Wku

Hur man stoppar mobbning på Facebook

Mobbning kan hända var som helst människor samlas och förlorar sin känsla av artighet och gränser. Facebook är inte annorlunda med tanke på dess nätverkande syfte, ja, kan mobbning på Facebook orsaka ännu mer lidande och rädsla än mobbad i verkliga livet eftersom mobbning träder ditt hem fristad som väl, för att utvidga omfattningen och tidsramen för mobbning.

Om du är ett offer för mobbning på Facebook eller om du har sett det hända, här är några förslag för att stoppa mobbning i dess spår.

Steg

Hur man stoppar mobbning på Facebook. Gör ditt Facebook-konto som översittare-bevis som möjligt.
Hur man stoppar mobbning på Facebook. Gör ditt Facebook-konto som översittare-bevis som möjligt.
 1. 1
  Gör ditt Facebook-konto som översittare-bevis som möjligt. Var noga med att göra dina inställningar säker genom att endast låta dina kända vänner se ditt konto och interagera med dig. Om något händer i verkliga livet som du tror skulle kunna spilla över på Facebook, överväga att vidta förebyggande åtgärder för att undanröja problemet personen innan de kan prova vad som helst. Till exempel, om någon du känner från skolan eller arbetet som mobbar dig det ber dig att vara deras vän, neka vänförfrågan. Om de frågar dig om det i verkliga livet, vara artig och säga att du inte har tid för mer än 20 vänner och familjemedlemmar och att alla platser är redan fyllda.
  • Inrätta en begränsad profil så att du kan styra hur mycket andra än dina accepterade vänner kan se när de hittar din Facebook-sida. Gå till "My Privacy"-sidan och klicka på "Begränsad profil Settings". Var mycket försiktig med vilka inställningar du gör kan visas av vem som helst, hålla de flesta saker bekräftade vänner bara - lista deras namn i begränsade profiler rutan. Om du är en förälder, hjälpa din tonåring att räkna ut lämplig profil nivå.
  • Lär dig att blockera vänner som inte beter sig som vänner. Läs Hur blockerar folk på Facebook och hur man blockerar någon i Facebook Chat för mer information.
 2. 2
  Spot mobbning taktik. Mobbning kan stöta på olika sätt för olika personer och på nätet är det inte alltid lätt att upptäcka en persons verkliga innebörd och ibland måste du bedöma om du läser in för mycket i något. Men vissa saker som kan beteckna mobbning på Facebook inkluderar:
  • Wall inlägg som säger hotfull, småaktiga, eller direkt elaka saker om dig, dina vänner, och de saker du bryr dig om. Till exempel: "Marcia, maj och jag hatar allt du Du har riktigt dålig andedräkt inte bry kommer till skolan imorgon..."
  • Konsekvent missbruk om de saker som du har skrivit. Till exempel: "????!! Varför publicera sådana dumma saker du är ett slöseri med utrymme"
  • Användning av massor av skiljetecken, t.ex. WTF?! på ett konsekvent sätt, syftar till att ramma hem ett meddelande utan subtilitet.
  • Användning av versaler kan beteckna en hotfull attityd. Online etikett ser mest användning av stora bokstäver som motsvarar skrika och om meddelandet åtföljs av negativa ord eller konsekvenser, kan det vara ett försök att trakassera dig.
  • Posta bilder eller videoklipp från dig online som är föga smickrande, som visar mobbning av er som har hänt i verkliga livet (t.ex. telefon bilder av människor grovbearbetning dig), eller tagga dig i foton som tyder negativa saker.
  • De använder hotande, trakasserande, eller otäck språk i Facebook chat.
  • De startar en Facebook-grupp baserad på dig, såsom något som "10 skäl att hata Hermione B".
 3. 3
  Leta efter ett mönster. Se till att mobbning kommentaren är inte bara en engångsföreteelse dumma, småaktiga eller kommentarer som lades tanklöst. Om det finns ett mönster av att lämna elaka meddelanden på väggen, är det uppenbart att personen inte har för avsikt att stanna. Också överväga hur denna person beter sig mot dig i verkliga livet om du känner till dem i ditt dagliga liv. Är detta något som de bär över från deras vardagliga beteende?
