Wku

Hur man laddar ner på ett säkert sätt

När du laddar ner musik, video eller program från webben, är det viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda din dator från virus och malware. Den här artikeln innehåller tips för nedladdning tryggt och säkerställa skyddet för din dator.

Steg

Hur man laddar ner på ett säkert sätt. Använd sunt förnuft.
Hur man laddar ner på ett säkert sätt. Använd sunt förnuft.
 1. 1
  Installera ett spyware / malware upptäckt programmet, t.ex. eller McAfee Site rådgivare.
  • Om du råkar ladda ner en fil som är osäkert, kommer ett program som detta hjälpa till att identifiera den och kan ofta ta bort eller karantän.
  • Se till att du uppdaterar ditt skydd program regelbundet, så att det alltid möjlighet att upptäcka de senaste virus och malware.
 2. 2
  Använd sunt förnuft. Om du bläddrar genom program för att ladda ner och en av dem har egenskaper som gör det verkar för bra för att vara sant, är chansen att det är. Ett program som gör anspråk på att göra det till synes omöjliga bör göra dig misstänksam.
 3. 3
  Läs kommentarerna. Om webbplatsen du surfar innehåller användarinställningar kommentarer om filerna den erbjuder, läsa dem. Du kommer ibland att finna rapporter om filer som innehåller virus eller skadlig kod.
 4. 4
  När du hittar en fil som du vill ladda ner, först kontrollera att du är på en seriös webbplats. Många skadliga webbplatser dra nytta av användarnas mistyping webbadresser (t.ex. "yotube.com," "goggle.com" och "gmai.com"). Kontrollera adressfältet högst upp i webbläsarfönstret och vara säker på att adressen visas exakt matchar webbplatsen du surfar. Var uppmärksam på början av adressen-delen mellan http:// och. Com http://>,. Org eller. Edu. Om URL: en matchar webbplatsen du förväntar dig, kan du vara säker.
 5. 5
  Efter nedladdning av en fil, kontrollera att det du fått är inte en ". Exe" filen. Denna typ av fil är en körbar, dvs ett program som kommer att köras på din dator. Musik, bild-eller videofiler bör inte vara körbara, även programfiler kan vara av denna typ. För att se information om en fil, högerklicka på den och välj Egenskaper.
 6. 6
  Scan nedladdade filer för virus / malware. Varje gång du laddar ner en fil, kör en skanning med hjälp av programvara som du installerade i steg 1. Du kan vanligtvis skanna en fil genom att högerklicka på den och välja lämpligt kommando på menyn. Det tar bara några minuter som mest, och om några virus upptäcks kommer de att sättas i karantän och / eller raderas. Om ditt anti-virus program varnar dig om att din dator kan vara smittad, köra flera sökningar och ta bort eventuella virus hittades.

Tips

 • Datorer som körs på open-source operativsystem som eller BSD är oftast inte utsatta för virus, så ladda ner borde vara säkert.

Varningar

 • Ingen enskild metod kan skydda dig från alla farliga nedladdningar, malware skapare är alltid utveckla nya sätt att lura datoranvändare.
 • Datorn är i riskzonen när du ladda ner något från nätet. Alltid gå vidare med försiktighet och uppmärksam på tecken på något onormalt på din dator.