Wku

Hur man flyttar utanför Facebook avund

Är du luras av andra personers statusuppdateringar på Facebook att de lämnar du känner mindre än tillräcklig eller att du leder en något tråkigt liv i jämförelse? Är andras uppdateringar som talar om att en del av dina Facebook-vänner leder livfullt spännande liv, spendera enorma summor pengar och äger allt du alltid har drömt om?

Medan vissa av de skryter kanske har en air av sanning i det, är det mer troligt att du blir utsatt för allvarlig överdrift och det är utsmyckning snarare än verkligheten som orsakar dig att känna sig otillräcklig och olycklig. Ändå kan känslan av att vara en förlorare i livets kapplöpning mot toppen känns obehagligt verklig. Lösningen? Få verklig!

Steg

Hur man flyttar utanför Facebook avund. Förstå psykologin bakom att se andras liv genom ökade färgade glasögon.
Hur man flyttar utanför Facebook avund. Förstå psykologin bakom att se andras liv genom ökade färgade glasögon.
 1. 1
  Förstå psykologin bakom att se andras liv genom ökade färgade glasögon. Vi tenderar att tillskriva positiva erfarenheter till andra medan samtidigt förstärka negativa intryck av vårt eget liv. I en studie som genomförts vid Stanford University med titeln "Misery has Fler företag än folk tror", fann forskarna att många av oss har en tendens att över-blåsa vår utan att kompensera för hur mycket andra runt omkring oss är förmodligen göra detsamma. Med andra ord, vi tenderar att underskatta hur mycket andra människor upplever negativa känslor och överskattar vår övertygelse att de måste uppleva många fler positiva än oss själva. Vår falsk uppfattning av andras ständigt positiva liv stärks av det faktum att i ett socialt sammanhang, de flesta människor tenderar att dölja sina negativa känslor för en rad olika skäl (en främsta skälet är att utjämna sociala interaktioner) och avslöjar en mer positiv sida utomstående än kan vara fallet. Denna "släta" kan göra det verka som andra människor är verkligen lyckligare än vår egen.
  Inom ramen för Facebook, en annan social miljö där vi var och "såg" av många andra, till samma tvång sätta fram det goda, glada och roliga nyheter och begränsa dela något negativt eller deprimerande också existerar. Det finns faktiskt hundratals blogg och bok bulletiner berättar sociala medier deltagarna att undvika att någonsin bli en Debbie Downer i sociala medier kontext av rädsla för att förlora anhängare eller stänga vänner eller fans, så det är knappast förvånande att statusuppdateringar ska ständigt reflektera en flishugg attityd om livet snarare än att avslöja alla de mörkaste inom. Medan det finns en vettig sida att inskränka public service av en ändlös monolog av, kan den ensidiga personlighet ständigt fun-söker, fun-med, helt uppfyllda vänner lämnar sina ständigt så ljusa uppdateringar på din vägg, övertyga snart du att de är alla ledande fantastiska liv. Allt detta lycka missar slip-ups, stunder av "oops" och "Åh kära" som verkligen visar oss att vara människa. Och eftersom du känner dig själv och spendera mer tid idisslande på livets stötar när de gäller Dig personligen, är det inte förvånande att vi är benägna att vara mer fördömande om vårt eget liv. I vilket fall, tenderar vi att dra slutsatsen att vårt individuella jaget lider medan alla andra är att ha en fest.
  • En grupp mer villiga att avslöja rockigare sida av deras liv är tonåringar. De tenderar att öppet redovisa fel och känslor varit nere mer än andra åldersgrupper.
 2. 2
  Inse att många av uppdateringarna är för bra för att vara sant. Det kan vara svårt att förstå att människor släta över allt och presentera en positiv front trots att drabbas av samma, olycka och blues som du kan ha drabbats också. Ändå denna förståelse är viktigt att ångra din egen uppfattning om att Facebook-uppdateringar från dina Facebook-vänner avslöjar mer glamoröst och spännande liv än ditt eget. Förstå att precis som du är benägen att täcka upp negativa känslor när de lämnar Facebook-meddelanden, så är också dina Facebook-vänner och det är troligt att de gör det mycket oftare än det verkar. Några av möjligheterna att vara uppmärksam på när man läser dina uppdateringar inkluderar:
  • Fantiserar: Vissa människor ser Facebook som det enklaste sättet möjligt att skapa ett liv de är faktiskt inte leder eller saftiga upp ena de upplever. Till sådana människor, plötsligt alla sina "vänner" är en företagsintern publik och de rationalisera att ingen egentligen kommer att kolla alltför noga på vad de säger att de ska göra / köpa / slitage etc. (Även, se följande steg när det blir allt lite för uppenbart att de är försköna.)
  • Skryta (de "exaggerators"): Behovet av att skryta kan överväldiga vissa Facebook updaters och ge efter för denna önskan, att frestelsen försköna ökar också. Därför avslutar en ond cirkel av någon annans skryta övermod eller äventyrlighet upp orsakar dig på mottagarsidan för att känna sig som Askungen ansvarig för kvastskaft minus pumpalagledare och förestående boll.
  • Narcissism: Inse att ett antal av dina vänner är möjligen narcissister och stora berättare för att starta. De är bra på att plötsligt reframing livets tråkiga stunder i "uppmärksam på mig! Något har hänt mig en gång under den senaste timmen!" Det betyder inte att de medvetet är vilseledande dig men det betyder inte att de har ett tvång att dela, dela, dela, oavsett hur vanliga deras uppdatering skulle vara om du eller någon annan mindre narcissistisk skrev det! (Och denna typ av Facebook-användare börjar se livet genom Facebook update språk, så de övertyga sig själva om att varje ögonblick blir värdig en Facebook-uppdatering!)
