Wku

Hur man gör ett anonymt samtal

I dagens tider finns det en förväntan att veta allt om alla försöker kontakta oss. Samtidigt har vi blivit mer misstänksam mot dem som försöker kontakta oss utan att avslöja sin identitet på samma gång. Nummerpresentation, en funktion som endast har varit allmänt tillgänglig på telefoner under de senaste 15 eller 20 år, har blivit något som de flesta av oss tar för givet. Trots dessa förväntningar, finns det fortfarande sätt att göra anonyma samtal till dem som vi inte vill avslöja vår identitet. Här är några steg du kan vidta för att ringa anonymt.

Steg

Hur man gör ett anonymt samtal. Bestäm om du vill ringa ett samtal från en vanlig telefon eller en mobiltelefon.
Hur man gör ett anonymt samtal. Bestäm om du vill ringa ett samtal från en vanlig telefon eller en mobiltelefon.
 1. 1
  Bestäm om du vill ringa ett samtal från en vanlig telefon eller en mobiltelefon.
 2. 2
  Vänta på kopplingston om du använder en telefon mark linje (förutsatt att du inte använder en roterande telefon). När du hör tonen typ "* 67" innan du ringer ett samtal. Du hör en dubbel kopplingston så att du vet att du nu har begränsat ditt samtal utan att avslöja din identitet till dem du ringer.
 3. 3
  Använda en mobiltelefon för att ringa ett samtal anonymt om en mark telefon är inte tillgänglig.
  • Innan man går in numret typen "* 67", precis som du skulle göra om du gör ett anonymt samtal från en vanlig telefon telefon. Däremot behöver du inte vänta på en dubbel ton innan resten av numret som när du använder en telefon mark linje.
  • Innan man går in resten av numret i din mobiltelefon måste du ange "1" före riktnumret (vissa företag inte kräver uppringning av 1 efter "67", så om det inte fungerar med "1" prova utan), ett steg som lätt kan glömmas bort eftersom det är oftast inte nödvändigt vid samtal från en mobiltelefon. Istället för ditt mobilnummer visas upp på nummerpresentation för ditt samtal mottagarens telefon, kommer ordet "Restricted" visas i stället.
 4. 4
  Ta reda på om din mobiltelefon har en option att dölja ditt nummer till mottagarna av dina samtal.
  • Alla mobiltelefoner är olika, men vissa kan erbjuda en möjlighet att dölja ditt nummer som en standardinställning för alla samtal. Kontrollera med din trådlösa operatör om du är osäker på hur man ska genomföra den här inställningen på telefonen.
 5. 5
  Se till, om det alls är möjligt, att den person du försöker nå inte har genomfört en tillgänglig funktion som kallas "anonyma samtal avvisande." Även om detta inte är tillgängligt för mobiltelefoner är en tillgänglig funktion på fasta telefoner via telefon leverantörer.
  • Om du försöker göra ett anonymt samtal till ett nummer med detta genomförs har ett förinspelat meddelande kommer att spelas som varnar för att den personen inte accepterar anonyma samtal. För att nå denna person som du kommer att behöva ringa tillbaka utan att dölja ditt telefonnummer om det är ett alternativ.
  • Även om detta kan vara ett användbart verktyg för att genomföra det kan också sålla bort önskade samtal från uppringare som vanligtvis döljer deras antal, såsom läkarens kontor, en polis, eller andra kontor eller personer som har ett legitimt skäl för att konsekvent dölja sitt nummer.