Wku

Hur man köper en lämplig väg cykel

Om du vill ta upp väg cykling och vill ha en cykel du kan använda utan att kräva uppgraderingar senare, 750€ är en bra prisklass att handla en ny cykel.

Steg

Hur man köper en lämplig väg cykel. Tänk på syftet med din cykel.
Hur man köper en lämplig väg cykel. Tänk på syftet med din cykel.
 1. 1
  Tänk på syftet med din cykel. Om du planerar att använda cykeln för camping eller pendling, kommer en touringcykel att bära dina tillhörigheter passar bättre ditt syfte.
 2. 2
  Inse den primära pris determinanten i att välja en cykel är den typ av ramen och kvaliteten på de komponenter.
 3. 3
  Bestäm om du är mer fokuserad på komfort eller prestanda. Vissa människor kommer att säga att "stålstommar ger en mer bekväm åktur. Aluminium väger mindre och är mer effektiva, men är mindre bekväm. Kolfiber erbjuder det bästa i komfort och prestanda, men är ur 750€ prisklass." Kvaliteten på en ram varierar kraftigt, så ovanstående är inte alltid sant. Ram geometri och design är också viktigt.
 4. 4
  Var uppmärksam på hjulen. Inte nog med att de har en betydande inverkan på ridturen känslan av cykeln, de är också en betydande del av vikten ekvationen. Inte nog med att de väger lika mycket eller mer än ramen, står de för roterande vikt, som har en mycket större inverkan på hur lätt acceleration än den fasta massan av ramen. Om du kan hitta en cykel med lätta, kraftiga hjul, kommer det att vara en stor bonus. Fråga din cykelaffär vilka de rekommenderar.
 5. 5
  Lär dig de olika komponenttyper. Vid 750€ ditt bästa hopp är att få de flesta eller alla Shimano Tiagra komponenter. Shop runt för att jämföra specifikationer, men komponenterna är bara en aspekt av en landsvägscykel.
 6. 6
  Hitta två eller tre cyklar i din prisklass. Ride varje cykel för att avgöra vilken passar dig bäst. Tänk på att om du aldrig har ridit en riktig landsvägscykel innan de kommer alla att känna sig obekväm i början, så få lite råd om passform från någon med lite erfarenhet.
 7. 7
  Tänk på att det kommer att vara mycket liten skillnad i den faktiska geometrin på ramarna, och att alla nya cyklar, oavsett om de är 75€ eller 7470€ kommer att flyttas smidigt. Så vad du vill uppmärksamma när du testar rida cyklarna är attraktionen "känsla", och passform / inställning av cykeln.
 8. 8
  Din lokala cykelaffär passar cykeln för att din kropp och körstil genom att få dig att, A. Stå över ramen, och B. cykla (möjligen i en tränare) och justera sätet (höjd, framåt / bakåt), och styret (höjd, skaftlängd). Tänk på att det finns flera variabler i passning av cykeln. Avståndet från sätet till pedalerna är direkt relaterade till din benlängd, och de kommer att justera detta avstånd genom att höja eller sänka sitsen. Avståndet framåt på styret, och höjden på styret är inte så lätt att justera, och sätts först av storleken och geometrin hos ramen, tillsammans med stammen. Få positionen om höger med ram storlek och finjustera passformen genom att byta ut stjälkar.
 9. 9
  Undvik att få besatt av att hitta den perfekta cykeln. Du kommer att behöva göra avvägningar. Även om cyklar i 750€ prisklass är mycket bra, kommer du inte få det bästa av allt. Om du tror att du inte kommer vara helt nöjd med cykeln du får för 750€ överväga att köpa en med en trevligare ram, men lägre delarna spec, de kommer att vara lätt att uppgradera en efter en när du får pengar.

Tips

 • Om du köper en begagnad cykel, vara villig att spendera 75€ för att ta den till din lokala cykelaffär för att justera passformen för dig och ha cykeln stämde upp.
 • Om du är villig att spendera lite tid, kan dessa platser ge några bra erbjudanden, men gör din forskning innan hand. Gå till en cykelaffär, räkna ut vad sized cykel du behöver, räkna ut vilka cyklar du är intresserad av, och sedan börja jaga.
 • Du kan ofta köpa en begagnad två-åriga versionen av exakta cykel du vill från eBay eller Craigslist för mindre än halva priset av en ny cykel.
 • Långdistans rider / triathlon är trevligare med aeroprofil. Se till att du tränar med dem innan du går till en stor åktur!

Varningar

 • Många cykeltillverkare erbjuder en livstidsgaranti på cykelramen, men om du läser noga, kommer du att finna att garantin bara gäller för den ursprungliga ägaren. Det kan inte överlåtas. Så om du köper en begagnad cykel, och det finns en ram problem, kommer du att vara ute på tur.
 • Köp en cykel som passar. Låt dig inte frestas av en hel del på en cykel som inte är en perfekt passform. En stor sittande cykel kommer att åldras som en gammal vän. De stora komponenter och material på denna illasittande fynd kommer inte göra dig något bra när du känner dig öm på din femtielfte långtur.
 • Ebay är ett bra ställe att köpa cyklar, men akta bedrägliga säljare. Om de inte accepterar paypal, inte skicka dem pengar. Särskilt se upp om erbjudandet verkar för bra för att vara sant. Leta efter listor med i-fokus bilder av hela cykeln, veven, rälsen, och bromsarna.