Wku

Hur man påskynda en långsam Windows-dator gratis

Windows-datorer sakta typiskt ned som program installeras och används. Oavsett om du använder ordbehandling, kalkylblad, internet, spel eller något annat, hårddiskar fylla med temporära filer som inte alltid får bort när de inte längre behövs. Vanligtvis genomför disk defrag, register defrag och rengöringssystem skräp och dolda fel i Windows-registret med några kraftfulla verktyg som freeware såsom Ccleaner verktygslåda, Wise Registry Cleaner eller Wise Disk Cleaner eller köpa något för att rensa upp / påskynda en långsam dator. Läs vidare för att lära sig olika sätt att hjälpa till att hålla en dator i trim med lite eller inga pengar.

Steg

Hur man påskynda en långsam Windows-dator gratis. Stoppa alla oanvända applikationer.
Hur man påskynda en långsam Windows-dator gratis. Stoppa alla oanvända applikationer.
 1. 1
  Stoppa alla oanvända applikationer. Aktivitetsfältet är på nedre kanten av skärmen (såvida flyttas av användaren). I den högra sidan av aktivitetsfältet visas en grupp av små ikoner, kollektivt namn som "system tray". Var och en av dessa ikoner representerar ett program som har åtminstone delvis igång eller körs "i bakgrunden". Oavsett staten, får var och en minskning av tillgängligt minne och processorkraft eller resurser. Utgående, spännande eller avbryter alla oanvända ikon återgår dessa medel till systemet, och blir tillgänglig för användning av programmet (s) började specifikt av användaren. Gå till din Aktivitetshanteraren och klicka på fliken Process. Avsluta alla process som du kan.
  • Ett verktyg som heter (procexp.exe) kan användas för att lista alla program som körs på Windows-system. Det är mer omfattande än Aktivitetshanteraren och hovra muspekaren över något program namn kommer att berätta vad det handlar om.
  • Ett verktyg är inbyggd i Windows som kan aktivera / inaktivera Aktivitetsfältet program och processer från att automatiskt laddas med Windows. För att komma åt det, gå till Start> Kör> skriv "msconfig" och klicka på OK. Om du inte vet vad en process gör, söka dess namn. Inaktivera inte processerna om du är osäker, eftersom vissa processer är nödvändiga för att datorn ska fungera normalt.
  • Ett användbart gratisprogram program som heter Game Booster från IObit (samma personer som skrev den väl ansedda Advanced SystemCare programvara) kommer tillfälligt inaktivera onödiga bakgrundsprocesser och öka prestandan på din dator när du aktivt använder endast ett program, till exempel ett spel program eller video redigeringsprogram. När du är klar kan du återuppta "normalläge" och alla bakgrundsprocesser kommer att laddas om.
 2. 2
  Stäng av onödiga skrivbordsfunktioner som försöker göra saker och ting ser bättre. De tjusiga rundade fönstrets hörn, hur menyerna tonas in och ut, och 3-D stilar knapp på moderna skrivbord kräver alla en del datorkraft och kan överväldiga äldre maskiner. För att stänga av dessa utseende endast förbättringar:
  • Windows XP - högerklicka på Den här datorn och välj alternativet Egenskaper och välj sedan fliken Avancerat och klicka på knappen Inställningar under avsnittet Prestanda. I Performance Options dialog som kommer upp, gå till fliken Visuella effekter och välj "Justera för bästa prestanda". Du kan också prova "Anpassad" alternativet, och slå på och av individuella inställningar för att se vilka som fungerar utan att sakta ner maskinen.
  • Vista - Klicka på Start, sedan på Kontrollpanelen och välj sedan System och underhåll och sedan Prestanda och-verktyg. Klicka på Justera visuella effekter. Om du ombeds ange ett administratörslösenord eller en bekräftelse skriver du lösenordet eller ger bekräftelsen. Klicka på fliken Visuella effekter och välj "Justera för bästa prestanda". Du kan också prova "Anpassad" alternativet, och slå på och av individuella inställningar för att se vilka som fungerar utan att sakta ner maskinen.
  • Windows 7 - Klicka på Start, sedan på Kontrollpanelen och sedan System och säkerhet. När du ser System, klicka på den och sedan Avancerade systeminställningar. Härifrån kan du se till att du är på fliken Avancerat och klicka på Inställningar under Prestanda. Här kan du också välja Justera för bästa prestanda eller välj Anpassad om du vill kompromissa mellan tjusiga grafik och prestanda. På en sida notera, kan denna meny nås mycket snabbare genom att högerklicka på Dator, antingen från skrivbordet eller Start-menyn, välja Egenskaper, och sedan Avancerade systeminställningar.