  • Den jilted avenger: En annan möjlighet är jilted ex som har lagt märke till hans ännu inte har tagit bort honom från hennes Facebook vänlista, som sedan fortsätter att gnugga in det stora livet han är nu ledande, allt i hopp om att komma till henne. Tyvärr, i detta fall alla andra vänner är "collateral damage" genom att utsättas för en persons personliga korståg för att bevisa en punkt låtsas hans liv är långt mer spännande än det är. Förhoppningsvis kommer du att kunna se detta för vad det är och inte låta detta dig att känna mindre viktigt! (Du kan också skicka jilted ex ett meddelande som påminner honom om att resten av världen inte vill vara invigt sin hämnande strategi.)
 3. 3
  Var lite cynisk. Klappa dig själv på ryggen för att märka när en ultra-happy updater verkar stretching tid. I vissa fall skulle en klon behövas för att hantera uppdateringar samtidigt som leder deras utomordentligt händelserikt liv, antingen det eller de håller på att uppdatera när de dyker ut ur flygplanet eller rida Whitewater forsar... Om du ser alldeles för många bra liv uppdateringar från någon som antyder denna personen lever fler timmar än den dagen har, är det troligt att de är uppfinna lite mer bra liv än de upplever. Det är bara Facebook, och du måste tycka synd om någon som känner sig tvungen att förfalska lycka via ett online-uppdateringar.
 4. 4
  Ta pauser från facebook. Att vara ansluten hela tiden innebär att du är en företagsintern publik. Och ser oändliga fantastiska uppdateringar om andra människors dagliga bedrifter liksom deras entusiastiska energi för avrundningen alla på Facebook för att besöka sin senaste sak, deras nya affärer, eller deras nya parti foton av det till-die-för semester till avgrunden av Borneo kan lämna dig med en bitter smak i munnen och en tro på att ditt liv är på väg ner i avloppet snabbare än du kan blinka. Men gör blink. Blinka lång och inte öppnar de ögonen igen förrän du har flyttat dig rätt off att Facebook sida. Gå och gör något helt orelaterat till Facebook, om det är online eller off. Unna dig det goda livet du tror att andra människor har. Du förtjänar det.
  • Läs några komedi webbplatser eller en rolig bok, eller titta på komedi visar. Ha ett gott skratt för att hjälpa dig att sluta tycka synd om din lott i livet.
  • Donera pengar till människor i nöd genom en online välgörenhet. Medan du är där, ha en bra läsning av behoven hos dessa människor och hur dina pengar kommer att göra en enorm och god skillnad i deras liv.
  • Be vänner att hålla kontakten via e-post, telefon eller ansikte mot ansikte när du inte är på Facebook när de ser att du inte är omkring. Om de inte bryr sig, ska du inte bli störd, Fairweather Facebook vänskap kommer inte att förbättra ditt liv.
 5. 5
  Motiveras av de statusuppdateringar som sporra dig så mycket. Ibland är det troligt att du kommer att se en uppdatering som faktiskt inspirerar dig. Låt det göra mer än så - låt det inspirera dig att få ut baken, bort från Facebook och ut gör vad det är som inspirerade dig så mycket. Ett riktigt bra sätt att bemöta avundas är att inse att du är avundsjuk för att du vill vara eller göra vad som lett till avundsjuka på dig och sedan att låta sig motiveras av att avund för att sätta planerna i stället för att uppnå mycket samma för dig.
 6. 6
  Bli väldigt noga och väldigt kräsen. Sålla genom uppdateringar och endast ta ombord det som verkligen imponerar, tankad och bojar dig. Livet är kort och du inte har tid att vältra sig i skiten. Aktivt försöka hitta det goda i vad som finns på din vägg och avfärda något som får dig att känna en "mindre än" typ av person. Om du hittar dig själv vrida grön av avund eller blå med sorg och övertyga dig själv om att ditt liv bara inte matchar upp till dessa uppdateringar, nypa dig själv och påminna dig om följande:
  • "Jag har ett bra liv. Om det behövs mer injiceras i det, jag är den som ansvarar för det, inte någon annan."
  • "Jag behöver inte läsa eller tro på vad jag ser på Facebook."
  • "Jag vet att människor försköna sina uppdateringar. Jag vet vilka mina vänner är väldigt bra på att göra hennes vardagliga dagliga aktiviteter låter som om de är utomordentligt spännande och medan jag uppskattar hennes talang för smart skrivande, jag vet att hon gör det mesta av det ljud en heap bättre än det är på riktigt. "
  • "Jag beundrar människor som alltid ser glaset halvfullt. Men inser jag också att de ofta är att göra det bästa av dåliga situationer. Jag kan få styrka från sin förmåga att förbli positiv med motgång, men jag har inte att få ner mitt eget liv på grund av det. "
 7. 7
  Strike Back. Starta en mycket mer och vara tacksam för det goda i ditt liv. Skaffa dig fotograferade ler, vart du än går. Var noga med att posta dessa leende och skrattande bilder på Facebook. Lägg optimistiska citat och sprida beröm för människor du verkligen bryr dig om. Vara en källa till verklig lycka på Facebook.
  • Hitta dig själv några bilder av barn och kattungar, de ökar den söta faktor och göra det verka som ditt liv är bara en massa fluff och leenden.

