Wku

Hur man installerar Windows XP

Installera Windows (Home eller Professional Edition) kan vara mycket enkelt, även för dem utan mycket erfarenhet av att arbeta med datorer. I denna artikel förutsätts att du installerar Windows XP direkt från en skiva på en ren opartitionerat,, oformaterad hårddisk, och att alla datorkomponenter har installerats och fungerar korrekt.

Steg

Hur man installerar Windows XP. Se till att datorn uppfyller eller överskrider de lägsta systemkraven för att köra Windows XP.
Hur man installerar Windows XP. Se till att datorn uppfyller eller överskrider de lägsta systemkraven för att köra Windows XP.
 1. 1
  Se till att datorn uppfyller eller överskrider de lägsta systemkraven för att köra Windows XP:
  • 300 MHz Intel eller AMD-processor
  • 128 megabyte RAM-minne (Det kan fungera med 64 MB RAM, men det rekommenderas inte)
  • 1,5 GB ledigt hårddiskutrymme
  • Super VGA 800x600 Display Adapter
  • CD-eller DVD-ROM
  • Tangentbord och mus, eller annat pekdon
  • Network Interface Adapter krävs för Internet och nätverksanslutning
 2. 2
  Se till att du har en Windows XP-produktnyckel. Den är tryckt på en etikett på programpaketet. Det är en sträng av 5 grupper av tecken (vardera 5 lång), åtskilda av bindestreck, vilket resulterade i 25 tecken i allt.
  Det ser ut så här: HHHCF-WCF9P-M3YCC-RXDXH-FC3C6.
  När programvaran nästan har installerats, kommer du bli tillfrågad om det. Du behöver produktnyckeln för att slutföra installationen av Windows.
 3. 3
  Innan du sätter i CD-skivan, måste du ange BIOS (i de flesta fall genom presing DEL på systemstart) och välj ditt primära startenhet cdrom. Sätt in Windows XP-installationsskiva och starta om datorn. När du uppmanas att "Tryck på valfri tangent för att starta från en cd," trycka på en tangent på tangentbordet.
 4. 4
  Installationsprogrammet kommer att kontrollera din hårdvara, installera default-uppsättning drivrutiner och filer belastning som krävs för installation. Vid ankomsten till "Välkommen till installationsprogrammet" skärm, tryck på Enter för att starta installationen.
 5. 5
  Läs licensavtalet och tryck på F8 anger du godkänner dess villkor.
 6. 6
  På nästa skärm, är du presenteras med en sammanfattning av de tillgängliga partitioner på dina installerade hårddiskar. Vid denna punkt, ska du bara se en post, "opartitionerade utrymmet." Det kommer att markeras i grått. Tryck på C på tangentbordet för att börja skapa partitioner för enheten.
 7. 7
  Ange storleken i megabyte för den nya partitionen. Om du tänker installera en enda enhet, anger det maximala beloppet som visas. Om du vill skapa flera partitioner på en enda enhet, kom ihåg att Windows XP kräver minst 1,5 gigabyte utrymme, plus minnesväxlingsutrymme och områden för temporära filer. En bra tumregel är att inte installera Windows XP på en partition mindre än 5 gigabyte, såvida du inte vill påverka prestanda. Vid beräkning, kom ihåg att det finns 1.024 megabyte per Gigabyte. Tryck på ENTER när du har valt önskad partition storlek.
 8. 8
  Systemet kommer att skapa din nya partition, och du kommer nu att vara på den partition sammanfattningen skärmen igen. Välj din nya partition, vanligtvis märkt "C: Partition 1 [Raw]" och tryck på ENTER.
 9. 9
  Välj antingen "Formatera partitionen med filsystemet NTFS" eller "Formatera partitionen med filsystemet FAT," och tryck på ENTER. NTFS är det bästa sättet att stödja en större mängd diskutrymme per partition än fett, och med säkerhetsfunktioner på filsystemet nivå. NTFS innefattar också komprimering systemnivå. Om din partition är större än 32 gigabyte, måste du välja NTFS. Men med en partition mindre än 32 gigabyte, kan du välja FAT, och konvertera till NTFS senare om du skulle vilja. Var medveten om att NTFS inte kan omvandlas tillbaka till FAT.
  Det är starkt rekommenderat att undvika snabbformatering, eftersom det hoppar en viktig process som kontrollerar hårddisken för fel eller dåliga sektorer. Vad förbrukar merparten av den tid det tar när du utför en fullständig formatering Detta scan. Om det finns fel på en disk på den fysiska nivån, är det bäst att fånga dem nu snarare än senare.
 10. 10
  Systemet kommer nu att formatera partitionen. Hur lång tid denna process kräver beror på hastigheten och storleken på enheten, och vilken typ av filsystem du valde tidigare. I de flesta fall gäller att ju större partitionen, desto längre kommer att ta.
 11. 11
  Windows kommer nu att börja kopiera filer från installationsskivan och du uppmanas att starta om datorn när processen är klar. Tryck på ENTER när du uppmanas att starta om, annars kommer det att göra det automatiskt efter 15 sekunder.
 12. 12
  Detta är den mest tidskrävande delen. När datorn startas om, inte trycker in för att starta från skivan här gången, snarare låta datorn starta från hårddisken. Om du är hälsade med Windows XP Boot skärm, är allt bra hittills.
 13. 13
  Nu installationsprogrammet kommer att visa olika marknadsföring information till dig som installerar och konfigurerar sig själv till ditt system. Den beräknade återstående tiden visas i det nedre vänstra hörnet.
  Obs: det är normalt att skärmen flimrar, sätta på och stänga, eller ändra storlek under denna process.
 14. 14
  Förr eller senare, kommer en dialogruta visas, där du uppmanas att välja dina regionala inställningar. Välj lämpliga inställningar hemma i ditt område. Klicka på "Nästa"-knappen när det är klar.
 15. 15
  Ange produktnyckeln, (annars känd som en CD eller installera knappen) på detta fönster. Du kommer inte att kunna slutföra denna process utan en giltig nyckel. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.
 16. 16
  Om datorn kommer att vara på ett LAN (lokalt nätverk) hemma, eller ens bara för sparkar, ge den ett namn.
 17. 17
  Välj din tidszon, och se till att datum / tid är korrekta. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.
 18. 18
  Lämna "typiska inställningar" valts för nätverksinställningar om du inte har en specialiserad tillgång enhet eller protokoll som krävs. Läs dokumentationen för enheten för installationsanvisningar.
 19. 19
  Installationen fortsätter att installera andra enheter och kringutrustning som är ansluten till din maskin, ger dig marknadsföring och kapabilitetsinformation, och starta sedan om som tidigare.
 20. 20
  Grattis! Du har installerat Windows XP. Det finns några mer ytterligare installation krävs rutiner, men du har slutfört installationen. Ta ut CD-skivan från enheten.
 21. 21
  Efter omstart, klicka på Ja när du är informerade fönster kommer att ändra dina visuella inställningar för att förbättra kvaliteten.
 22. 22
  I nästa ruta, om du kan läsa texten, tryck på "OK"-knappen.
 23. 23
  En liknande skärm till del 2 av installationsprocessen visas. Om datorn är ansluten till internet, välj din typ av anslutning. Tryck på Nästa för att fortsätta.
 24. 24
  Om du är ansluten till internet, välj "Aktivera nu".
 25. 25
  Efter aktiveringen, visas ett fönster där du kan välja användare för datorn. Ange ditt namn, och namnen på de andra som ska använda maskinen. Tryck på Nästa för att fortsätta.
 26. 26
  Du kommer nu att titta på standard Windows XP skrivbordet. Grattis!

