Wku

Hur man redigerar DLL-filer

Om du tittar på några av de mer komplexa delarna av din stationära dator miljö, kan du vilja hitta, öppna och även redigera något som kallas en dynamisk länk bibliotek, eller DLL-fil. DLL-filer är väsentligt mindre komponenter i en större bit av programvara. Som bibliotek filer, ger de några mindre kodmoduler för specifika uppgifter. Detta kan göra den övergripande mjukvaruarkitekturen för ett program mycket effektivare. När du behöver för att titta på eller ändra dessa mini-kodfiler av någon anledning, här är några av de bästa riktlinjer för hur man redigerar DLL-filer framgångsrikt.

Steg

Hur man redigerar DLL-filer. Lokalisera de DLL-filer.
Hur man redigerar DLL-filer. Lokalisera de DLL-filer.
 1. 1
  Lokalisera de DLL-filer. DLL-filer är ofta laddade i kataloger som korrelerar till placeringen av ett huvudprogram i operativsystemet. Som sagt, DLL-filer är inte nödvändigtvis i samma mapp som EXE eller körbar fil. För att hitta dem och öppna dem för redigering, kan du behöva söka en mängd lokala kataloger.
 2. 2
  Förstå användbarheten av DLL-filer. Dessa filer innehåller kodande element som används av andra program. För att framgångsrikt redigera DLL-filer, måste du veta exakt vilka program går med vilka filer. Experter rekommenderar nybörjare att vissa DLL-filer kan användas av fler än ett program, vilket gör redigering dem svårt. För de mest framgångsrika resultat, måste du se till att öppna en viss DLL för redigering inte påverkar några av de program som finns på datorn.
 3. 3
  Få en Decompiler verktyg. För att öppna en DLL-fil och redigera den, måste du ha ett decompiler programvara till ditt förfogande. Detta beror på, ungefär som andra större program, DLL-filer beroende på byte av översta nivån, läsbar kod till maskinkod, vilket är i binär eller ett liknande format. Det innebär att för att läsa DLL innehåll, måste du dekompilera den tillbaka in i människans kod som utvecklarna används för att farkosten det.
 4. 4
  Öppna DLL-filen med Decompiler.
 5. 5
  Gör de ändringar som behövs. Olika typer av uppgifter DLL redigering kräver olika metoder och angreppssätt.
  • Använd ikonen utsug för att få ikoner från DLL-filer. En av de mest populära skäl att redigera en DLL-fil är helt enkelt att ändra ikonerna eller visuella symboler porträtteras på skrivbordet, eller i sammanhang av särskilda program. För dessa typer av användningsområden, experter rekommenderar att få en viss typ av programvara som kallas en ikon extractor. Detta automatiserar mycket av redigeringen för att arbeta med ikoner i en DLL miljö.
  • Göra ytterligare ändringar till ett gränssnitt genom att manipulera läsbar kod som du hittar efter dekompilera DLL-filen.
 6. 6
  Kompilera om DLL-filen för att få det att fungera ordentligt i sin programvara miljö.

Varningar

 • Håll utkik efter olika fil fel. När du försöker redigera en DLL-fil kan du få felmeddelanden relaterade till att använda fel filändelse. Om filen är på något sätt skadad, eller om den har komprimerats för effektivitet, kan du också köra in i felmeddelanden. Var villig att analysera dessa och arbeta igenom dem med en trial and error process för att lyckas med DLL redigering.