 3. 3
  Gör en stänga / reboot också känd som en kall omstart. Vissa program frigör inte minne på rätt sätt när de stänger, vilket är fallet för vissa operativsystem. Även göra en varmstart kommer inte släppa några av de minnen drivrutiner och andra program kärna hade tilldelats. Datorn måste vara helt stänga och sedan startas. När ett program ber om minne, skulle ett utrymme tilldelas för det av operativsystemet (t.ex. Windows). Den tilldelade minne kan inte användas av andra program. Program låt brukar gå av sitt grepp om detta minnesutrymme men vissa program inte - detta är känt som en "minnesläcka", som orsakas av ett programmeringsfel. En minnesläcka är lätt uppenbart när ett program använder upp en onormalt hög mängd resurser eftersom det håller på att be om mer och aldrig ger tillbaka något av det tilldelade minnesutrymme. Användaren Lösningen är att avsluta programmet eller processen, men vissa processer kan inte stängas såsom kärnprocesser. Stänga av systemet kommer att ha operativsystemet glömma vilka minnesplatser är inte gratis, så på nästa start, alla minnesplatser är fria att använda.
 4. 4
  Töm papperskorgen. Helt enkelt ta bort filer från disken inte riktigt bort dem alls, utan de flyttas till en tillfällig anläggning område på hårddisken för enkel restaurering. Detta område kallas papperskorgen och brukar visas på skrivbordet. Granska innehållet innan tömning. När töms, det utrymme på hårddisken blir att de ockuperade data görs tillgängliga för återanvändning och återställande av filer tömda från papperskorgen extremt svårt. Observera att detta endast kommer att snabba upp din dator om hårddisken är nästan full.
 5. 5
  Avinstallera alla program som inte längre behövs. När program och spel installeras på en Windows-dator, är vissa filer skrivs i Windows katalogstruktur och dussintals (eller fler) ändringar i Windows-registret filen. De flesta av dessa förändringar är inte uppenbart för användaren, så kräver korrekt avlägsnande avinstallera programmet via Kontrollpanelen "Lägg till eller ta bort program" eller "Program och funktioner"-ikonen.
  • Om programmet inte finns i kontrollpanelen använder "Avinstallera"-kommandot från programmet.
  • Enkelt att ta bort hela programkatalogen är inte samma sak som att avinstallera, eftersom alla filer skrivs till Windows-katalogen och ändringar i Windows-registret filen kvar och kan laddas när systemet startas om.
  • Se till att du inte avinstallera alla program som krävs av andra. t.ex. iTunes ® fungerar inte om Quicktime ® avinstalleras, och många program är beroende av andra Microsoft-program.
 6. 6
  Kör "felkontroll" på alla hårddiskar. Högerklicka på en enhet ikonen i "Den här datorn" och välj "Egenskaper" följt av "Verktyg". Välj "Felkontroll" för att låta verktyget skanna enheten för skadade filer som kan bidra till att bromsa hastigheten köra tillträde. Denna process kan ta flera minuter eller mer att slutföra.
 7. 7
  Kör "Defragmentera" på alla hårddiskar. Högerklicka på en enhet ikonen i "Den här datorn" och välj "Egenskaper" följt av "Verktyg". Välj "Defragmentera" för att låta verktyget städa upp fragmenterade filer och konsolidera ledigt utrymme på enheten. Detta bör göras minst en gång per vecka, eller oftare om datorn används mycket. Vissa versioner av Windows möjliggöra schemaläggning av detta verktyg, och i dessa fall kan ställas in att köras automatiskt utan att någonsin behöva manuellt köra igen. Denna process kan ta allt från några minuter till en timme eller mer att slutföra, beroende på storleken på enheten (s) och mängden av outnyttjad kapacitet eller ledigt utrymme. Överväg att starta defragmentera processen så att det kommer att köras över natten eller innan utloggning. Efter avslutad hastigheten på hårddisken läsa och skriva tider kan förbättras avsevärt. Det finns också fristående defragmentering program tillgängliga från andra utvecklare tillgängliga för nedladdning som får eller inte får ta ut en avgift för användning. Ett mycket bra exempel på en fri defrag program som möjliggör automatisk och schemalagd defragmentering är IObit s Smart Defrag 2.
 8. 8
