Wku

Hur man kör taktiskt (teknisk körning)

Den genomsnittliga föraren ska aldrig behöva tänka på taktisk körning, men det finns tillfällen då det kommer att bli en nödvändighet. Mer så, kan de i brottsbekämpningen hitta taktisk körning en färdighet livräddande, eller en förmåga som kommer att hjälpa till att fånga "bad guy". Denna handledning täcker några av grunderna i färdigheter och manövrer som tenderar att betraktas taktisk körning, men kan även vara användbar vid en extrem situation som att undvika en olycka.

När du läser den här artikeln kan ge dig kunskap om att köra en bil i vissa situationer, faktiskt utför de färdigheter kommer att visa sig vara mycket annorlunda än att bara läsa om dem. De manövrer bör praktiseras och finslipas innan du försöker göra dem i en situation som kräver professionellt genomförande av transaktioner i stressituationer. Några av de saker som nämns i handledningen kan vara olagligt på allmänna gator och bör aldrig praktiseras eller utföras där om det inte är absolut nödvändigt.

Steg

Hur man kör taktiskt (teknisk körning). Beroende på bil du har, kan vissa av dessa förfaranden behöver lite förändring att arbeta med just din bil.
Hur man kör taktiskt (teknisk körning). Beroende på bil du har, kan vissa av dessa förfaranden behöver lite förändring att arbeta med just din bil.

Kom igång

 1. 1
  Beroende på bil du har, kan vissa av dessa förfaranden behöver lite förändring att arbeta med just din bil. När i tvivel, få en bättre bil.
  • Front-wheel-drive (FWD) fordon är sannolikt den mest begränsade. I allmänhet, FWDs tenderar att i-steer (washout) medan i ett hörn när föraren ger fordonsgas att accelerera bilen ur en sväng. Detta är en dålig sak, och kraftigt begränsar svarvning kapacitet fordonet.
  • Rear-wheel-drive (RWD) bilar är mer effektiva än FWD för kurvtagning och acceleration, men kan bli en fara med en oerfaren förare. Donuts kan vara kul, men inte under en kritisk situation.
  • All-Wheel-Drive (AWD) bilar har en bra balans, men kan även under-steer illa om det inte är ett fordon med aktivt eller manuell center differential (de flesta AWD bilar har denna funktion, annars hänvisas till deras del- tid 4wd).
  • Att känna den karakteristiska av ditt fordon är nyckeln till att utföra i extrema situationer, utan att själv och andra runt omkring dig i fara. Vänligen läs Hur man Välj bil för taktisk körning artikel för mer information.
 2. 2
  Var uppmärksam:
  • När du kör bör du alltid vara medveten om din omgivning. Du bör veta vad bilar är runt omkring dig hela tiden.
  • Om du reser snabbt, och bilar framför din är racketen på deras bromsar, bör du först försöka bromsa, men du bör också skanna området för en exit. Det är inte alltid en exit, men många gånger finns.
   • Ibland "exit" är inte en ren exit, och kan vara en vad-vilja-orsak-de-minsta-skada (CTLD) exit. Denna kan bestå av att välja att gå av vägen helt i stället för bara på en axel. Välj den säkraste vägen innan du väljer den billigaste vägen.
  • Många människor blir observably piggare efter att de nyligen har varit i en olycka, låt inte det vara du. Du bör vara uppmärksam för att undvika att din första olyckan samt andra runt dig som kanske inte är uppmärksamma.

