Wku

Hur man vinner i Age of Empires II

Age of Empires II är uppföljaren till Age of Empires I, en bästsäljande PC spel. Age of Empires II kan du spela 13 olika civilisationer, alla med olika unika enheter och arkitektur.

Denna guide är för nybörjare till måttliga spelare. Denna guide är värdelös för avancerade spelare som kan lätt slå en mycket hård dator.

Steg

Hur man vinner i Age of Empires II. Sätt 2 på trä, och 1 på bär.
Hur man vinner i Age of Empires II. Sätt 2 på trä, och 1 på bär.

Den mörka ålder

 1. 1
  Skapa byborna. Byborna är nyckeln till en bra ekonomi. Byborna samla resurser som kan användas för att bygga, skapa och forskning grejer senare i spelet. Skapa så många bybor som möjligt i början. För mer information om ekonomin, läs den här artikeln.
 2. 2
  Sätt 2 på trä, och 1 på bär. Det bör finnas träd nära centrum, så beställa dessa byborna att klippa dessa träd först. Druvorna ska vara nära också, och bygga en kvarn intill det. Du kan lagra mat snabbare, och gårdar kan göras kring det senare i spelet.
 3. 3
  Utforska med din scout. Antal honom 1 genom att trycka Ctrl + 1. På så sätt kan du snabbt gå till honom genom att bara trycka på en knapp. Börja med att utforska de svarta områdena runt utforskade området. Eftersom du behöver fåren, är scout avgörande. I 6 eller fler personer, kan du faktiskt stjäla fåren, så att scout är användbart för att göra det.
 4. 4
  Samla fåren. Vid det här laget, efter 0:30 till 0:45, borde scout har hittat 4 får. Du kan kontrollera den när den har en blå (eller röd om du är spelare 2) färg. Byborna du skapade bör stå i centrum. Omedelbart får byborna att samla mat från fåren.
 5. 5
  Skapa bybor så fort chansen kommer med. Fortsätt utforska med din scout, och fortsätta att göra byborna. Ditt mål är minst 10 bybor i Dark Age, minst 15 bybor i feodala Ålder, minst 30 bybor i Castle Age, och 100 bybor i Imperial Age. Du behöver mat, så fler bybor kommer att samla mer mat, även om kostnaden är högre.
 6. 6
  Forskning vävstol när fåren har tagit slut. Börja hitta galt. Din scout alltid bör gå oavsett vilken situation det är i. Om du hittar fler får, bör de andra 2 eller 3 bybor samlar mat från dem. 1 bybo ska attackera ett vildsvin och föra den tillbaka till centrum där de andra byborna väntar. Galtar har 300 livsmedel inuti dem, så fler bybor samla mat från vildsvin är bra.
 7. 7
  Håll utforska, skapa byborna tills du har minst 10, och bygga en lumber camp bredvid en skog. Har en mer bybo få virke från virke lägret, och när galten tar slut, börja jaga efter en annan. # Nu bör du ha:
  En scout
  Mill
  Minst 50 trä
  200 sten
 8. 8
  Det bör vara minst 6 minuter in i matchen nu. När du har 500 livsmedel, forskning feodala Ålder vid centrum.
  Kom ihåg att bygga hus som behövs.

Den feodala ålder

 1. 1
  Skapa fler bybor och tillsätt 2 till trä och 1 eller 2 till foder buskar. Fåren skulle ha tagit slut vid det här laget, så du kan börja utforska andra platser inklusive fienden och dina allierade. Du bör nu ha minst 4 personer på trä med nu.
 2. 2
  Bygg en smed och / eller marknad. Smeder kostar 150 trä vardera, och marknaderna kostar 175 trä vardera. Saken är den att marknaderna är långsammare att bygga, och smeder har en hel del uppgraderingar för militären senare som du kan använda.
 3. 3
  Forskning häst krage (i kvarnen) och dubbel-bitars yxa (i timmer lägret). De är bra uppgraderingar för ekonomin.
 4. 4
  Skapa ytterligare 2 bybor. Bygg en gård efter du bygga marknaden. Gårdar kostar 60 trä och kostar 60 trä att reseed. Det är bättre när du jagar hjort någonstans längre bort från centrum. Varje rådjur lager upp till 140 livsmedel, och det bör finnas minst 4 av dem där.
 5. 5
  Bygg en gruvläger nära guld, inte sten. Du behöver inte sten i feodala Age, så få guld. Har 2 bybor gå på guld. Du behöver 100 mer guld att avancera till Castle Age. Den feodala Ålder bör bara ta cirka 7 eller 8 minuter. Du behöver 800 mat, 200 guld, och en smed och en marknad för att avancera till Castle Age. Om du har extra ved, bygga en barack längre till fienden. På toppen av en klippa är bäst eftersom infanteri inte kan få upp genom klättring.
 6. 6
  Vid det här laget bör du ha
  en scout
  kvarn
  Mining Camp
  minst 200 guld
  smed
  vävstol, häst krage och dubbel-bitars yxa forskat
 7. 7
  Vänta tills du har 800 mat. Sedan kan du gå vidare till Castle Age. Håll utforska med din scout. Vid det här laget bör du ha minst 50% av kartan utforskas (om du inte spelar med en normal, stor eller jätte kartan).