  Installera antivirusprogram och hålla den aktuell. Anti-virus (AV) programvara är ett absolut måste. Det finns många att välja på programvara butik, men det finns gratis AV-lösningar som gör ett mycket bra jobb också. Tre populära gratis AV-lösningar är Avast!, AVG och Avira. Alla inkluderar vanliga "virusdefinitioner" filuppdateringar som gör det AV-program för att upptäcka och skydda från senaste virii släpps. Observera att när du installerar antivirusprogram faktiskt saktar ner datorn, betyder inte sakta ner så mycket som malware gör. Installera ett Ad Blocker, det förhindrar inte bara skadliga webbplatser, men minskar också utrymmet temp disk för webbläsaren med cirka 30% genom att inte ladda ner reklam
 9. 9
  Installera "Malwarebytes". Malwarebytes är en högt ansedd, gratis anti-malware program för Windows-datorer. Det ska ner från utvecklarens sida direkt - försäkra dig om den senaste, oförfalskad versionen. Programmet levereras med en installationsguide för att göra installationen så enkel som möjligt. Under installationen måste du möjlighet att prova Pro-versionen i 30 dagar, utan kostnad. Du kan acceptera eller vidarebefordra detta erbjudande som beslutas av dig. Pro versionen ger dig möjlighet att automatiskt köra programmet i bakgrunden för att hindra skadlig kod från att komma in datorn. Den fria versionen måste startas manuellt för att söka efter misstänkta malware installationer. Direkt efter installationen, och varje gång en skanning startas, kommer du bli tillfrågad om programmet kan ladda ner en uppdaterad lista över hot för sin databas. Detta bör tillåtas för maximalt skydd vid tidpunkten för varje begäran. Välj "Quick Scan" om du misstänker problem, för att åtgärda de flesta problemen i ett par minuter. En grundlig genomsökning skulle vara heltäckande, men kan ta ganska lång tid att slutföra - beroende på mängden data på enheten (er) som ska skannas.
 10. 10
  Flytta växlingsfil eller virtuellt minne fil. Dessa filer (beroende på Windows installerat version) är dolda och ligger oftast på Windows-enheten (vanligtvis "C:") Om det finns en andra fysisk hårddisk i systemet, överväga att flytta till den andra enheten. Helst dessa filer fungerar bäst när den ligger på den snabbaste och största (i termer av ledigt utrymme) enhet i systemet. Proceduren för att ändra placeringen varierar beroende på version av Windows, och är inte i detalj här vid denna tid eftersom det är ganska avancerat.
 11. 11
  Hitta och ta bort tillfälliga filer. Temporära filer används för att stödja vissa tillämpningar för en begränsad tid och lämnas oanvänd under senare. Gå till "C: \ Documents and Settings \ <användarnamn> \ Lokala inställningar \ Temp" (Windows XP), "C: \ Users \ <användarnamn> \ AppData \ Local \ Temp" (Windows Vista) eller "% TEMP% "(någon version av Windows) och radera alla filer från den här mappen. Om det finns ett problem att ta bort en eller flera filer, hoppa över dessa filer och ta bort resten. Detta kommer att frigöra en hel del utrymme på enheten. Den katalogen Temporary Internet Files kan också tömmas.
 12. 12
  Var realistisk. Den "high end" dator inköpts nya 5 år sedan kan köra den senaste versionen av Windows, men det betyder inte att det kommer att göra det mycket bra. Tänk på att de Systemkrav på programvaran rutan är verkligen minimum. De bästa upplevelserna kräver vanligtvis att systemet är konfigurerat för Rekommenderad System eller bättre, i stället. Teknik marscherar på och det verkar som det är ett spel av "one-up-man-ship" spelas mellan utvecklare och designers hårdvara. Oavsett, kommer så småningom nya mjukvaran kräver ny hårdvara eller vice versa. Det verkar som den mängd frustration du kan uthärda bäst avgör hur länge du kommer att köra din nuvarande setup.
 13. 13
  Ställ datorns energi inställningar för hög prestanda. Detta gäller särskilt i bärbara datorer och netbooks där processorhastigheten ändras i enlighet med energi-inställningar (och om du kör på batteri)
 14. 14
  Städa upp primär partition. Klicka på "Start" typ "cleanmgr" och tryck på "Enter". Välj din primära partition (Windows installerat enheten, i de flesta fall C:/ enhet) och söka efter skräpfiler. Efter några sekunder, kommer det att visa en lista med onödiga filer och helt enkelt välja alla dessa kryssrutor och börja rengöra din enhet.