Bromsning

 1. 1
  Bromsning är en förlorad färdighet. Med så många bilar med låsningsfria bromsar (ABS), människor slam bara på bromsarna i alla situationer. Detta kan vara ett bra alternativ, men det är inte alltid det bästa. Bromsar (även med ABS) kan orsaka minskad hantering kapacitet och faktiskt placera dig i mer fara. Slå samtidigt på bromsarna kan orsaka att fordonet varken turn samt det kunde utan bromsar eller orsaka att fordonet nedgången mindre än den kunde ha utan att vända (läs några av de manövrer för vidare förklaring).
 2. 2
  Race bilförare, som alltid är på kant med sina fordon, har lärt sig det behövs skicklighet separera bromsning från svarvning. I 90% av hörnen, racers (av någon race typ) använder sina bromsar innan de kommer till hörnet, gör hörnet, sedan använda gasen. Varje sektion av hörnet (eller raksträckor före och efter hörnet) har sitt eget syfte och separation av bromsarna och vrida ger bästa grepp för att fordonet skall göra en önskad hörn.
 3. 3
  Använd dina bromsar (om du inte har ABS) bör ske smidigt. Tryck din bromspedalen, Smäll inte det till marken. Detta är en metod som kallas klämma dina bromsar, och är avgörande för att få den bästa bromsning potentialen från din bil. Du tar med din bilens däck bara för att den bröt dragkraft. Medan vissa människor säger pumpa dina bromsar är ett bra sätt att stoppa, särskilt för låg dragkraft ytor, är det bara ett pålitligt sätt att stoppa i en nödsituation.
  • Detta kan enkelt praktiseras i en tom parkeringsplats. Rulla ner ditt fönster och starta i ena änden av partiet. Accelerera till en säker hastighet (30-40mph skulle vara bra) och slår dina bromsar så hårt och du kan. Du bör höra en hel del skrikande (om du inte kan du ha ABS, kanske du inte har skivbromsar, eller dina bromsar kan behöva bytas). Gå nu tillbaka åt andra hållet och denna gång snabbt trycker bromsarna tills du får skrikande igen gå fram och tillbaka tills du har möjlighet att tillämpa dina bromsar medan endast höra en viskning av skrikande (detta kallas den optimala squeeze punkten - OSP)..
  • Vad är viskning av skrikande jag talar om? Detta är den punkt där din däckets gummi vrids och förvridna till en punkt att endast delar av dina däck faktiskt slirar, detta är den absoluta gränsen för din däckets dragkraft, och det snabbaste sättet att stoppa.
  • Du kan mäta detta genom att inrätta markörer när att börja bromsa och när du stannar bilen, och du kan visuellt se skillnaden mellan dina däck inlåst och inte.
  • Extra praktiken: Avsiktligt låsa upp bromsarna. Nu övar minska trycket på pedalen tills det tar stopp låsa upp, sedan pressa på OSP igen).
  • Notera: Varje yta och hastighet kommer att ha olika säkerhetsplaner. Det är därför du ska träna när det är torrt, så när det regnar, och sedan när det är snö (om tillgängligt). Skaffa dig tillräckligt anpassad till olika grepp nivåer så att ingenting kommer att överraska dig.
 4. 4
  Använd dina bromsar (om du har ABS) är mycket enklare. I nästan alla fall, bara deprimerande din bromspedalen smidigt (om än snabbt) till golvet är ofta bäst. Du kommer förmodligen känna pedalen antingen vibrera (beroende ABS) eller känns som det ger ut helt (oberoende ABS). Hursomhelst är det ett tecken på ABS arbetar. Självklart, om pedalen känns som den gav ut, och du är inte stopp, gav dina bromsar troligen ut, i vilket fall du bara ska kyssa den adjö (eller läs Google artikeln, Hur man stoppar en bil utan bromsar ).
 5. 5
  För mer information om bromsning, läs hur man bromsar och stoppa en bil på det kortaste avståndet.