Tips

 • Installationsprogrammet tar vanligtvis 15 till 40 minuter beroende på hastigheten på ditt system. Det är bäst att bo nära, eftersom hela installationen, kommer det ställa frågor såsom tid och nätverksinställningarna.
 • Om du stöter på några problem med montering, kommer installationsprogrammet för Windows ger dig teknisk information om felet, vilket kan hjälpa till att avgöra dess orsak. Kontrollera felsökaren på Microsofts webbplats för hjälp med vanliga installationsproblem.
 • Glöm inte att ange din boot prioritet i BIOS. På äldre system, är BIOS inställd på att läsa Floppy, hårddisk, och sedan cd-skivan. Du kommer att behöva ställa in boot prioritet att läsa CD-ROM innan diskett och hårddisk.

Varningar

 • Du kan installera Windows mer än en gång på en enda partition, men detta kan leda till instabilitet i systemet i framtiden. Ladda ner program som Partition Magic 8, för att på ett säkert sätt dela upp hårddisken i partitioner för säker installation.
 • Försök inte att installera Windows på ett system som inte uppfyller minimikraven.
 • Var noga med att aktivera Windows inom 30 dagar efter installationen, annars kommer systemet inte tillåter dig att logga in tills aktiveringen är slutförd.
 • Vissa användarens installera Windows XP från skivor med Service Pack 2 eller lägre frågor erfarenhet under de tidiga stadierna av installation på moderna datorer, karaktäriseras som aldrig sinande reboot slingor, eller en blå skärm fel (BSOD). Detta beror på att vissa skivor saknar en drivrutin för SATA-hårddiskar. För att åtgärda detta, måste användaren att slipstream förarna att en kopia av installations-CD, eller satte de nödvändiga drivrutinerna på en diskett och manuellt lägga till dem i installationen listan.