Wku

Hur man utför en ipod lågnivåformatering

Använda den välkända tekniken med smällde din iPod för att få hårddisken un-fastnat och låta den starta upp kan fungera ett tag. Men hårddisken fastna för en anledning, och kan krascha igen.

En iPod hårddisk som håller kraschar kan behöva en formatera. Återställningen som iTunes gör att återhämta ett fruset iPod är inte tillräckligt för att få hårddisken att hitta och markera dåliga sektorer. Gör ett operativsystem lågnivåformatering gjorde tricket för mig.

Efter gör lågnivåformateringen, se till att du gör en iPod återställning med iTunes.

Steg

Hur man utför en ipod lågnivåformatering. Först sätta din iPod i disk-läge.
Hur man utför en ipod lågnivåformatering. Först sätta din iPod i disk-läge.
 1. 1
  Först sätta din iPod i disk-läge. Sedan...
 2. 2
  För Mac-dator:
  1. Öppna Skivverktyg, hoppas din iPod visas där (vänster), markera det
  2. Gå till fliken "Partition", klicka på antingen "Ta bort" eller "delning", om inte, hoppa över detta steg och gå till 3
  3. Gå till fliken "Radera", välj Volym Formatera som "Mac OS Extended (journalförd) och klickar på Radera, igen om misslyckas, hoppa över den och gå till 4
  4. Samma som steg 3, men öppnar "Security Options...." och välj "Zero ut data" före klicka på Radera. Det kommer att ta 1 till 2 timmar att slutföra eller mer, beroende på din iPod kapacitet.
 3. 3
  För Windows-dator:
  1. Gå till mappen "Den här datorn"
  2. Hoppas du kan se din iPod där och högerklicka på iPod
  3. Välj "Format". Se till att inställningarna är på "Standard" och att "Quick Format" inte är markerad
  4. Nu väljer du "Format"
  5. Om du inte lyckas göra en "Format" på ett fönster dator, försök att använda vissa 3: e parts programvara Skivverktyg, t.ex. "Partition Magic".
  6. Om formatering genom Den_här_datorn inte verkar fungera, prova att gå under Kontrollpanelen> Administrationsverktyg> Datorhantering> Diskhantering. Där kan du välja volym (Ipod) högerklicka och formatera den.

  Tips

  • Windows-användare har problem med sin iPod ska hitta en Mac-användare. I många fall när en iPod inte kommer att dyka upp på en dator som det kommer att dyka upp på Mac. Då den kan återställas. När PC-användaren återvänder till sin dator iPod kommer att erkännas av datorn formateras om för datorn, och användbara igen. Förresten, fungerar det i omvänd också. En Mac-användare ofta kan få sin iPod tillbaka genom att ansluta den till en dator och återställa den. Anm: * Det spelar ingen roll om formatet är avslutad eller inte, är nyckeln till att radera (eller delvis) den skadade firmware filerna på hårddisken på iPod. Efter det, när iPod kopplas tillbaka med en dator kommer den att erkännas som en ny extern hårddisk, kommer det att dyka upp på iPod Updater. * Det är inte en svår fråga för en Mac-användare att hitta en dator fönster bas, för en PC-användare, om de inte kan hitta någon Mac-användare, kan de gå till närmaste Apple Shop för en tjänst. * Du kan behöva byta runt PC och Mac, försöker göra flera försök mellan "Format" och "Återställ"

  Varningar

  • En låg nivå formatet gör att hårddisken att skanna hela ytan av hårddisken. Den iPod kommer bli riktigt varmt när du gör detta.