Swerving

 1. 1
  Vi börjar med en mycket enkel manöver, men en mycket livskraftig färdighet för normala förare och tekniska drivrutiner. Denna kompetens kan rädda ditt liv när du behöver göra en plötslig riktning justering med din bil.
 2. 2
  Scenariot: Kör på motorvägen, på natten, är det regnar så det är reducerad dragkraft och synlighet på vägen. Du reser på 70mph och cirka 100 meter framför dig en stor låda är i mitten av vägen.
  • Detta ger dig nästan exakt en sekund att bestämma vad det bästa valet av åtgärder är, och köra den.
  • Att vara en stor låda, sluta du det kan vara något mycket tungt i lådan, och det kan skada din bil allvarligt och sätta dig och dina passagerare i fara.
 3. 3
  Lösning 1 (inga bilar runt dig): Du bör redan vet om det finns bilar nära dig (läs "Var uppmärksam" ovan) Rör inte bromsarna Med bara en sekund att reagera bromsning minskar bara mängden dragkraft tillgängliga.! dina framdäcken, och kan slå ditt fordon ur balans, och därmed, utom kontroll, under snabb manöver.
  • Runkar hjulet mot den önskade riktningen är inte det säkraste sättet att väja antingen (för alla av samma skäl som bromsar är osäkra). En kontrollerad väja är alltid bäst. Om du ut-styra din fjädring, din bil kommer endast under-steer, möjligen så att du måste träffa rutan. Du bör styra snabbt utan att vara ryckig. Väl ute ur banan av lådan, rulla hjulet på andra sätt för att räta din bil ut. Återigen, om du gör det för fort kommer du att snurra ut! Använda bromsarna innan du räta kan också leda till att du snurra ut. När du är ute på vägen i lådan, har du mer tid att korrigera bilens riktning, så var inte förhastat, och inte overcorrect.
  • I denna situation är ingen bromsning inblandade, och den första sväng bort från lådan bör ske snabbare än korrigeringen tillbaka till rätt riktning.
 4. 4
  Lösning 2 (bilar är omkring dig): Denna situation är mycket mer besvärlig. Om du inte kan flytta till körfältet bredvid dig, bör du avgöra om det finns en axel du kan använda. Om det inte finns någon ren utgång är CTLD exit slår sannolikt lådan. Använd Bromstekniken uppifrån och sakta ner så snabbt som möjligt. En 70mph bil är inte troligt att kunna stoppa i 100-meter, men någon minskning av hastigheten kommer att minska skadorna på dig, dina passagerare och din bil.
  • I en icke-kritisk (icke-taktisk) situation: Om rutan slutar att vara tom, och ingen skada tas, vara medveten om bilar bakom dig som kan påkörning dig eftersom du kommer långsamt, eller stoppas i mitten av en motorväg. Hitta ett säkert sätt att ta bort lådan från motorvägen, och fortsätt. Om rutan inte skada din bil, se till att du och dina passagerare är okej. Om du har möjlighet att på ett säkert sätt få bilen till sidan av vägen, gör det. Håll det av vägen, och stanna i bilen, är motorvägen en farlig plats att vara. Ring (förhoppningsvis har du en mobiltelefon) polisen och rapportera olyckan.
  • I en kritisk (taktisk) situation: Om din bil fortfarande fungerar väl efter att ha träffat rutan (om du försöker att komma någonstans) fortsätta resan. Om din bil inte fungerar, förhoppningsvis du inte jagas och ditt liv inte hotas av detta problem.
 5. 5
  Om föremålet var en bit längre bort, skulle det bästa beslutet förmodligen att använda dina bromsar för en kort tid, släppa dem flesta av vägen (hela vägen, och överföringen av tyngden dina framhjul kan orsaka din bil blir instabil när du försöker väja, eller knappt-steer), sedan köra av vägen. Ju lägre hastigheten är under väja kommer desto säkrare väja utföras.
 6. 6
  Om du vill veta mer om hur man gör en s-väja i en bil på ett säkert sätt.

