Wku

Hur man lyssnar på musik

När man lyssnar på musik, oftast musik spelas i bakgrunden medan vi gör uppgifter såsom arbete eller hushållssysslor. Det innebär att vi inte aktivt lyssnar på musik. Musik kan vara en stor, helande relaxer att hjälpa oss att fly från de olika påfrestningar av liv dessa dagar. För att verkligen njuta av bra musik i alla genrer och utnyttja dessa avslappnande effekter, måste vi lyssnar verkligen på det. Om dessa steg följs korrekt, kommer resultatet att bli en panoramautsikt utbyggnad av din musikaliska upplevelse, vilket kan liknas vid att lyssna i färg.

Steg

Hur man lyssnar på musik. Lyssna på genrer som är nya för dig eller att du vill förstå bättre.
Hur man lyssnar på musik. Lyssna på genrer som är nya för dig eller att du vill förstå bättre.
 1. 1
  Lyssna på genrer som är nya för dig eller att du vill förstå bättre. Prova en ljus opera, eller kanske en show melodi, spelas av en orkester eller bara på piano. Tror inte på någonting annat. Detta är en tid att lyssna, njuta och koppla av. Du kommer att försöka utveckla en mental karta över musiken.
 2. 2
  Erkänn och medvetet lyssna efter repetition och variation. Det är väldigt ofta också något nytt väldigt nära slutet. Leta passager som du finner särskilt givande. Är dessa passager upprepningar, variationer, eller nya? Om de är varianter, kan du inser vad det var som var varierat?
 3. 3
  Förstå att i musikalisk komposition, det finns tre huvudsakliga tekniska idéer:
  • Repetition: Detta hänvisar helt enkelt till när en passage av musik upprepas, ganska enkelt.
  • Variation: När en passage av musik upprepas, men med ändringar som görs i den.
  • Nya melodier: Detta innebär att när en ny passage av musik införs. Också självförklarande. Kom ihåg att uppenbarligen införandet, eller i början av ett stycke, är alltid nya.
 4. 4
  Lyssna en gång till samma passage. Den här gången, uppmärksamma vad som ger musiken till dessa passager. Lyssna på så många detaljer som möjligt.
  • Färg
  • Vågar
  • Strukturer för de olika ljuden av vilken musik är sammansatt.
 5. 5
  Försök att isolera specifika detaljer:
  • Rytmer, vare sig i förgrunden eller bakgrunden, som verkar för att interagera
  • Korta melodiska figurer, antingen i det huvudsakliga melodin
  • Ackompanjemang.
 6. 6
  Lyssna igen, förträngning ditt fokus: Lyssna bara på basen, om det finns någon. Lägg märke till saker i basen som verkar vid liv, gravid med mening. Lägg märke till alla detaljer du tidigare märkt genom att byta din uppmärksamhet från den ena till den andra. Lägg märke till vilka typer av förändringar som sker på din favorit ögonblick. Har sväva melodin i en obekant accent? Tillför en ny rytm bitter? Har en buzz plötsligt splittras i en fraktur kollision?
 7. 7
  Utveckla din mentala karta över karaktärerna, skådespelare och energier som kombineras för att skapa musik.
 8. 8
  Sitt ner och ta en kopp kaffe eller en drink i valet medan du lyssnar på din musik.
 9. 9
  Ha lite variation i din musik. Som vi alla vet, kan lyssna på samma stycke eller låt tiden så småningom bli tråkigt. Utöka din musiksmak med inte bara olika bitar, men även olika kompositörer och även olika genrer.

Tips

 • Lyssna känslomässigt. Det är, låt dina känslor och humör förändras när de ljud du hör förändring.
 • Lyssna på Antonio Vivaldis fyra säsonger utan att titta på en låtlista, och försöka gissa varje säsong. Du kommer att bli förvånad över att ta reda på hur musiken ensamt kan bilda bilder i huvudet utan att använda några ord.
 • Undvik förvirrande en musikvideo med musik. Vissa kommer att hävda att den bästa musiken oftast inte behöver några verbala eller visuella associationer att göra det bättre. Försök att sluta ögonen och tänka färger eller försöka föreställa sig musiken med ditt nuvarande liv inställning för en lämplig situation. Använd din känslomässiga tolkning att intuitivt vad kompositören försökte uttrycka, försök ansluta med kompositörer verkligheten.
 • All musik, med några få undantag, bygger på upprepning, variation och nya melodier. Även om du inte kan njuta av musiken, kan du alltid försöka att se hur dessa principer tillämpas. Att göra detta kan hjälpa musiken "klick".
 • Försök att lyssna på microtonal musik. Mikrotonalitet är användningen av toner åtskilda mindre från varandra då hur våra 12-tone avstämningssystemet utrymmen dem. Med musik trimmad annorlunda kan låta väldigt unika känslomässiga effekter som skall transporteras som skiljer sig från vad många normalt inställda musik dessa dagar kan uttrycka. YouTube kan vara en bra källa till musik komponerad i andra tuning system.
 • Försök att lyssna till Robert Kapilow s "Vad gör det bra?" CD-skivor. De kan vara till stor hjälp.

Varningar

 • Musik kan göra människor besatta av livet och alla dess känslor, och kan också ibland vara en oförsonlig passion. Var försiktig med att balansera och styra denna besatthet med musik.
 • Musik, precis som alla andra konstform, levereras med kvalitet, all musik är inte utsatt för att uppfylla samma normer.
 • Du kanske inte kunna lyssna på först. Ge inte upp! Med tiden kommer du att höra en puls (rytm), melodi och harmoni.
 • Lyssna inte på musik för högt. Det kan vara frestande att göra, och faktiskt ofta ibland utmanande att inte göra, men det kan och så småningom kommer att skada din hörsel.
 • Försök att undvika förlängd stressen i ditt liv. För mycket stress över tid kan orsaka en brist på dopamin, den "glädjen kemiska" i hjärnan, orsakar anhedoni som följd. Dopamin är en signalsubstans som hanterar upplevelsen av njutning till olika saker, som ett resultat av att förlora det, kommer din förmåga att uppfatta känslor från musik att allvarligt hindras.