Wku

Hur man programmerar i Java

Till program i Java (ej JavaScript, en orelaterad språk), behöver du en kompilator, ett program för att konvertera Java-källkod till bytekod. I gamla dagar, var det enda alternativet Suns JDK, men nu har du många alternativ, inklusive GNU GCJ som skapar klass filer eller infödda filer exe, och, IBMs öppen källkod bidrag. Du behöver också en Java virtuell maskin, vilket är en "maskin i en maskin" som förstår Java bytecodes och översätter dem till maskinkod på målprocessorn. Det finns många tillgängliga, men du kan aldrig gå fel med javac kompilatorn och java javac> JRE virtuell maskin medföljer Suns Java Standard Edition.

Steg

Hur man programmerar i Java. Ladda rätt paket för din plattform.
Hur man programmerar i Java. Ladda rätt paket för din plattform.
 1. 1
  Ladda rätt paket för din plattform. Windows och Solaris-användare bör besöka Oracles Java SE sida för att hämta ett paket, kommer Macintosh-användare att hitta de redan har Java SE installerat. För maximal bärbarhet, kan det vara bättre att få en äldre utgåva, inte alla dina potentiella användare kommer att ha den senaste JVM installerad. Alternativt, använd en öppen källkod eller annan tredje part kompilator som GCJ eller jikes, och sammanställa till en infödd körbar eller köra den med Java JRE.
 2. 2
  Lär dig att använda en IDE. Eclipse och NetBeans är två av många andra IDE som är här för att hjälpa oss att skriva koden lättare - de rapporterar eventuella fel som du koden, hjälper de med metoder, import och många fler.
 3. 3
  Lär redigera-compile-testcykel. Du bör börja med Hello world program.
 4. 4
  Skapa din egen eller redigera andras klass (er).
 5. 5
  Samla till klass fil (er).
 6. 6
  Kör programmet med java körbara, eller som en applet i en webbläsare. Om funktionen inte är korrekt, eller om du vill lägga till fler funktioner, börja om från steg 1.
 7. 7
  Om du har råd, köp en bra bok om Java-programmering och noggrant läsa början. Med detta språk, är början svårare än senare steg.
 8. 8
  Kolla in webbplatser som cksstudios. Com, Javacooperation, Cokeandcode och Oracles webbplats för resurser / tutorials.
 9. 9
  Läs upp och följa en java handledning (en av de rekommenderade första handledning kan vara en tutorial på samlingar).
 10. 10
  För specifik information om klasser, metoder och variabler, besök Oracles api
 11. 11
  Om du möter några problem, alltid prova en webbsökning. Det finns en hel del bra artiklar om Java på webben.
 12. 12
  Uppfinn inte hjulet. Java var alltid om återanvändning öppen källkod bibliotek. Om du behöver något som inte är vanligt, det finns oftast ett bibliotek som hjälper dig. Kontrollera Java-källor och,

Tips

 • Övning ger färdighet. Men, ingen är perfekt, så du behöver inte oroa dig för det!
 • Ladda ner och installera en IDE (Integrated Development Environment). Till exempel: Netbeans eller. Detta kommer att bidra till att påskynda edit-compile-testcykel, på bekostnad av extra omkostnader, att behöva lära sig ett nytt verktyg, och begränsad funktionalitet. Ett annat alternativ är ett textbaserat verktyg såsom GNU make eller Apache ANT, vilket ger dig full kontroll över processen.
 • Onödigt långa metoder (Java namn för subrutiner) är såg ned på eftersom de gör koden svår att läsa och svår att uppdatera. Lär dig att räkna din kod till små, precisa moduler som gör en sak bra.
 • Bookboon har några bra gratis böcker om Java för nybörjare
 • Gå igenom API medföljer SDK. Gör en vana att läsa beskrivningen av de metoder och klasser. Detta kommer att hjälpa dig att komma ihåg vilken metod eller klass används nästa gång du behöver det.
 • Använd inte "magic numbers" om du kan hjälpa det. Magic Numbers är siffror och värden som distribueras via din kod när de bör definieras som en variabel, så att de kan återanvändas, och förklarade i en kommentar så vad de representerar kan förstås. Detta gör koden lättare att underhålla och uppdatera.
 • Mästare JUnit och skriva automatiska tester som kontrollerar samstämmigheten i ditt program. De flesta seriösa projekt gör detta.
 • Lär dig tekniker som Java är stark: nätverkskommunikation, databasanslutning, webbutveckling, etc.
 • När du behärskar grunderna, försöker den befintliga open source-projekt och arbeta tillsammans med andra människor. Ur lärande, är det mer effektivt än att utveckla något stort och komplext själv.
 • Håll din kod organiserade och lägga massor av kommentarer för enkel läsning, minnas, och uppdatering.
 • När du får lite erfarenhet, försöka få officiell programmerare certifiering från Sun Microsystems själv. Detta är mycket allvarligare än någon annan certifiering kan du få från tredje part.

Varningar

 • Det är oftast inte nödvändigt att betala för Java kurser som kan bli mycket dyrt och ger litet värde. Om du inte vill lära sig något specifikt, är det ofta bättre att bara göra mer programmering själv, och lära av andras open-source-program.