Omvänd 180 (j-turn)

 1. 1
  Det är oftast initieras från ett stoppat läge, och kan få dig vände även på en trång plats (utan en 8-svängen).
 2. 2
  För denna manöver ska utföras på rätt sätt, måste du tillräckligt med utrymme att ha bilen i sidled, och lite till. Det är bäst praktiseras i en tom parkeringsplats eller smuts område (smuts kommer att ge dig samma kompetens, men kräver mindre fart, och orsakar mindre däckslitage).
 3. 3
  Kör till ena änden av området med din backend pekade i den riktning du vill gå. Accelerera i omvänd till 10-30mph.
  • I en FWD bil, är detta nästa steg enkelt. Vrid hjulet i en riktning för att inleda den främre änden glider. Ge lite mer gas så fort du startar sin tur kommer att hjälpa lite. Så snart fordonets front börjar glida trycker bromsarna lätt, sätter bilen i friläge, och vara redo att sätta den i växeln.
  • I en RWD bil, vrid hjulet i en riktning för att inleda den främre änden glidande, men på exakt samma tid, tryck på bromspedalen ganska hårt, inte låsa upp dina bromsar, men detta hjälper din bil svänga på bakdäcken. Sätt bilen i friläge, och vara redo att sätta den i växeln.
 4. 4
  Så fort bilden är halvvägs igenom, ställa bilen i växel (drive) och vara beredd att trampa på gasen. Så snart du är pekade i den riktning du vill gå, träffa gaspedalen och vidta de smärre justeringar i din körning vinkel med din ratt.
 5. 5
  Du bör träna spinning i båda riktningarna. Och experimentera med olika mängder gas och bromsar vid början av bilden.
 6. 6
  Om du inte sätter bilen i friläge snart nog, eller sätta i bilen i växel (enhet) för tidigt, har du möjlighet att stöka din sändning.

Gör en snäv sväng, snabbt

 1. 1
  Ju snävare sväng du gör, desto långsammare måste det vara, men om du spelar dina kort rätt, och göra svängen snabbare än den andra killen, då det kan ge dig kanten du behöver.
 2. 2
  Vi ska säga (för praktik skull) du kommer att göra en snäv vänster sväng runt en parkeringsplats ljus inlägget (en av de höga kära med betongbasen).
 3. 3
  När du tränar ska du fastställa kottar på vardera sidan av bilen för att representera en gata.
 4. 4
  komma så långt till höger som möjligt. Använd dina bromsar så sent som möjligt (läs bromsar instruktionerna ovan), hålla så rak som möjligt, eftersom vrida kommer att göra din bil sakta ner... långsammare.
 5. 5
  För en 90-graders sväng (eller mindre), är det en enkel sak att göra svängen genom att gå från höger, att komma så nära betongen utan att träffa den, avsluta sedan tur så långt till höger som möjligt. Detta ger dig den rakaste linjen är möjligt, naturligtvis, det är också den snabbaste linjen.
 6. 6
  För en 90 135-graders sväng, kanske du behöver lite samarbete från ditt fordon. Återigen, strategi från höger, men den här gången använder handbromsen (om tillgängligt) för att få baksidan av bilen runt. Använd den inte för länge, annars kommer du att SPINOUT. Om en hand-broms är inte tillgänglig (dvs.: bilen har en mul-base e-broms), då måste du bara ta hörnet lite långsammare, så följer 90-graders sväng instruktioner.
 7. 7
  För mer än en 135-graders sväng, är en e-broms sväng nödvändig. Inte sakta ner så mycket som du normalt skulle ha för tur, istället, kör ett par meter förbi turn (5 eller fler fötter). Medan han fortfarande går på en anständig hastighet och gå rakt, dra e-bromsen. När bakdäcken har låst upp, vrid ratten åt vänster. Bilens bakre änden kommer att snurra runt och peka dig nästan i 180 grader i din ursprungliga kurs. Släpp e-bromsen och kör iväg.
 8. 8
  Någon av dessa manövrer gjort med en RWD eller AWD fordon ska inte vara med någon drivande stil (med back-end glider som du accelererar). Hålla din back-end "snyggt" är alltid det snabbaste sättet runt hörnet. Om dina däck är halka i kraft till den grad att de back-end svänger ut, du ger det för mycket gas, och uthyrning av gasen faktiskt skulle påskynda dig, eller få dig genom svängen, snabbare.