Slottet ålder

 1. 1
  Omedelbart forskning tung plog och båge såg. Om du inte har tillräckligt med resurser, då du kommer att behöva vänta. Även forskning andra saker som är bra att, som Gold Mining och Sten Mining (Sten Mining bör undersökas senare om du vill ha ett slott som en "2" byggnader).
 2. 2
  Bygg ett kloster och ett universitet. Universiteten bör byggas först eftersom de har rimliga priser men kraftfulla uppgraderingar. Kloster skulle byggas senare i spelet om du planerar en belägring i början Castle Age. Fortsätt att skapa bybor, och forskning Skottkärra eller Town Watch (skottkärra kan vara för dyrt, men använd inte din mat på stan Watch för du har mindre än 100 livsmedel). Du måste bygga upp en annan Town Center though. Fler bybor = fler resurser = bättre militär = bättre chans att du kommer att krossa dina motståndare.
 3. 3
  Bygg upp din militära. Bygg en kasern, bågskytte, Stall, Siege Verkstad, och andra byggnader. Ordern är listade nedan.
  Stabil
  Bågskytte
 4. 4
  Gör infanteriet i en grupp, bågskyttarna i ett annat, kavalleriet i en annan, och enheterna belägringsenheter i en annan grupp. Du bör ha fyra militära grupper. Fortsätta att bygga upp din militära långsamt, men glöm inte om din ekonomi! Om du glömmer bort det, kommer du inte har tillräckligt med resurser för att bygga upp din militära, väl... du kommer att förlora. Håll skapa fler bybor tills du tror märket når 50 för byborna och 50 för militära enheter (15 infanteri, 15 bågskyttar, 15 kavalleri, och 5 enheter belägring).
 5. 5
  Gör ekonomin grejer innan det militära grejer. Detta kommer att göra det lättare, eftersom ekonomin kommer att öka, vilket ger många resurser för militären. När du når 1000 mat, 800 guld, och ett slott eller 2 Castle byggnader Age, kan du välja att gå vidare till Imperial Age och fortsätta att arbeta på din militära för en enklare seger. Eller, kan du leda din militära av 50 soldater (det är faktiskt en hel del i detta spel) och förstöra alla. Du ska vidare till Imperial Age om det finns fler än 2 fiender, och bara attackera om det finns två eller färre fiender. Om du planerar att göra den militära attacken, gå vidare och krossa alla. Om inte, här är vad du gör i Imperial Age.

Imperial ålder

 1. 1
  Undersöka alla viktiga saker som växelbruk, såg två-man, sten / guld schakt, och andra saker som är viktiga. Forskning dina unika Techs i slottet eftersom ingen annan civilisation har unika Techs du har. Om din fiende har många byggnader, är det bäst att rappa upp 1 eller 2 Trebuchets tills du attackerar.
 2. 2
  Fortsätt att skapa byborna. Du bör åtminstone ha ungefär 80 bybor. Skapa 20 mer (oroa dig inte, du behöver inte göra allt på en gång) 5 åt gången. När du når 100 bybor, är allt du bör koncentrera sig på det militära. Reseed gårdar som vanligt, och rap upp din militära. Skapa många enheter så att du har 50 infanteri, 25 bågskyttar, 20 kavalleri, och 5 enheter belägring. Om du spelar goterna, har du en 10 invånare vilket innebär att du kan fylla i 5 fler bybor och några Trebuchets

. Nu, med 100 (eller 105) enheter, gå krossa dina motståndare som du aldrig har gjort det förut!

Tips

 • Du kan ställa in svårighetsgraden. Lättast är verkligen lätt, är standard som vanligt i en del andra spel, är måttlig ganska svårt för vissa människor, svårt är extremt hårt och mycket hårt är praktiskt taget omöjligt (eftersom fienden använder fusk! Om du ställer in hastigheten för att sakta, gör det det lättare så att du kan göra fler saker på en kortare tid. Men det är långsammare än den normala tiden, så om du har gott om tid, gå för det.

Saker du behöver

 • Age of Empires 2: The besegrare CD. Du kan köpa en i butiken för 10€ 0,99. Alternativt, kan du ladda ner spelet från ett p2p-nätverk.
 • Som den 9 april 2013 kommer spelet tillsammans med Erövraren expansion finnas tillgängliga på Steam. Det kommer att innehålla en uppdaterad HD grafisk motor, support ånga verkstad och multiplayer.