Wku

Hur man installerar ett avgassystem

Hur man installerar en halvsats eller axel-back avgassystem på en bil. Detta inkluderar inte stuprör eller rubriker.

Steg

Hur man installerar ett avgassystem. Lyft upp bilen, om du inte har en hiss, lyft upp den bakre änden så att du kan få under den.
Hur man installerar ett avgassystem. Lyft upp bilen, om du inte har en hiss, lyft upp den bakre änden så att du kan få under den.
 1. 1
  Lyft upp bilen, om du inte har en hiss, lyft upp den bakre änden så att du kan få under den. Använd ramper eller en domkraft, oavsett vad du har. Använd inte bara ett jack, kan det falla på dig. Vid användning av ramper se till att låsa i nödbromsen och blockera framhjulen.
 2. 2
  Bedöma tillståndet för alla delar av ditt avgassystemet före början. Om du behöver för att börja på grenröret, crossover röret, eller katalysatorn, planerar att beställa alla de delar som behövs innan du tar bort det gamla avgassystemet
 3. 3
  Ligg på rygg och placera dig själv under bilen tills du tittar på där rören bulten på katalysatorn.
 4. 4
  Unbolt systemet lager avgaserna från baksidan av bilen och arbeta dig framåt. Generellt skruvarna är rostiga och svåra att få bort om du inte har en inverkan pistol. Använd lite WD-40 för att penetrera bultarna. Använd lite armbåge fett också.
 5. 5
  Ta avgasröret du ska byta. Ta bort dem från galgar och ställa alla dina delar åt sidan. Du bör nu ha alla rören bort och massor av rost över dig.
 6. 6
  Om du har nya galgar (rekommenderas som lager som är mjuka och gamla), skär de gamla ut med någon form av skärverktyg (dremel fungerar).
 7. 7
  Beroende på vilken typ av hängare din bil har, sätter de nya galgar på avgas bitar först, är detta vanligtvis ett enklare sätt att sätta Avgasdelar igen.
 8. 8
  Starta från framsidan av bilen, häng avgas delen upp sedan skruva på röret innan det, inte dra hela vägen tills du har alla bitar på.
 9. 9
  Om du inte har nya packningar för att sätta mellan rörsegmenten, antingen köpa några nya eller du kan använda de gamla om de är rätt diameter. Sitt bästa för att få nya att förhindra avgas läckage senare.
 10. 10
  När alla rören är fästa, börja åtdragning varje segment till den första. Använd en bra mängd vridmoment på varje bult för att se dess snäva.
 11. 11
  När du kommer till baksidan, ta några steg tillbaka och göra några justering justeringar du behöver så att avgasrör är även med stötfångaren och ser bra ut.
 12. 12
  Dubbelkolla och dra åt alla bultar.
 13. 13
  Starta bilen upp och lokalisera eventuella läckor du kan ha. HAVE FUN:)

Tips

 • Få lite WD-40, detta hjälper!
 • Hyra eller köpa en skärbrännare. Det gör det lättare att skära den gamla avgaserna bort än att vicka den runt bakaxel eller suspension.
 • Du behöver i allmänhet några hylsnycklar, för utländska bilar de är oftast i millimeter, för europeiska bilar de är i inches. Bara att hitta rätt storlek.

Varningar

 • Låt bilavgaser svalna innan du vidrör den, kan rören bli mycket varma.
 • Se till att kolla efter avgaser läcker efter bränning upp bilen. Eventuella läckor kvar unfixed blir en fara för någon omkring dig.
 • Avgassystem läckage kan vara dödlig, särskilt när bilen är parkerad med motorn igång för att hålla de åkande varmt. Kolmonoxid är en osynlig, luktfri gas.
 • Skärbrännare är ljusa, spark många, och kan orsaka några allvarliga skador. Bär lämpligt ögat ware (UV skyddande) Öva på någon skrot och vara försiktig med bränsleledningar och annat som oavsiktligt kan få snittet eller brännas som ett resultat av din oerfarenhet.
 • Ta bort en katalysator är olagligt i många jurisdiktioner.
 • Ändra ett avgassystem kan resultera i ett brott mot buller förordningar.