Wku

Hur man gör en mashup med djärvhet

Ljudet Programmet kallas Audacity kan användas för att skapa alla typer av digitala ljudfiler och ljud projekt. Audacity används ofta för att sätta ihop en "mashup" eller blanda sång som använder bitar av andra låtar och kompositioner för att skapa en egen bana. Här är några av de viktigaste stegen för att göra en mashup med Audacity.

Steg

Hur man gör en mashup med djärvhet. Samla dina mashup prover.
Hur man gör en mashup med djärvhet. Samla dina mashup prover.
 1. 1
  Samla dina mashup prover. Dina delar av andra låtar och ljudspår skall vara tydligt märkta och sparas som ljudfiler i ett format som Audacity stöder, såsom. Wav-filer.
  • Sätt dina prover i mappar där du kan hitta dem när du vill använda dem. Det kan hjälpa att märka olika uppsättningar av provexemplar eller mappar som "slagverk", "gitarr", "diverse", etc. i syfte att snabbt hitta och använda dem.
 2. 2
  Installera Audacity på din dator. Detta gratisprogram kan enkelt installeras genom att ladda ner den körbara paketet.
  • Använd betrodda webbplatser för att ladda ner Audacity. Även om denna programvara är gratis, kan vissa webbplatser innehålla virus eller annan skadlig kod tillsammans med hämtningen.
 3. 3
  Släpp dina prover i djärvhet spår. Använda kontrollerna i Audacity-programmet för att importera ett prov. Du kommer att se den dyka upp i en inledande Audacity spår som en samling av rörliga linjer som representerar ljud fluktuation.
 4. 4
  Manipulera dina prover för längd och placering. Audacity använder ett visuellt design. När du ser ditt prov i spåret, kan du använda musen kommandon antingen flytta provet inom spåret, förlänga eller förkorta den eller montera den i en viss tid.
  • Läs din Audacity spår vänster till höger. Förflyttningen av ljud representeras på den rullande spår, som rullar från vänster till höger. Du kommer också att se tidsmarkörer på banan som är kritiska för montering olika prover tillsammans rytmiskt.
 5. 5
  Lägg ytterligare prov på djärvhet spår.
  • Skapa ytterligare Audacity låtar att hålla sorter av prover eller ljud som kommer att ske samtidigt.
  • Redigera dina låtar för att se dina ljud rytmiskt kalibreras. Till exempel, om du använder dina prover i förhållande till en konstant, rytmiskt statisk backbeat, använd baktakt som den inledande spåret och helt enkelt "Sync" prov genom att flytta dem till platser i rullning spår där de är i synk.
 6. 6
  Spela igenom mashup. När du har lagt till alla de prover som du vill, spela igenom och lyssna efter eventuella frågor.
  • Blanda dina ljud ner. Du kan ändra volymen på specifika Audacity spår för att hjälpa blanda ljud tillsammans på ett bättre sätt.
  • Adress "leriga" ljud. Om du får oklara ljud, kan du blanda alltför många prover tillsammans. Gå igenom med ett kritiskt öra och redigera efter behov.
 7. 7
  Spara hela audacity projektet. När du är klar, spara hela projektet till ett spelbart format och du har din färdiga mashup.

Saker du behöver

 • Dator med Audacity
 • Digitala prover och ljudmaterial