Wku

Hur man gör en YouTube-video

Att göra en YouTube-video är ett roligt sätt att dela dina tankar och kreativt arbete med en global publik. Genom att följa stegen i den här guiden, kan du lära dig allt du behöver veta om hur man gör, ladda upp och dela en YouTube-video på din egen.

Steg

Hur man gör en YouTube-video. Använd en smartphone för mobilitet.
Hur man gör en YouTube-video. Använd en smartphone för mobilitet.

Välja utrustning

 1. 1
  Använd en smartphone för mobilitet. Praktiskt taget varje smartphone på marknaden kommer med två saker som gör videoinspelning enkelt och roligt: ​​en anständig mängd av ledigt utrymme att lagra videofiler, och en videokamera funktion för att göra dem.
  • Beroende på vilken telefon du använder, kan kameran ha sin egen app-knappen, eller det kan finnas någon annanstans, vanligen i en undermeny i kameran appen. Om du har problem med att hitta telefonens videokamera funktion, se dess bruksanvisning eller kolla på nätet.
  • Smartphones har i allmänhet en bra mängd lagringsutrymme, men videofiler äter det lagringsutrymme som barn äter godis på Halloween. Var medveten om att en smartphone kamera kanske inte den mest praktiska valet om du planerar att skära en mycket lång video.
 2. 2
  Använd en webbkamera för bekvämlighet. Som med smartphones, kommer nästan varje dator gjorts under de senaste 15 åren antingen med en inbyggd webbkamera (vanligtvis precis ovanför skärmen), eller kan utrustas med en.
  • Webcam-tekniken är så billig dessa dagar som används kammar ofta kan hittas för 5€ eller mindre. Var medveten om att pris-och videokvalitet kommer sannolikt att skala uppåt tillsammans.
  • De flesta datorer klarar webbkamera ingång med förinstallerade program, men om du behöver ett program för er, överväga Video monter, en fri och intuitiv mjukvara som har fått positiva recensioner från vanliga användare och professionella granskare lika.
 3. 3
  Använd en videokamera för kvalitet. Mer specifikt använder en handhållen digital eller optisk-mediaenhet videoinspelning. De flesta videokameror tillverkats under det senaste decenniet kvalificera.
  • Det viktigaste med den här videokameran är att det har något sätt att enkelt överföra videoklipp till din dator. Leta efter USB-utgångar, eller välja en enhet som spelar in till skivor datorn kan läsa.
  • Undvik äldre teknik, såsom VHS videokameror och hem Super 8 kameror. Det är inget fel med dessa format i sig, men att överföra video från dem på din dator är mycket, mycket svårare och dyrare än med en digital videokamera.

Kommer upp med en idé

 1. 1
  Gå med flödet. Överväg en av de populära YouTube-format. YouTube är värd videor från miljontals användare, men vissa typer av video är mer populära än andra:
  • Video loggar, eller "vlogs," är regelbundet uppdaterad video som presenterar skaparen talar om vad som är på hans eller hennes sinne, vanligen under 10 minuter eller mindre. Dessa använder i allmänhet en webbkamera för bekvämlighet.
  • Montage är filmer fyllda med bilder eller videoklipp, med musik. De brukar inte ha någon talad dialog. De kan ses som banan motsvarar en projicerade bildspel.
  • Pet videor är alltid populära. Dessa är oftast inspelade med en handhållen enhet, till exempel en smartphone eller videokamera. De har ofta skaparens husdjur gör något roligt eller endearing.
  • Recensioner är video stockar som granskar en produkt eller tjänst. Att vara hånfull och roligt när man ser över något kommer att få fler människor att titta på.
  • Komedier omfattar ett brett spektrum av stilar och strategier. De är bäst med vänner, och kan innehålla allt från praktiska skämt, för dum dans, till manus skisser och bortom.
   • Många människor bläddra YouTube specifikt för att hitta roliga filmer, så du är säker på att hitta en publik om du kan göra något.
 2. 2
  Gör en video för ett personligt syfte. Om du vill dela en upplevelse med vänner eller släktingar som inte kan vara där för att leva det med dig, är YouTube ett bra sätt att överbrygga klyftan.
  • Planera i förväg för att filma händelser som familjen picknick, bröllop och födelsedagar, så att du har den råa video att redigera och ladda upp till YouTube senare.
  • Du kan välja att låsa en video så att endast personer med särskilda URL (webbadress) av videon kan se det, men det är ingen garanti att det inte kommer så småningom att ses av tredje part. Håll innehållet i videon ovan styrelsen och i enlighet med YouTubes riktlinjer.
 3. 3
  Gör en video av andra videos. Denna praxis är särskilt populärt med klipp som inte tillhör någon specifik YouTube-användare, såsom klipp av gamla tecknade filmer och TV-program.
  • Om du tar den här vägen, behöver du inte utrustning videoinspelning, men du kommer att behöva källfiler i form av nedladdningsbara videoklipp. (YouTube-klipp är normalt inte nedladdningsbara.)
  • Dessa "remix" filmer finns ofta i juridisk limbo. Du är osannolikt att få in några problem för att göra en, men om en av upphovsrättsinnehavarna för de ursprungliga klippen i videon begär att YouTube tar bort den från deras webbplats, kommer de att göra det omedelbart.