  • Var medveten om att det är möjligt för en sak att vara tillräckligt för att fastställa trakasserande beteende, såsom att hota dig, eller lägga komprometterande foton av dig med suggestiva kommentarer, etc.
 4. 4
  Berätta mobbaren att sluta. Inledningsvis kan det vara tillräckligt för att be personen att sluta besvära dig. Meddelande som dem först tyst. Om de håller upp det, lämna ett offentligt begäran, att veta att dina andra vänner kan läsa det kanske skam dem till att sluta.
  • Om mobbaren är någon bekant till dig i en yrkesroll, påminna dem om deras behov av att vara professionell i onlinevärlden. Du kan göra klokt i att påminna dem om att din vägg läses av många människor också och att andra människors uppfattning om dem kommer sannolikt att förändras om de läser längre de trakasserande kommentarer.
 5. 5
  Prata med dina betrodda vänner om vad som händer. De kanske kan lämna meddelanden ber mobbaren att sluta också, och för att göra det uppenbart för allmänheten att mobbaren beteende är oönskat och inte tolereras.
  • Om du är en tonåring, prata med dina föräldrar. Dina föräldrar kan kontakta berörda föräldrar eller skolan och diskutera vad som händer. De kan också överväga rättsliga åtgärder om mobbningen inte upphör.
 6. 6
  Inte stoop inte att spela sitt spel. Du kanske känner sig tryggare svara i natura från den relativa "säkerhet" i din dator, men det kommer bara att öka problemet, och kan resultera i låga krig och verkliga livet konfrontation. Ignorera deras försök att lura dig att svara och blockera dem från att vara din Facebook vän. Att ignorera är oftast det bästa sättet att tömma en översittare belåtenhet.
 7. 7
  Rapporterar dem. Det finns ingen anledning att pussyfooten runt om du har varit trevligt och saker inte sluta. Rapportera mobbning beteende, aktiviteter och mobbaren på Facebook administratörer. Beskriv de fakta och den inverkan som mobbning har på dig och begära att åtgärder vidtas, däribland borttagande av eventuella mobbning inlägg, grupper, eller andra offentliga delar. Föräldrar kan rapportera på uppdrag av tonåringar, för mer information se Facebooks egna instruktioner vid http://www.facebook.com/help/?safety=parents.
  • Om du har en studievägledare på skolan, högskolan, eller din arbetsplats, kan du överväga att gå till dem för hjälp. Be dem för skolan, institutionen eller företagets policy om mobbning och trakasserier för att se om Facebook är täckt. Även om det inte är, innehållet i mobbning i sig bör vara föremål för en anti-mobbning eller anti-mobbning politik. Ta reda på vad du kan göra för att få hjälp och stöd, och för att få mobbningen att sluta.
  • Om du är missnöjd med svaret från en kurator eller annan person, eller av Facebook, överväga att tala med någon i din lokala polisstation för ytterligare råd. De kanske kan hjälpa dig direkt, eller skicka dig till någon annan som kan hjälpa till.
  • Polisen bör delta om du har fått fysiska hot, rasistiska glåpord, eller om bilder eller videoklipp från dig behandlas illa, är förnedrade, eller visar nakenhet inblandade.
 8. 8
  Stäng ditt Facebook-konto. Om du är riktigt olycklig med Facebook-konto och det känns utom kontroll, eller om du känner överexponerad, ta bort ditt Facebook-konto. Du kan alltid öppna ett nytt konto när du känner dig starkare eller när du blir äldre.
  • Ett annat sätt att hantera kan vara att öppna ett nytt Facebook-konto med ett annat namn, såsom första och mellannamn. Du kanske behöver prata med Facebook administratörer om att öppna ett konto med en "icke-riktiga" namn men om mobbning är frågan, så har du goda skäl att bli befriad från den vanliga namnet politiken.
 9. 9
  Delta inte i facebook mobbning själv. Sätt stopp för cyber-mobbning via Facebook genom att påpeka när det är fel och påminna dem som deltar i det hur det skadar andra, däribland till den punkt där några tonåringar har dödat sig själva som en följd av mobbning i online-miljön.
 10. 10
  Vara beredd att vänta för Facebook att radera mobbning grupper / sidor. Du kommer förmodligen att vänta länge. Det är olyckligt att Facebook inte tar sitt eget missbruk politik på allvar.

