Wku

Hur man organiserar en flash mob

En flash mob är en organiserad rutin av en grupp artister som arbetar tillsammans på en stor skala för att överraska och roa allmänheten under en tillfällig period med en spontan prestanda. Flash mob föreställningar kan inkludera danser, sånger eller ens rekordartade försök.

Medan du gör något med en massa människor i stor skala kan vara svårt, om du lyckas dra bort en flash mob, kan det vara mycket givande för både dem som deltar och observerar den.

Steg

Hur man organiserar en flash mob. Förstå syftet med en flash mob.
Hur man organiserar en flash mob. Förstå syftet med en flash mob.
 1. 1
  Förstå syftet med en flash mob. En flash mob är om prestanda och det oftast kretsar kring underhållning, orsakar underhållande (ofarliga) förvirring, eller satirizing något som medlemmarna i publiken omedelbart kommer att förstå och reagera på. Det handlar om spontanitet, engagera observatörer i ett skådespel som förväntar sig något från dem förutom att njuta vad de bevittnar. Vissa saker som en flash mob är inte:
  • En flash mob är inte lämpligt som en marknadsföring fordon för en produkt eller tjänst (trots flera försök till detta), politiska syften eller ett PR-trick. Anledningen är att dessa inte bär inslag av underhållning eller satir utan förbehåll för observatörerna. Dessa typer av händelser har sina motiv som en förväntan som observatörer då kommer att göra något som köper en produkt, rösta på någon eller stödja en särskild anledning.
  • En flash mob är inte en ursäkt för eller skadar egendom. För att delta i något som resulterar i detta är att vara en del av en rioting mob eller mängden, inte en flash mob. Aldrig har intentionen att skapa en våldsam eller skadan från en flash mob övning. (Myndigheter i vissa ställen har vidtagit för att namnge brottslighet sprees som "flash mobs", men kriminellt beteende har ingenting att göra med flash mobs som performancekonst.)
 2. 2
  Bestäm vad du ska göra för din flash mob tillfälle. Framgången för en flash mob händelse är beroende av originalitet, livlighet och attraktionskraft händelsen. Undvik att kopiera en flash mob händelse som har utförts någon annanstans. Alltid göra ändringar i någon flash mob prestanda som har inspirerat dig så att det har en egen märkning av originalitet och lokal anknytning. I samtliga fall måste resultatet utarbetas i förväg och antingen repat eller väl förklaras på något sätt (t.ex. genom online instruktioner) så att alla vet sin roll och samspel med andra. De mest typiska flash mob föreställningar innebär sådana aktiviteter som:
  • Koreograferad dans: ett exempel skulle vara en stor grupp alla utför en dans i parken för att stödja en älskare föreslå sin flickvän.
  • Sjungande något såsom opera, joddling, eller en pop hit. Någon typ av sång är bra, men se till att det är intressant. Ett exempel skulle vara att bryta ut i sång om underverk av frukt och grönsaker medan i snabbköpet.
  • Agerar ut ett visst scenario: t.ex. massor av människor gå osynliga hundar på koppel.
  • : Ett exempel skulle kunna låtsas att försöka hitta en väg genom en vägg som inte är det.
  • Använda en befintlig glädjande händelse att sprida kärlek: Ett exempel skulle ett bröllop, examen eller årsdag firande tas till en gata, galleria eller annan offentlig plats för att sprida glädje!
  • : Försöker bryta ett Guinness World Record genom att ha den största sammankomsten gör "X" på samma gång.
  • Freeze flash mob: Alla medlemmar blir levande statyer och frysa.
 3. 3
  Titta tidigare händelser flash mob på youtube. Det finns en hel samling finns att titta på och detta kommer att ge en utmärkt inspirationskälla. Det kommer också att ge dig idéer om hur du hanterar din grupp människor och ha prestanda möts. Liksom all prestanda, timing och utförande är avgörande för framgången för en flash mob.
 4. 4
  Organisera din flash mob. Du behöver villiga artister att delta i flash mob och för det, kan du dra nytta av online-resurser. Använd sociala medier nätverk, e-post och webbplatser för att hitta folk till din flash mob. Du kanske också kunna utnyttja resurserna i en klass du befinner dig i, en prestation eller dansgrupp du är en del av, eller andra grupper av människor du umgås med. Fråga dina vänner och familj om de skulle vilja vara en del av det också.
  • Använd Facebook, och webbplatser för att föra samman människor. Folk kommer att leta efter en flash mob med orden "flash mob" eller "flash mob", så se till att inkludera dessa i alla meddelanden du skapar för att hitta folk.
  • En online-plats för att organisera en flash mob är genom Flashmob.com (vid http://www.flashmob.com/ ). Naturligtvis är denna plats så kaotisk som den flash mob perfekt själv, så du måste söka igenom höstack att hitta din nål.