Strävan ingripande tekniken (PIT manöver)

 1. 1
  Den PIT manövern är ett förfarande som har använts av avdelningarna brottsbekämpande runt om i världen (detta är också känt av vissa som den precision immobiliseringsteknik). Fordon med hög hastighet är genom lagar i fysik och aerodynamik, inneboende mindre stabil än vid lägre hastigheter. Den bakre delen av fordonet är också fundamentalt mindre stabil än fordonets front (speciellt en RWD bil, under acceleration).
 2. 2
  Innan PIT manövern utförs, antas det att bilen A närmar bil B bakifrån. Ju högre hastighet (motorvägen hastigheter), desto större är fördelen bilen A har.
 3. 3
  Bil A försök att sätta den främre fjärdedelen av bilen intill den bakre kvartalet bil B. Det är vanligtvis utförs medan de två bilarna är nästan vidrör varandra. En utgångspunkt avstånd som är för stort kan orsaka fara för bil A.
 4. 4
  Vid hastigheter högre än 70mph, kräver bil B inte mycket mer än en bra stark kyss från bil A. Vid hastigheter närmare 40mph, Bil A kan behöva offra en bit av den främre delen av bilen för att ge en stark slam till baksida Bil B.
 5. 5
  Om bilen A ger den initiala kran med tillräcklig kraft, bör bilen b back-end glida ut. Bil A måste rätas ut, för att inte följa upp för mycket och förlorar kontrollen. Bil A sedan måste bromsa omedelbart för att undvika broadsiding Bil B. För två jämförbara bilar, bil A ska alltid kunna bromsa snabbare än bil B.
 6. 6
  Vara beredd för bil B att försöka driva bort så snart de har saktat tillräckligt för att återta kontrollen. En erfaren förare i en FWD bil kunde återhämta sig och köra iväg i den ursprungliga riktningen på förvånansvärt höga hastigheter. En erfaren förare i en RWD bil kommer, när fordonet bromsas större delen av vägen, sannolikt att försöka att accelerera i den motsatta riktningen av den initiala strävan. AWD fordon kan ha möjlighet att gå endera riktningen.

Tips

 • Öva, öva, öva på en säker plats. Hålla dig, din bil, och andra i området säkert värt mer än alla de färdigheter du tror att du har.
 • Autocross (eller ens rallycross) är ett roligt sätt att övningsköra talang i en tävlingssport. Det kan förbättra dina taktiska körning på många områden, men främst i erfarenhet.
 • Experiment är mamma till teknisk körning. Om du tränar tillräckligt när han försökte olika saker, kommer du att hitta något som är bättre, snabbare eller säkrare än vad som anges här.
 • Titta var du vänder. Du vill alltid se var du är på väg, inte var du är spetsiga. Din styrningen följer naturligtvis din syn. Det gör också att du kan bättre se kommande hinder.

Varningar

 • Medan praxis är avgörande, bör det noteras att många av de manövrer kan orsaka skador på fordon. Alignment, motorfästen, lager och många andra delar kan drabbas av slitage eller fel. Vissa människor använder en billig "praktik bil" för att öva med.
 • Körning (speciellt taktisk eller teknisk körning) kan vara mycket farligt, och det bör endast ske i akuta situationer, när inget annat val finns tillgänglig.
 • Alla tränar du bör inte ske på allmän väg! Din egen privata egendom är det bästa.
 • Alltid köra säkert. Var uppmärksam på fotgängare och andra fordon.
 • Aldrig bryta mot lagen! Lyda hastighetsgränser, forskning statliga och lokala lagar, och vara noga med att följa alla lagar.