Tips

 • Ge inte ut personlig information på din Facebook-profil (om du gör, ställa dem till "Bara jag", vilket betyder bara att du kan se det), innehåller personlig information som din hemadress, telefonnummer, namn på skola / arbetsplats, landmärken som kan spåra var du bor osv och alltid kolla och få tillstånd från dina föräldrar / vårdnadshavare / annan pålitlig vuxen om du någonsin bett om någon personlig information) och låsa din profil så att bara dina vänner och familj som du känner i verkliga livet kan se vad som finns på din profil eller du kan skräddarsy din profil, vilket innebär endast dina nära vänner och familj kan se vad som finns på din profil.
 • Ibland kan personen försöker mobba du kanske starta en falsk konto för att försöka prata med dig eller lämna meddelanden på din vägg. I detta fall, försök inte att gissa om detta är översittare i fråga. Om meddelandehantering är småaktig och misstänksam, rapporterar personen till Facebook direkt och blockera dem från att kunna interagera med dig alltid vara försiktig med att acceptera alla vänförfrågningar från personer du inte känner,. Om det är någon som utger sig för att vara en vän som du vet, men du är osäker, e-post som vän för att kontrollera att de faktiskt har bett dig att vara deras vän på Facebook.
 • Vissa skolor nu håller cyberbullying seminarier eller föredrag för föräldrar att hjälpa föräldrarna att identifiera de problem och vet hur man ska reagera. Ta dig tid att delta i en av dessa så att din medvetenhet ökar och så att du känner dig säker på att du vet hur du kan hjälpa din tonåring eller ens unga vuxna hantera de nya it-mobbning utmaningar.
 • Om mobbningen sker på Facebook chatt / email inbox, svarar inte och gå offline och om de fortsätter du kan unfriend dem och även blockera dem.
 • För föräldrar: Övervaka dina barns användning av Facebook och öva avsiktligt föräldraskap genom att fastställa regler och gränser. Låt inte dina barn att vara på Facebook om de är under 13. Facebooks regler förhindra att barn under 13 år från att använda det, och med goda skäl. Men det hindrar inte barnen från att ljuga, så det är viktigt att du övervaka vad din under 13 gör. Det finns gott om platser som tjänar som Facebook för barn, där 24 timmars vuxen måtta sker och mobbning beteende snabbt stämplat ut. För barn över 13, låt dem veta att du är tillgänglig för att prata om eventuella problem som kan uppstå i deras användning av Facebook. Det är en bra idé att fråga dem regelbundet hur deras upplevelse på nätet går, i en vänlig och icke-konfronterande sätt. Påminn dem också om vad Sarah Migas menar: ". En dagbok är en lämplig plats för hemligheter Teknik är inte." En medveten förälder är en förälder som bryr sig.

Varningar

 • Om du inte känner att din skola är sannolikt att vara ett stöd för dig att nå ut till hjälp, överväga att tala med en psykolog eller kurator utanför miljön. Du kan också behöva överväga huruvida det är värt att vidta rättsliga åtgärder mot en skola som inte strikt tillämpa den anti-mobbning politik där man uppfattar vissa mobbning som mindre värda utredning än annan mobbning, tala med en advokat om råd eftersom mobbning för någon anledning är aldrig acceptabelt. Detta gäller för lärare som har blivit trakasserade på nätet så mycket som det gäller studenter som har blivit mobbade.
 • Rapportera alla som uppträder misstänkt eller beter sig olämpligt på Facebook. Det är bättre att de hanterar situationen med sina kunskaper och ansvar för att säkerställa att webbplatsen är en trygg och trivsam plats att tillbringa tid.