Wku

Hur man lägger till en mobil trådlös hot spot till ditt nätverk

Så du har en mobiltelefon eller dedikerad "hot spot" gadget. Det är OK för att ansluta en eller två datorer till internet, men det är otillräckligt för ett trådlöst nätverk på egen hand, skicka säkerhetskopior till nätverksansluten lagring, flytta filer mellan datorer, etc. Du har förmodligen en router / switch för att göra allt detta grunt-arbete, men ansluter till den trådlösa enheten är ett problem.

Tre ord: WIRELESS Ethernet-brygga

Steg

Hur man lägger till en mobil trådlös hot spot till ditt nätverk. Handla för en trådlös Ethernet-brygga.
Hur man lägger till en mobil trådlös hot spot till ditt nätverk. Handla för en trådlös Ethernet-brygga.
 1. 1
  Handla för en trådlös Ethernet-brygga. En webbsökning för "trådlöst ethernet bridge" kommer att dyka upp massor. Var noga med att ladda ner och läsa manualen för enheten, så att du vet vad du kommer att få dig in.
 2. 2
  Konfigurera Ethernet-bryggan för att ansluta till din "wi-fi hotspot" gadget / telefon / etc.. Var noga med att använda rätt lösenord, eftersom det i allmänhet inte kommer att säga att du har trasslat till. Varje enhet är olika. De flesta kommer med vissa program. De flesta har en "webbsida" gränssnitt för att konfigurera den utan programvaran. Läs manualen.
 3. 3
  Anslut bron till din router eller switch. Om det är en switch, är du klar. Om det är en router, kontrollera att den är ansluten till "WAN"-porten.
 4. 4
  Konfigurera routern till "bro"-läge. DHCP på den trådlösa enheten ska hantera allt.
 5. 5
  Om det är en trådlös router, bara se till att det finns ett annat namn från det trådlösa nätverket som "hot spot" ger.
 6. 6
  Anslut dina datorer, skrivare osv. In i router / switch.
 7. 7
  Alla borde ha en internetuppkoppling, och alla av "high speed" anslutning aktivitet kommer förbi din "hot spot"

Hemma (Apple Time Capsule, T-Mobile 4G hotspot, WET610N)

 1. 1
  Konfigurera "trådlös hot spot". Standardlösenordet är inte lätt att komma ihåg, och alla numeriska, vilket gör det ytterst svaga mot attacker. Mine hade "Manual" inuti den, tillsammans med webbgränssnitt. När programmet för det installerades, var installationen enkel, om du är van att inrätta Wi-Fi-enheter.
 2. 2
  Konfigurera "trådlöst ethernet bridge. Det var mycket svårare. Den "Wi-Fi Protected Setup" fungerade inte. Det kom inte med OS X-programvara, och "Mac-program" på deras supportsajt inte installera. Så jag var tvungen att spåra hur du konfigurerar webbgränssnitt (Web Search: Installera WET610N med Web-Based Setup Page). Anslut den till "Hot Spot", och få lösenordet HÖGER.
 3. 3
  Anslut den trådlösa Ethernet-bryggan till WAN-porten på routern.
 4. 4
  Konfigurera routern för att ansluta till trådlösa Ethernet-bryggan, med "AirPort-verktyg". I detta fall en "Time Capsule 2TB '. "Anslut med": Ethernet. "Connection Sharing":. Av (bryggläge)]
 5. 5
  Valfritt: I stället för "Bridge Mode", Inaktivera DHCP på det trådlösa hot spot, då användning "Connection Sharing: Dela ut ett intervall IP-adresser", och manuellt konfigurera adresser för "hot spot", behandlar router och DHCP så de don 't konflikt. Konfigurera detta sätt "kan" kräva att du ändrar inställningarna igen om "hot spot" när du träffar på vägen och vill dela anslutningen igen. På den positiva sidan, kommer detta arbete definitivt runt några "gränser" den "hot spot" har på antalet aktiva anslutningar.
 6. 6
  Anslut alla dina datorer till routern trådbundna s eller trådlösa anslutningar. De bör alla dela internetanslutningen när trådlös hot spot är påslagen och inom räckhåll för det.