  • Improv Everywhere är baserat i New York och samtidigt inte alla dess gatuföreställningar är flash mobs, vissa är och du skulle kunna delta med dem om du befinner dig i NYC. Kolla in deras hemsida för mer information ().
  • Det finns många lokala flash mob webbplatser, bara använda en sökmotor för att hitta dem med hjälp av platsnamn och termen "flash mob".
 5. 5
  Ge tydliga instruktioner till din grupp av människor. Framgången för din flash mob händelsen kommer att kräva dina deltagare att veta exakt vad de ska göra. Det bästa är om du kan få en repetition i förväg, men om detta inte är möjligt, så åtminstone ge mycket tydliga instruktioner (antingen online eller via e-post, etc.) beträffande vad man ska ha, var att vara vid vilken tidpunkt, vilken att göra (till exempel: Var beredd att frysa, gå, dans, gapa som en fisk, etc, på hörnet av 55th Street och 3rd Avenue vid 07:00), och hur lång tid att göra den gärning för. Om någon deltagare behöver interagera tillsammans, är det bäst om de repeterar detta av hänsyn till timing och precision.
  • Om instruktionerna är enkla, såsom alla stå på ett ställe läser tidningen som de har klippt öga hål i, då den enkla åtgärden kommer sannolikt att innebära att du inte behöver repetera. Men det är en mycket bra idé för alla som deltar att försöka möta upp någonstans innan evenemanget för att snabbt köra igenom detaljerna, vad som förväntas av händelsen och deltagare, och vad man ska göra när det är över. Det är också till hjälp för att förklara vad man ska göra om man blir irriterad eller polisen försöka flytta gruppen.
  • Om instruktionerna är komplicerade, särskilt när scener måste koreograferade och organiseras, sedan överväga att ha en mindre grupp av människor du är säker kan vända upp till repetitioner och hålla ganska tyst om händelsen, snarare än att ha en mycket större och svårare att samordna grupp. Omkring 50 personer kan ordnas ganska framgångsrikt, men högre nummer innebär att det börjar bli svårare.
  • Det kan vara lättare att samordna en dansgrupp du redan är involverad i. Till exempel, få en grupp av dina Zumba utövare från det lokala gymmet för att utföra på gatan tillsammans kan vara en stor chans för deltagarna att visa upp vad de ' ve redan lärt.
 6. 6
  Ordna någon rekvisita eller behövs. Det är bäst att be deltagarna att ta med sig egen rekvisita eller att organisera sin egen kostym redskap (t.ex. festkläder, baddräkter, peruker, vad som helst) men ibland måste du lämna saker för alla (t.ex. hundkoppel en krage för en osynlig hund promenad).
  • Om rekvisita eller kostymer är svårt för människor att hitta eller göra på egen hand, överväga att hålla en workshop i förväg i vilken alla har möjlighet att skapa de saker som behövs. Dock bör du sträva efter enkla kläder och föremål, eller saker som folk redan har i sin garderob eller hus.
 7. 7
  Vet de begränsningar av din plats. Gör en ordentlig kontroll av det område som du föreslår att utföra flash mob i. Det kan vara säkerhet, juridiska eller fysiska gränser för vad som kan göras på platsen. För att undvika att hamna i trubbel lagligt, är det viktigt att inte skapa osäkra hinder, säkerhetsproblem, eller att hålla upp människor på ett sätt som hindrar dem från deras vanliga verksamhet på icke-offentliga lokaler. Även om det naturligtvis är en balans mellan att uppmuntra människor att titta och blockera folk från att komma vidare med sina vanliga aktiviteter, måste du bedöma att din flash mob inte kommer att vara orsaken till akut eller olagliga situationer. Till exempel, om din flash mob sannolikt skulle blockera, så tänk igen om var att lokalisera evenemanget.
  • Som nämnts ovan, berätta för dina deltagare vad de ska göra i händelse av att den eller några andra förfrågningar myndighet som din grupp lämnar. Det bästa alternativet är att göra som frågade lugnt och fredligt. I varje fall kommer en välskött, legitim flash mob vara avklarat innan dessa människor ens kommer fram.
 8. 8
  Organisera kvalitet Videografi för händelsen. Det är definitivt värt att ha hela händelsen filmades så att du kan ladda upp den på YouTube. Vem vet? Det kan även gå viral! Om inte annat kommer det att fungera som inspiration för andra flash mobs i framtiden.
 9. 9
  Släpp. att flash mob går enligt plan! Som arrangör förblir du ansvarig för att den flash mob fastnar på planen och inte skapa problem för allmänheten vid evenemanget.
 10. 10
  Avsluta som om ingenting någonsin hänt. När flash mob evenemanget är över, låt inte deltagarna att sitta och prata eller att börja prata med publiken. De behöver att mingla tillbaka med och beger iväg i solnedgången som om ingenting någonsin ägt rum.

