Wku

Hur rippa innehåll skyddade skivor utan att använda den medföljande programvaran

Gör inte du hatar när du pop i en musik-CD, och hör och häpna, kan du inte kopiera, bränna, eller ens lyssna på din CD? Du måste godkänna copyright-villkor och installera programvara som möjligen kan skada din dator. Som om detta inte var nog, tar den installerade programvaran över din dator och tillåter endast 3 exemplar av skivan.

Steg

Hur rippa innehåll skyddade skivor utan att använda den medföljande programvaran. Du måste inaktivera autorun.
Hur rippa innehåll skyddade skivor utan att använda den medföljande programvaran. Du måste inaktivera autorun.
 1. 1
  Du måste inaktivera autorun. Gör detta genom att köra regedit.exe (Tryck på Start, Kör, skriv regedit, tryck på enter).
 2. 2
  I Registereditorn, navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ cdrom.
 3. 3
  Dubbelklicka på autorun värde, och typ 0 för dess värde. Om det inte finns där, skapar den genom att välja Redigera -> Nytt -> DWORD-värde, och skriva "Autorun" för sitt namn.
 4. 4
  Du kanske måste logga ut och in igen för att ändringen ska träda i kraft.
 5. 5
  Pop i din musik-CD. Ingen programvara ska komma upp när du gör detta.
 6. 6
  Rippa, bränna eller lyssna på CD-skivan precis som du skulle göra med en vanlig skiva.
 7. 7
  Du kan också inaktivera autorun temporärt genom att hålla Skift när du sätter i CD. (Fortsätt att hålla den en stund som enheten snurrar upp och ner tills lampan förblir avstängd och du är säker på att det är gjort.)
 8. 8
  Alternativt kan du bara installera din favorit distro för Linux. Sedan några mindre paket för MP3-kapacitet, och ditt liv kommer att vara bekymmersfri! (Inte för svag i hjärtat)

Tips

 • Kopieringsskyddade CD-skivor har inte den officiella Compact Disc Digital Audio logo på skivan eller förpackningen, och har oftast någon logotyp, disclaimer, eller annan etikett som identifierar dem som kopieringsskyddade.
 • Den autorun Tricket fungerar endast med vissa system kopieringsskydd, nämligen "MediaMax CD-3" används av RCA Records / BMG. I detta fall har handikappande autorun efter cd redan satts gång inte hjälper - du kommer att behöva ta bort drivrutinen som installeras utan ditt tillstånd och / eller inaktivera autorun innan någonsin att cd. Se här Wikipedia artikeln för mer information.
 • Ett knep som har varit kända för att arbeta med vissa skivor är att använda Windows Media Player 8 eller senare för att rippa den. Denna version av Windows Media Player kan ibland läsa förbi upphovsrätten.

Varningar

 • Med denna lösning kommer Windows inte längre kan underrättas när du sätter in en ny CD. För att kontrollera att rätt ikon och titel för den aktuella CD visas i Den här datorn och Utforskaren, tryck F5 uppdatera fönstret.
 • Även med autorun inaktiveras kommer dubbelklicka på enhetens ikon i Utforskaren orsaka att autorun iallafall, så antingen högerklicka och välja en annan åtgärd, eller öppna den inifrån spela / rippa / kopiera programmet.