Tips

 • Den "T-Mobile 4G Hot Spot" måste manuellt bortkopplad från Internet via dess webbgränssnitt innan de flesta av sina interna inställningar kan ändras.
 • Den "Time Capsule" har fler alternativ under "Trådlöst läge", om du håller ned Alternativ (alt) när du klickar på den i Airport Utility. Dock kommer ansluta till "Hot Spot" som en klient avaktivera din Time Capsule Wi-Fi och (ganska elakt) inaktiverar de inbyggda Ethernet-portar. Du kan fortfarande ansluta till trådlöst Internet enhet sin egen, men dessa mobila saker är ganska svag / långsam att göra säkerhetskopior igenom som "hjärtat" i ditt nätverk.
 • Läs manualen. Det är inte valfritt. Varje nätverksenhet är benägna att vissa egenheter.
 • Kom ihåg, har varje enhet ett sätt att återställa den tillbaka till fabriksinställningarna. Du kan inte "stänga ute dig själv" så länge du har ett stift eller penna för att peta in den lilla försänkta hålet. Obs: De flesta kräver att du håller den intryckt i flera sekunder tills lamporna börjar blinka.
 • Google erbjuder en trevlig offentliga DNS på 8.8.8.8/8.8.4.4. DNS för vissa Internetleverantörer är väldigt långsam. Dock kan använda en DNS utanför den inbyggda "Hot Spot" routerns DNS "gömma" sina administrativa verktyg från din webbläsare. Så ha det i åtanke.
 • Alla lagringssystem som din mobil enhet aktier över dess USB-anslutning kommer att dyka upp på nätet Time Capsule aktier om du ansluter den till USB-porten för strömmen, som en annan delad hårddisk. Om du använder en mobiltelefon med en kamera som din "Hot Spot" och ditt namn är "Weiner", kanske du vill vara säker på att uppgifterna inte delas med alla andra på ditt nätverk.
 • Du kanske vill statiskt ställa in "hot spot", ethernet bridge och router IP-adresser. Det förenklar administrationen avsevärt. Till exempel, med WET610N, om ditt nätverk är '192.168.1. * ', Men WET610N konfigurationen är '169.254.1.250 "som standard, kan det bli onåbar för konfiguration när allt är igång. Så om du lämnar "Hot Spot" på 192.168.1.1, 192.168.1.2 som din router, och ställa in 192.168.1.3 som din brygga (och hålla dessa siffror ur utbudet av din DHCP), då kan du gå till " att nå bryggkonfiguration, snarare än att behöva dra ur allting, anslut din bro till datorn, konfigurera om Ethernet-porten till en kompatibel adress, konfigurera, än plugg allt tillbaka i rätten igen.
 • Om du har några gamla trådlösa routrar kringspridda, åter läsa sina manualer innan du köper en bro. Även om du tappat manualen, kan handböckerna för dessa hittas på nätet. Man kan ha en "bro"-läge inbyggd som kan ansluta till ett befintligt trådlöst nätverk och lägga till enheter på sin Ethernet-portar till nätverket.

Varningar

 • Inte "förlänga" ett nätverk som inte tillhör dig.
 • Använd fin, lång, säkra lösenord som innehåller blandade bokstäver, siffror och symboler. Skriv ner dem och arkivera dem bort. Om du inte vill "pedobear" surfar porr, eller hacka statliga webbplatser från hans van tvärs över gatan... direkt via hemnätverket anslutning, äter upp bandbredd som du betalar för, åtminstone fram till ett SWAT team betalar dig ett besök och skjuter dig i din säng för förvånade ute.
 • Alla Network Attached Storage (ala 'Time Capsule ") som du inte vill dela med varje person som besöker och ansluter till ditt nätverk bör också ha ett lösenord på den. Inga undantag. Dina syskonbarn kan vara onda små rackarna, och din familj och vänner kan bli nyfikna på 1:00 am när de inte kan sova.

Saker du behöver

 • Någon form av "Wi-Fi-hotspot" eller smart telefon med Wi-Fi dela kapacitet aktiverat, med en mobiltelefonoperatör plan som tillåter en sådan funktion att fungera.
 • En trådlös Ethernet Bridge
 • En trådlös router eller nätverksswitch som ansluter till ditt hem (eller mycket litet kontor) nätverk.