förloppsindikator på datorn och / eller telefon. När filen är klar att överföra, bör ett meddelande om sådana dyker upp på enhetens skärm.
 9. 9
  Hitta den överförda filen på din mobiltelefon genom att använda telefonens inbyggda filhanterare.

Tips

 • Om du har problem, prova att googla telefonens modell med ordet "Bluetooth File Transfer" eller "Bluetooth OBEX" (Object Exchange-profil). Vissa telefoner har specifika metoder eller problem med överföringar Bluetooth File, medan andra inte stöder Bluetooth metoder filöverföring alls, istället bara tillåta Bluetooth-headset för att fungera.
 • Se till att både din dator och din mobiltelefon är på och har Bluetooth. De flesta telefoner kräver användarens input för att tillåta Bluetooth-anslutningar och funktioner.

Varningar

 • Om du inte kan överföra en fil med Bluetooth, beroende på filtyp och storlek du kanske kan skicka den till din telefons e-postadress, som inrättats genom din leverantör. Se Tipsa en mobiltelefon för mer information.
 • Vissa telefoner tillåter inte för överföringar Bluetooth File eller ha särskilda metoder för att överföra filer. Se Tips för mer information.
 • Ibland MP3-filer fungerar inte på äldre telefoner eller på telefoner som begränsar filtyper. Till exempel kommer vissa telefoner bara kunna spela. WMA-filer, medan andra kan bara spela. MP3,. MIDI, eller. WAV.

Saker du behöver

 • Telefon med Bluetooth-stöd
 • Dator med inbyggd Bluetooth-stöd eller dator med en ansluten USB Bluetooth dongle.