Wku

Hur man har mer än två hårddiskar i en dator

Vi behöver alla mer utrymme, men vad händer om du redan har två hårddiskar i din dator? Och sen?

Steg

Hur man har mer än två hårddiskar i en dator. Du kan ta bort din CD, DVD eller diskettenhet, så du får ett extra fack för hårddiskar.
Hur man har mer än två hårddiskar i en dator. Du kan ta bort din CD, DVD eller diskettenhet, så du får ett extra fack för hårddiskar.
 1. 1
  Du kan ta bort din CD, DVD eller diskettenhet, så du får ett extra fack för hårddiskar.
 2. 2
  Bärbara enheter tar upp mindre plats, men du kommer att behöva en konverterare för normal IDE-bussen för att ansluta den till datorn. Se till att du vet hur du ansluter dem korrekt, med den första tappen alltid är ansluten till en markerad tråd på kabeln.
 3. 3
  Känn din väska s gränser. Om du inte har tillräckligt med utrymme så att du måste köpa ett större fall. Det finns fall där ute (för datorer som kommer att fungera som biffiga servrar) som kommer att ta många diskar i deras klivet.
 4. 4
  Nätverksenheter kan fästas på ditt nätverk och kommer ganska mycket fungerar som en lokalt ansluten disk. Det kan vara långsammare, men om du inte kan lägga den fysiskt till datorn, bör det finnas en kompromiss någonstans.
 5. 5
  Externa hårddiskar är oftast knutna till en USB-port, och är billigare än motsvarande nätverksenheter.

Tips

 • Förutsätt inte att du kommer att kunna fästa något fler enheter.
 • Varje IDE-kanal, eller varje bandkabel, har 3 pluggar. 1 för moderkortet och 2 för frekvensomriktare. Inte mer än 2 enheter kan använda en IDE-kanal. Om du är ute av kontakter, måste du installera en IDE-styrenhet PCI-kort. Om ditt moderkort stödjer det, använder de snabbare Serial ATA (SATA) hårddiskar istället. Många moderkort stöder upp till fyra SATA-hårddiskar (snarare än de vanliga 2 IDE) så att du kan skapa en RAID-array.
 • De flesta moderkort har två IDE-kanaler, så du kan bara ha totalt fyra enheter, men några högre end moderkort (som förmodligen inte kommer att finnas i en detaljhandel dator) har tre eller fyra IDE rubriker så att du kan använda upp till sex IDE enheter.

Varningar

 • Inte electrocute inte själv. Dra alltid ur datorn från eluttaget innan körning. Var också noga med att röra omålad, obelagd metall innan du rör datorn, så att all statisk elektricitet du har inte rinna in i datorn.

Saker du behöver

 • Fall med ett tillräckligt antal enhetsfack. Om du inte har tillräckligt, ta bort CD-eller DVD-enheten, om du kan. Du kan också välja att ta bort diskettenheten och köpa en 2,5 "(laptop, kräver adapter och ram) eller 3.5" hårddisk.
 • Tillgängliga anslutningar för lämplig typ av enhet: både ström och data. Det finns splitters som kan köpas om du inte har tillräckligt med strömkontakter.
 • BIOS som stöder så många och att storleken på hårddiskar, såvida du inte skapar en RAID-array.