Ringa och redigera video

 1. 1
  Spela in din film. När du har fast på en idé för din video, göra vad uppgifter du måste ställa upp och förbereda, och sedan spela in video.
  • Spela in flera tagningar. För de flesta typer av video, det är inget fel med att göra flera "tar" tills du får allt rätt. Du kan också spela in en video i delar och sedan sy ihop dem på datorn för att göra en sammanhållen helhet.
  • Spela mer än du planerar att använda. Du kan redigera bort de extra bitarna senare. Det finns ingen anledning att oroa sig alltför mycket om att få timingen perfekt rätt från get-go.
 2. 2
  Överför video från din smartphone. Antingen ansluta telefonen till datorn, eller skicka videon där trådlöst.
  • Om du vill kopiera filer från telefonen till datorn, ansluta enheterna med en kabel och använda telefonen egenutvecklade gränssnitt programvara (t.ex. iTunes för en iPhone) för att överföra filer.
  • Det ska vara mycket lätt att skicka videofiler från telefonen till datorn. Titta bara på de menyalternativ i videon appen på telefonen och väljer att skicka din video som en e-postbilaga till din e-postadress, sedan hämta den bifogade filen på din dator.
   • Även bekväm, är denna metod sannolikt att vara mycket långsam för större videor.
  • Många smartphones kan dela dina videoklipp till YouTube direkt. Om du inte vill göra några ändringar i din video, är detta ett godtagbart alternativ. Var säker på att du har registrerat ett konto hos YouTube och är inloggad på det på din telefon.
 3. 3
  Överför video från din videokamera. Anslut kameran till datorn, eller matar in en video skivan i datorn.
  • Datorn och videokameran bör båda kommer med funktioner för att göra överföringen enkelt. Generellt sett är allt du behöver göra markera videofilen (er) du vill ha i fönstret som visar innehållet i din videokamera eller skiva, och dra filen (s) på skrivbordet (Windows) eller hårddisk (Mac).
 4. 4
  Hitta video från din webbkamera. Hitta filen där videoklippen sparas och välj en (s) du vill ha. Eftersom de är redan på din dator, det finns inte mycket annat du måste göra.
 5. 5
  Redigera din video med Windows Movie Maker. De flesta Windows-användare har tillgång till ett grundläggande program som heter Windows Movie Maker som kan sy videoklipp tillsammans, radera oönskade delar och lägga till titel skärmar, övergångseffekter och en sekundär soundtrack lager om så önskas.
 6. 6
  Redigera din video med iMovie. Mac-användare bör ha ett program som heter iMovie (en del av iLife-program) som gör i stort sett samma saker som Windows Movie Maker, men erbjuder några olika effekter och övergångar.
  • iMovie kommer också som en iPhone app, som kan köpas för 5€ 0,99 och du kan redigera direkt i din iPhone.
  • Läs mer om hur du använder iMovie genom att läsa denna Google artikeln.
 7. 7
  Överväg andra fria alternativ. Andra populära gratis video redigering program inkluderar:
  • Lightworks (kraftfull nog för proffsen, men svårare att använda)
  • Avidemux (open source och bra stöd med en wiki)
  • MPEG Streamclip (tar nästan ingen plats och erbjuder alla grundläggande redigeringsfunktioner alternativ).
 8. 8
  Go Pro. Om du vill ha den mest kraftfulla redigeringsverktyg tillgängliga, måste du betala för dem. Kommersiell programvara inkluderar Apples Final Cut Pro, Adobe Premier Elements, och CyberLink Power Director. Dessa varierar i pris från 40€ till flera hundra dollar.
 9. 9
  Spara och exportera din färdiga videon. Var noga med att exportera filen till någonstans du kan hitta den lätt.

