Wku

Hur man gör en digital porträtt

Ett porträtt är en målning, fotografi eller annan konstnärlig representation av en person eller ett föremål. Porträtt är ofta enkla "head shots" eller "skott mugg" och är vanligtvis inte alltför genomarbetade. Avsikten är att visa de grundläggande utseendet på personen eller objektet, och ibland viss konstnärlig inblick i hans eller hennes personlighet, karaktär, status, plats och tid de levde, den miljö där de lever eller helt enkelt visar skönhet. Konstnärer genom åren har skapat många porträtt att uttrycka sina känslor om sig själva i självporträtt. Lär dig att göra sådana porträtt digitalt med datorprogram.

Steg

Hur man gör en digital porträtt. Placera dig själv framför en spegel så att du kan se din reflektion och datorn utan att ändra position eller flytta ditt huvud.
Hur man gör en digital porträtt. Placera dig själv framför en spegel så att du kan se din reflektion och datorn utan att ändra position eller flytta ditt huvud.
 1. 1
  Placera dig själv framför en spegel så att du kan se din reflektion och datorn utan att ändra position eller flytta ditt huvud. Om detta visar sig vara för svårt, kan du arbeta i stället från ett fotografi av dig själv och abborre det nära till din datorskärm. Använd en bra målning program som Photoshop. Det är bäst att använda en ritplatta, men detta kan göras med en mus också.
 2. 2
  Block i målet former med 3 eller 4 färger.
 3. 3
  Beskriv de funktioner i ansiktet med en mid-nyans färg hudton.
 4. 4
  Lägg mer i detalj i målningen med en nyans mörkare. Använda en nyans ljusare, slät i hudtonen med en låg opacitet pensel och sudda verktyget. Lägg lite detalj till håret.
 5. 5
  Lägg alla de viktigaste högdagrar och skuggor till hudtoner, och se till att jämna i färgerna när du går. Använd en tunn pensel och mörkare ton för att lägga till detaljer, såsom munnen och elever i ögonen.
 6. 6
  Få färgglada. Använd en låg opacitet borste för att lägga till färg på ögon, läppar och kinder.
 7. 7
  Använd en tunn pensel och klottra detalj i till håret. Använd bränna och Dodge verktyg för att lägga till ytterligare, mer subtila, högdagrar och skuggor till alla delar av porträtt. Ständigt förbättra alla områden i porträtt genom kladdar eller ommålning vid behov.
 8. 8
  Ta en tunn pensel och en ljus hårfärg och klottra i detalj där håret höjdpunkter. Lägg ytterligare skuggor och mättnad på läpparna.
 9. 9
  Använd push och Dodge verktyg för att lägga till ytterligare, mer subtila, skuggor och högdagrar till håret. Med hjälp av en låg opacitet mjuk borste, tillsätta små mängder av färg runt ögonlocken.
 10. 10
  Avsluta alla de områden i porträtt och sedan lägga en fin bakgrund.

Saker du behöver

 • En dator
 • En målning program som Adobe Photoshop, Ulead PhotoImpact, eller Microsoft Paint.
 • En mus eller en digital Tablet.