Wku

Hur man lösenordsskydda en webbsida

Det finns många anledningar att lösenordsskydda webbsidor: känsliga ekonomiska eller personliga data, Snoops kontor, eller saker som inte är avsedda för barn. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att lösenordsskydda din hemsida, beroende på plattform och programmeringsspråk. Den här artikeln kommer att ge dig en allmän uppfattning om hur du skyddar dina sidor från oönskade ögon.

Steg

Hur man lösenordsskydda en webbsida. Öppna ett grundläggande program textredigering.
Hur man lösenordsskydda en webbsida. Öppna ett grundläggande program textredigering.

Metod ett: sidor du värd

 1. 1
  Öppna ett grundläggande program textredigering. Börja med att skriva de inledande taggar:
  • <html> <head>
 2. 2
  Skriv in titeln på din sida och stäng titeln med ett tag:
  • <title> Skyddad Sida: Ange lösenord </ title>
 3. 3
  Skriv följande:
  • <script language="JavaScript"> Detta kommando talar om för läsaren ett manus är på väg att börja.
 4. 4
  Tryck på Enter och skriv in följande:
  • / / Prompt. Tryck på Enter igen.
 5. 5
  Ange prompten genom att skriva följande:
  • var password = prompt ("Enter in lösenordet" ""); (Det finns tre dubbla citattecken efter ordet "lösenord" och ett semikolon efter det sista parentes.)
 6. 6
  Skriv följande, ersätt ". Korrekt html" med namnet på sidan rätt användarnamn riktas till:
 7. {Location = "correct.html"} Detta talar om för webbläsaren att skicka användare som skriver rätt lösenord till denna sida.
7
Skicka användare som skriver in fel lösenord till en felsida genom att skriva följande, som ersätter "error html." Med felet sida du har skapat:
else {location = "error.html"}
8
Avsluta skriptet genom att skriva följande:
 • / / -> </ Script>
9
Stäng manus del av sidan genom att skriva följande:
 • </ Head>
10
Lägg ett stomsektionen för webbläsare som inte läser javascript:
 • <body> Denna sida är avsedd för visning av Safari, Firefox, Chrome eller Internet Explorer. Uppgradera din webbläsare och gå tillbaka snart! </ Body>
11
Stäng webbsidan genom att skriva:
 • </ Html>
12
Spara sidan och titta på det

Metod två: sidor som ägs av andra

 1. 1
  Ta reda på vad ditt webbhotell har gett dig. Om du använder en fri värd, det finns en god chans att du inte kommer att kunna lösenordsskydda dina sidor.
 2. 2
  E-posta din webbhotell och fråga dem vad de rekommenderar. Många webbhotell drivs av erfarna webmasters och kommer att vara mer än villig att hjälpa till. De kommer också att veta detaljer om ditt webbhotell installationen.
 3. 3
  Sök din fråga. Om du kör PHP / Apache på Linux, gå till Google och skriver "hur man lösenordsskydda sidan php linux" eller något i den stilen.
 4. 4
  Undvik verktyg klientsidan. Titta in med hjälp av verktyg serversidan, liksom. Htaccess och. Htpasswd filer, PHP-sidor, eller Perl-skript. ALDRIG lita på något som är tänkt att lösenordsskydda en sida som körs på klientsidan, eftersom dessa är lättast att kringgå, och oftast bara begränsa användarnas tillgång till den säkra sidan genom att inte ge dem en länk direkt till den. Detta anses inte tillräckligt skydd.

Tips

 • Skapa en logg över inloggningsförsök / framgångar / misslyckanden, om möjligt. Inkludera datum och IP-adress. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera attacker (lyckad eller på annat sätt) på din lösenordsskyddad sida.
 • Se till att du förstår så mycket som möjligt om hur ditt lösenordsskydd fungerar så att du kan identifiera eventuella hål.
 • Testa ditt lösenordsskydd. Försök att bryta sig in i det, eller har en vän med hacking / programmering erfarenhet försöker bryta i.

Varningar

 • Om du är en oerfaren Webmaster, litar inte viktiga data med ditt lösenord skyddssystem. Många enkla / vanliga lösenordsskydd tekniker på Internet är utsatta för erfarna hackare.