Uppladdning och främja din video

 1. 1
  Logga in youtube. Om du inte har ett YouTube-konto, skapa ett - det är gratis. När det är gjort, klicka på "Ladda upp" i övre högra hörnet för att börja ladda upp din video.
  • YouTube kommer att be dig om olika uppgifter om din video. Ge tomten all den information den begär.
  • Ladda inte upp något diskutabelt lagligt, eller något som på annat sätt strider mot YouTubes användarvillkor. Du kommer inte få problem (åtminstone, inte för att göra det bara en gång), men videon kommer att tas bort så snart som YouTube siffrorna ut att något är fel med det.
 2. 2
  Ladda upp din video. När du har berättat YouTube lite om din video, klicka på "ladda upp en video..." längst ned på sidan. Navigera till din video i explorer fönstret som visas och klicka på "Ladda upp".
  • Ladda upp en video till YouTube tar lite tid. Ha tålamod och hitta något annat att göra för en liten stund medan din film uppladdningar.
 3. 3
  Titel och beskriv din video. Detta är din chans att väcka intresse för andra tittare, så tänk på något bra.
  • När man beskriver din video, tänk på att inte bara släppa in slumpmässiga sökord och fraser för att driva trafik till den. Folk kommer att harmas dig för det och göra sitt bästa för att se till att ingen annan bryr sig om att titta på det.
  • Använd en kort och till-punkt titel, och korta, slagkraftiga, beskrivande meningar i din video beskrivning. Dessa steg hjälper videon verkar lättare i relaterade sökresultat.
  • Lägg humor eller duktighet. Om det är lämpligt, säger något sarkastiskt eller roligt i din beskrivning. Som nämnts tidigare, folk på YouTube älskar humor.
 4. 4
  Marknadsför ditt videoklipp med taggar. Det mest grundläggande sättet att få din video ute för tittarna är att lägga till taggar, som är beskrivande nyckelord som påverkar sökresultaten. Tags, liksom beskrivningar bör vara relaterat till din video.
 5. 5
  Skicka ditt videoklipp någonstans. Börja med att klicka på "Share"-fliken, ligger några rader utrymme under videon till höger.
  • För att skicka till en populär social webbplats, hitta ikoner för Facebook, Twitter och Google Plus under fliken rubriken.
   • Klicka på triangeln bredvid dessa ikoner för att avslöja fler ikoner.
   • Klicka på ikonen för ditt val att ansluta till webbplatsen och lägga upp videon.
  • För att posta någon annanstans, klickar du i textrutan ovanför ikonen för att markera en förkortad URL till videon.
   • Kopiera webbadressen och klistra in den var du vill. Folk som klickar på länken kommer att tas till din video.
 6. 6
  Sprid din video runt på youtube. Hitta populära filmer och ansluta din video till dem med kommentarer och videosvar.
  • För närbesläktade videor, är det lämpligt att lämna en kommentar träffande folk att se din video också, även om det anses lite dålig etikett.
  • En video respons är också bäst kvar på en video som är relaterade till din på något sätt. För att lämna ett videosvar, klicka i kommentarsfältet och klicka sedan på "Skapa ett videosvar" strax under textfältet. Välj din video och lägga upp svaret.
  • På orelaterade videoklipp, försöka vara mindre uppenbar. Gör en smart kommentar, eller en som du tror kommer att bli populär. Folk gillar att inspektera räkenskaperna för andra användare som gör populära kommentarer, med lite tur, kommer några av dem klickar igenom och titta på din video.

Tips

 • Kortare videoklipp tenderar att få fler synpunkter och kommentarer. Om du inte har en stor vision, försök att hålla sig under 10-minuters märket för att uppmuntra fler människor att titta på din video.
 • Se till att du väljer en kompatibel videoformat. Vanligaste filmredigeringsverktyg export format är bra, men betala ett besök på YouTube hjälpcenter om du vill vara säker på förhand.

Varningar

 • Liksom alla populära hemsidan med användarskapat innehåll, är YouTube full av mobbare, troll och människor som är bara vanlig weird. Håll huvudet högt och inte låta sig agnade med sådana affischer. Om de verkligen bryr dig, överväga att inaktivera kommentarer för din video.