Wku

Hur man lämnar in en webbplats till DMOZ

Många sökmotorer såsom och AOL Search använda webbplats indexdata från, även kallad The Open Directory Project, för att hjälpa till med att indexera webbsidor. Det är viktigt för webbplats administratörer eller ens en webbplats # 1 fan att lämna in deras hemsida som ska indexeras i DMOZ så att sökmotorer kan hitta ytterligare information om webbplatsen. Skicka in en webbplats som ska indexeras i DMOZ kan vara svårt men med lite hjälp, kan det vara roligt!

Steg

Hur man lämnar in en webbplats till DMOZ. Besök katalogen hemsida.
Hur man lämnar in en webbplats till DMOZ. Besök katalogen hemsida.
 1. 1
  Besök katalogen hemsida.
 2. 2
  Granska toppnivå kategorierna och klicka på lämplig kategori för att passa den webbplats som du kommer att lägga fram.
 3. 3
  Välj en underkategori, som ligger nedanför alfabetet länkar i övre mitten av sidan. Eftersom många kategorier är omfattande i storlek, kan det finnas många underkategorier att välja bland.
 4. 4
  Fortsätt att välja underkategorier tills du är på den lägsta möjliga kategorin. Även om det inte alltid, är det i allmänhet en liten kategori med inga fler underkategorin länkarna överst.
 5. 5
  Klicka föreslå webbplats som är den tredje länken från vänster i det grå fältet på länkarna överst på webbsidan.
 6. 6
  Läs de riktlinjer och regler noggrant som finns på webbplatsen inlämnande sidan. I steg ett, är en länk ges till underkastelse politik och vilka bör noggrant läsas så att din webbplats inlämnande formuläret är korrekt ifylld.
 7. 7
  Fyll inlämning informationen så att den är klar när du följer alla inlämnande riktlinjer. Kategorin bör redan vara ifylld med den kategori som valdes. Var noga med att även inkludera din e-postadress och användarnamn verifiering.
 8. 8
  Läs inlämnande avtalet och en gång klar och du håller med det, tryck på Skicka.
 9. 9
  Vänta på webbplatsen som ska indexeras. Samtliga webbplats inlagor för varje kategori granskas av volontärer som tillbringar sin tid att se över hemsidan inlagor.

Tips

 • Granska alla möjliga kategorier för den webbplats som du skickar in. Att välja den första kategorin som du hittar kanske inte det bästa - det kan fördröja tiden inlämning översyn. Observera att varje webbplats endast kan indexeras gång, i en kategori.
 • Kom ihåg att alla kategori redaktörer (som är de användare som översyn webbplats inlagor) är helt frivilliga. Vissa kategorier kan vara mer noggrant bevakad och omdömet än andra. En webbplats acceptans kan ta veckor, om inte månader.
 • Inte alla Website inlagor accepteras, oavsett hur väl inlämnande formuläret är ifyllt. Det finns olika skäl, till exempel att skriva in en webbplats som är olagligt, att en webbplats skulle nekas indexering.
 • Webbplats inlagor noggrant läsas av riktiga människor. Följ alla föreskrifter eftersom detta kommer att hjälpa dig och redaktörer kategorin.
 • Om din webbplats ändras efter att den är indexerad, särskilt webbplats titel / namn eller beskrivning, har DMOZ en möjlighet att uppdatera listan. Som med webbplatsen inlagor, kan uppdateringarna ta ett tag att ses över och bör skickas endast när det behövs.
 • DMOZ har en webbplats index för över sjuttio språk och är alltid att lägga till nya språk. Om du äger eller känner av en webbplats på ett annat språk, skicka den också!
 • Det är bättre att använda ett företagsnamn eller varumärke i titeln istället för sökord.

Varningar

 • Använd inte PR- ord och beskrivningar när du fyller i webbplats inlämnande. Om du gör det kommer det att ta längre tid för din förfrågan att ses över och det finns en större chans att få din ansökan nekas.
 • Det finns över två miljoner granskats webbplats inlagor vid den aktuella tidpunkten - bara skicka in din webbplats en gång! Om du upprepade gånger lämna webbplatsen kommer det att finnas en större fördröjning för kategorin redaktörer att granska webbplats inlämnande och en mindre chans att få din webbplats indexerad.
 • Aldrig lämna in en hemsida som går mot DMOZ riktlinjer - pornografiska och warez webbplatser är inte tillåtna!