Wku

Hur man gör en e

Har du någonsin undrat hur du skapar din egen e-postkonto? Tusentals e-postmeddelanden skickas varje dag, över hela världen, och många tjänster över nätet inte kan användas utan en e-postadress. Med hjälp av denna guide, ska du kunna slutföra den enkla processen att skapa din egen e-postkonto på nolltid.

Steg

Hur man gör en e. Besök en webbplats som erbjuder en e-posttjänst.
Hur man gör en e. Besök en webbplats som erbjuder en e-posttjänst.

Göra ett e-postkonto

 1. 1
  Besök en webbplats som erbjuder en e-posttjänst. Noterbara dessa är yahoo.com, google.com, och hotmail.com, vilka alla är fri för alltid.
 2. 2
  Hitta var att registrera dig. Vanligtvis finns det en liten länk bild eller text som säger "register" eller "registrera dig", även om du kanske måste gå till inloggningssidan för att hitta detta.
  • Skriv in "gratis e-postkonto" och webbplatsen för ditt val i en sökmotor. Klicka på lämplig länk, förhoppningsvis föra dig till inställningssidan för önskad e-postkonto.
 3. 3
  Följ alla instruktioner på sidan, fylla i alla nödvändiga detaljer. I vissa fall kan du känna dig obekväm släppa ut vissa uppgifter. Oroa dig inte, det mesta e-postkonton inte behöver information såsom telefonnummer och gatuadress, och du kan hoppa över dem helt.
 4. 4
  Läs under serviceavtalet och klicka på rutan som säger att du accepterar att följa e-systemets regler. När du är klar klickar du på Skicka eller Enter-knappen längst ned på skärmen.
 5. 5
  Grattis! Du har nu skapat en e-postadress. Fortsätt att importera dina kontakter, meddelande med vänner, eller skriva e-post, plus mycket mer.

Gathering kontakter

 1. 1
  Berätta för dina vänner och familj om din nya e-post, samla sin information och lägga till dem i din kontaktlista. Observera att många e-postkonton numera spara dina kontakter automatiskt när du skickar e-post till eller ta emot e-post från en person eller institution.
  • Att ta upp kontakter, hitta kontakter fliken eller helt enkelt skriva in den första eller efternamn på den person du vill maila, eller i början av sin e-postadress. Deras e-postadress och kontaktuppgifter bör automatiskt dyka upp.
   • Detta betyder ofta att du inte behöver för att "rädda" någon som en kontakt för att skicka dem ett mail.
 2. 2
  Importera dina kontakter om du ändrar e-postkonton. Navigera till fliken Kontakter, och hitta på Importera, och sedan följa eventuella anvisningar som följer. Vanligtvis är det så enkelt som att dra och släppa en. CSV-fil i webbläsaren.

Skicka ett mail

 1. 1
  Hitta "Compose"-knappen en gång loggat in på ditt e-postkonto. Det borde inte vara alltför svårt att hitta, ofta är det en annan-färgad knapp.
 2. 2
  Skriv in e-postadressen till den person som du vill skicka e-post till. Om du inte kommer ihåg den personens e-postadress, men tidigare har sänt dem ett mail, kan ditt konto erkänna sparade e-postadress om du börjar skriva in sitt namn.
  • Om du vill kopiera en person på e-post, klicka på "CC", vilket står för "carbon copy."
  • Om du vill kopiera en person på mail utan att den ursprungliga mottagaren att veta att du har kopierat e-post, klicka på "BCC", vilket står för "hemlig kopia."
 3. 3
  Inkludera ett ämne. Detta är vad e handlar om eller om.
 4. 4
  Skriv meddelandet, eller kropp, din e-postadress. Detta är din kommunikation eller vad du vill förklara för den andra personen.
 5. 5
  Efter dubbelkontroll för fel, klicka på "skicka. "Se till att din kontakt e-postadress är korrekt, och att ditt budskap inte innehåller några stavfel eller fel formatering. Skicka e-post.

Tips

 • Snart kommer du ha massor av e-post för att fylla din inkorg.
 • Dela dem din nya adress så att de skulle få en ny möjlighet att kontakta dig.
 • Om du vill att alla meddelanden, skulle en bra sajt program för detta är Google Alerts. Du kan registrera dig för att få gratis varningar, och nyheterna om något ämne du vill.
 • Se till att du har rätt e-postadress från dina vänner och familj så att du kan maila dem.

Varningar

 • Var inte alltför desperat om inkorgen är tom. Det tar tid att få e-postmeddelanden.
 • Var inte alltför desperat om e-post. Folk har liv och kan inte svara på varje liten post.
 • Förvara inte ständigt kontrollera din nya e-post för ett nytt meddelande. Detta kommer bara att göra dig mer desperat för post.
 • Dröj inte din e eftersom när du checkar igen, kanske din inkorg vara för fullt!
 • Slösa inte din e-post genom att kolla var 2-4 månader eller så, eftersom många e-postleverantörer stänga ditt konto efter en viss tid att kontot har varit inaktivt. Men det minsta du kan göra för att se till att ditt konto förblir aktiv, är att kolla upp det varje månad.
 • Skicka inte e-post till folk du inte känner.
 • Gör din e-post lätt att komma ihåg.

Saker du behöver

 • En dator.
 • Internet.
 • En e-postleverantör (t.ex. Hotmail, Yahoo, Gmail, Aim, AOL, etc.)