Dans flash mob

Detta är kanske den vanligaste typen av flash mob som sker och skapar ofta den största skådespel.

 1. 1
  Välj en låt. Vill du att det ska vara något upp-tempo eller mer fyllig? Vill du ha något välkänt eller något som visar en viss musikstil, såsom opera?
 2. 2
  Hitta någon möjlighet att koreografera. Om det är du, bra. Om inte, får någon som vet hur man ska hjälpa sin tur en grupp dans till något spektakulärt.
 3. 3
  Välj din plats för dans. En park i en större stad är en stor plats, särskilt under lunchrasten eller efter jobbet när alla är på väg hem.
 4. 4
  Samla en grupp av dansare. Flash mob danser kan vara hur många som helst men försök att sträva efter att minst 50-75. Det kan låta som en hel del att ordna, men ju fler människor du har, desto effektivare flash mob dance.
 5. 5
  Lär dem all dans i mindre grupper om 4-30. Detta gör att du inte behöver få alltför många människor i samma rum eller område på en gång, och de kan även underhålla publiken från olika perspektiv. Detta är bra för människor som inte kan se hela scenen framför dem.
 6. 6
  Välj en flash mob ledare. Detta kommer att vara den bästa dansaren i gruppen, ger den person som sätter takten och följande punkt för de återstående dansarna. Ledaren kan starta rutinen med en solo dans flytta, sedan locka nästa grupp av 9 till 15 dansare som går in med nästa drag. Dubbelklicka sedan gruppens storlek med 16 till 30 dansare gå i. Tricket till en bra flash mob är att successivt få alla dansarna deltar i rutinen. Få resten av dem att gå in i den sista delen av låten så att hela gruppen är äntligen inblandad.
 7. 7
  Låtsas som om ingenting har hänt. Så snart låten är klar, måste dansarna skingra som vanliga medlemmar i publiken att agera som om ingenting har hänt.

Tips

 • Försök att hålla det en överraskning. Tyvärr, den metod med vilken du får deltagarna kommer att varna människor för sin existens, men du kan be deltagarna att inte sprida nyheten vidare och hoppas att den genomsnittliga åskådare som råkar vara på när du kör flash mob inte kommer att ha varnats för evenemanget! Var medveten om vissa lagar runt där du vill göra flash mob.
 • Flash mobs behöver inte vara exakt i dans, skådespeleri eller andra tekniker. Förvänta dig inte att alla (utom ledaren) för att göra det perfekt - hela poängen är att folk gör det alls i en massiv grupp.
 • Om du har en låt om relationer väcka pojkarna i så att publiken kan förstå vad låten handlar om och se till att du har lika många dans partner.
 • Om du vill göra flash mob svårare, försöka göra det i en stad gatan när trafiken stoppas. Var dock försiktig så att ingen kan skadas och inte hindrar trafiken.
 • Inte alla människor har att att göra samma sak. Två eller tre personer kan göra en sak och de andra kan göra något annat!

Varningar

 • Vissa människor har ingen humor och kommer bli förolämpad eller tas ut genom en flash mob upplevelse. Det är mer sannolikt att vara fallet om du invadera en detaljhandel eller någonstans att verksamheten bedrivs enligt de driva verksamheten kommer att se avbrottet som potentiellt skadliga för försäljning, intryck kunders och anställdas rutiner. Som diskuterats ovan, måste du göra dina läxor i god tid för att se till att det du gör är inte alltför störande och är definitivt inte olagligt, skadligt, säkerhet äventyras, eller sannolikt kommer att kosta någon annan en massa pengar. Vara klokt i ditt val av plats.
 • Du kan bli stoppad av tjänstemän. Var beredd när det händer och inte vara argumenterande eller konfronterande. Följ anvisningarna och skingras som begärts.
 • Vet de lokala lagarna avseende stora sammankomster i vissa ställen. Det kan vara olagligt. Vara clued in skillnaden mellan offentliga och privata platser och möjligheten att människor som försöker stämma för intrång. Om du har lämnat en internet spår, kommer det inte vara svårt att hitta någon som kommer att klaga, så se bara till att täcka dina baser genom att vara juridiskt kunniga.

Saker du behöver

 • Stor mängd villiga deltagare
 • Repetition område (tillval)
 • Online rally sajter som Twitter, Facebook, Google+, en hemsida, etc.
 • Props (valfritt)
 • Musik och musikspelare