Wku

Hur man lär sig perl

Att lära sig ett programmeringsspråk som Perl kan verka ganska skrämmande. Det är ett komplext och kraftfullt språk, men det är inte så svårt att plocka upp. Med rätt handledning och professionell vägledning i programmering forum, kommer du att vara på väg att skriva komplexa och även lönsamma Perlprogram.

Steg

Hur man lär sig perl. Ladda ner och installera ett perl tolk.
Hur man lär sig perl. Ladda ner och installera ett perl tolk.
 1. 1
  Ladda ner och installera ett perl tolk. ActivePerl är ett bra val för Windows-användare. Om du använder Linux eller Mac OS X, kan Perl redan vara installerat på ditt system. För att kontrollera, öppna en terminal och skriv perl -v till kommandoraden. Om du får ett meddelande om den aktuella versionen av Perl, då Perl är installerat på ditt system. Om du får ett "command not found" fel, måste du installera Perl själv, antingen genom att installera ett paket för ditt operativsystem, eller genom att bygga från källkod.
 2. 2
  Hitta några bra tutorials som lär grunderna i perl. Det finns många böcker och online-referenser som lär grunderna i Perl. Learning Perl är ett bra val för dem som är obekanta med Perl, eller ens programmering i allmänhet. Människor som redan kan grunderna i programmering kanske vill titta på programmering Perl, som är avsedd för dem som redan är erfarna programmerare. Programmering Perl är också en bra bok att läsa efter att ha läst Learning Perl.. Dessutom, kan få en bra. Pdf desktop referens hjälp när du behöver något lite mer specifikt än perldoc och lite snabbare än vända öppna Camel Book.
 3. 3
  Läs dokumentationen. Dessutom med tutorials, kommer Perl med många sidor värde av dokumentation som kan nås i din terminal med perldoc kommandot. Du kan också bläddra i dokumentationen på nätet genom att besöka
 4. 4
  Practice! Tyvärr kommer bara läsa böckerna inte göra dig till en bra programmerare. För att verkligen lära sig Perl, måste du skriva det. Många böcker och tutorials har exempelkod för att prova, liksom övningar att lösa. Även om det kan vara jobbigt att skriva prov program, det bygger en bra grund som mer avancerade programmering tekniker kan användas. Läs källkod skriven av erfarna programmerare och ta mentala (och fysiska) noterar de tekniker de använder.
 5. 5
  Ge tillbaka till perl samhället. Ett av de bästa sätten att hjälpa människor ut och förbättra dina kunskaper i programmering är att ge tillbaka till Perl samhället. Ett sätt är genom att skriva moduler för CPAN. Detta gör att du kan släppa dina Perl moduler till världen, hjälpa andra genom att skriva bibliotek som gör livet lättare, och lära sig lite om förpackningar programvara för!

Tips

 • Engagera dig i Perl gemenskap, gå Perl Monks, comp.lang.perl.misc och andra forum gemenskap är där du kan få råd och bara ha en bra tid att diskutera er nya favorit språk.
 • Förutom att vara en kommandorad språk, kan Perl också användas för att skriva webbapplikationer (även känd som CGI-skript). Detta kräver dock att de ytterligare kunskaper om HTML, CGI, och allmän server programmering, så det är inte här.
 • När man läser tutorials, försök att inte hoppa inför dig själv, inte blir överväldigad på långa block av kod, går ett steg i taget, och fokusera. Gör exemplen tills du förstår dem innan du går vidare.
 • Ha kul! Det tar ett tag att bli riktigt bra på det, så takten själv.
 • Om du verkligen gillar språk och vill träffa andra lokala programmerare, försöka se om det finns en aktiv grupp nära din hemstad.
 • Kontrollera ditt lokala bibliotek och se om de har några Perl böcker. Eftersom programmering böcker kan ibland kosta 25€ -50 kan du spara pengar i det långa loppet.