Tips

 • Överväg att använda ett annat operativsystem. Om du har en långsam eller gammal dator överväga. Detta har sin egen uppsättning av frågor som behöver lära sig ett nytt operativsystem, och mycket mer. Detta är ett viktigt steg, och som sådan, inte omfattas av denna Wiki. Vänligen hänvisa till Google artikeln: Att lära sig använda linux för mer information.
 • Lägg minnet. Även om inte gratis, lägga till minne är ett mycket effektivt sätt att öka prestanda, speciellt om ditt system har 1 GB minne eller mindre. Att öka mängden minne installerat minskar behovet av datorn för att skriva till och läsa från hårddisken. Kontrollera moderkortet eller dokumentation för att avgöra storlek, typ, hastighet och tillåtna konfigurationer av minnet innan du köper och installerar ytterligare minne. Om otillgänglig eller du inte kan få det, kanske du vill hämta och köra Crucial system scanner för att upptäcka denna information och som förslag på uppgraderingar. System med lägre mängder minne (256 MB till 1 GB) installeras får flest uppsving när ökade till 2 GB eller mer (eftersom detta utgör en 100-400% eller mer ökat systemminne). System som har 2 GB eller mer installerat minne också få ett uppsving - men det är mindre märkbar.
 • Var medveten om att vissa av dessa steg är specifika för en viss version av Windows, inte alla är cross-kompatibla.
 • Överväg ominstallerar windows. Det kan vara lättare att formatera hårddisken och installera om Windows på datorn. Var noga med att säkerhetskopiera viktiga data först och ha alla program installationsdiskar redo för ominstallation. Var medveten om att formatet processen kommer att radera alla filer på disken. Detta innebär att du måste installera om alla program och återställa alla dokument från en säkerhetskopia.
 • Håll malware i schack. Om kör verktyg som nämns i den här artikeln ger dig en "Åtkomst nekad", "Du har inte rätt att köra det här", eller att programmet inte kommer att köra, har du förmodligen en malware infektion. Symtom andra än dessa är ofta falska, men realistiska förekommer, anti-virusvarningar som ditt system är infekterat, eller din webbläsare skickar dig till pornografiska webbplatser eller webbplatser Du har inte konfigurerat den för att skicka dig till.
 • Att hålla fönstren up-to-date, speciellt med säkerhetsuppdateringar, är mycket viktigt och kan förhindra skadliga program infektioner som långsam dator.
 • Håll datorn sval. När en dator blir för varm, kommer CPU-fläkten påskynda. Om koppen är fortfarande för varmt, kommer processorn skriva något som kallas "termisk strypning" vilket fördröjer processorhastighet för att förhindra att processorn från att bryta ner. Stänga av eller viloläge datorn när du inte använder den, ökar luftflödet, och hålla rummet som datorn ligger i svalt kommer att hålla datorn sval - och snabbt.

Varningar

 • Hämta filer från tillförlitliga källor Utvecklaren sida är bäst,. P2P, diskussionsgrupper och anonyma File Hosting webbplatser är mer benägna att bli smittade med ett virus.
 • Stäng av datorn och koppla bort alla kablar från den innan du öppnar fallet. Detta eliminerar risken för elektriska stötar eller skada på systemkomponenter.
 • Ladda ur eventuell statisk elektricitet. Tryck på ett elektriskt jordad källa (en värme-eller VVS-rör eller metall fallet med en elektrisk anordning som drivs av en jordad 3 stift sladd ansluten till ett jordat uttag) före vidröra komponenterna inuti datorlådan. Statisk elektricitet kan passera genom händer och kan orsaka känsliga elektroniken inuti datorlådan för att misslyckas.
 • Akta dig för att använda msconfig Använda MSCONFIG som något annat än ett felsökningsverktyg anses farligt av många inom IT-området till långsiktig dator stabilitet. Autoruns tillåter dig att göra samma sak och mycket mer inklusive permanent ta bort onödiga / oönskade poster. Eftersom det kan göra mer, kan det vara lika eller farligare än att använda MSConfig. Om du är osäker på något gör din forskning och ta inte bort det tills du vet säkert att du inte behöver det. Du kan alltid avmarkera den och komma tillbaka senare.
 • Använd inte registret städare Registret städare kan vara farliga. De kan tyckas legitimt, men efter ett tag av användning, kan de fragment ditt register. Lämna dem ifred, om du känner att det måste rensas upp, gör en backup och defragmentera efteråt.