Tips

 • Checkar ut hur många vänner en person har när du träffas av Facebook-status avund kan hjälpa dig att reda ut deras verkliga motivation och potential för överdrift. Ett optimalt antal Facebook-vänner är omkring 150 till 200. Om de har fått tusentals vänner, inte bara är det omöjligt att hålla kontakten med dem alla, men det är möjligt att Facebook är som en scen för en sådan person, och de är ute efter att vara i sin rampljuset.
 • Betrakta en skaka av dina Facebook-vänner. Är de som verkligen ger dig Facebook avund goda vänner som du vill behålla?
 • Definiera din idé av framgång, inte låta andra definiera det för dig, oavsett hur påträngande och ihållande deras uppdateringar kan vara.
 • Om du vill ge intryck du leder någon form av berusande, konsumtionssamhälle rika livsstil, prova några foto tricks. Beger oss till en champagne och tryffel provsmakning och få fotograferas med en tryffel som du beundrar det (du kan photoshop ut butikens namn). Nonchalant lämna en designer etikett som visar i en bild eller två (som någonsin kommer att veta att det är den enda du någonsin ägt och att du köpte den på rea från lokala sparsamhet butik). Stand by Ferrari och få en bild av dig ser som om du håller på att hoppa in i det, vad spelar det för roll att någon annan är på väg att ta det för en provtur och du bara passerar förbi? Naturligtvis allt detta luktar ge efter för myten att dyra produkter en glad person gör, men om du håller detta i en anda av roliga och så småningom äga upp till vad du gör, kan det faktiskt fungera som en viktig lärdom att dessa Facebook-vänner till dig som inte behandlar ägandet av dyra godsaker som en symbol för självkänsla.
 • Kontrollera grupper av varje person som ingjuter Facebook status avund på dig. Inte bara kan detta ge dig en reality check när du inser att de är en medlem av "jag vända på min kudde för att komma till den kalla sidan" men det kan också avslöja att den här personen har gått allt och ingenting händer, både ett tecken på uppmärksamhet-seeking och tid-sugande hängivenhet till "The Facebook" som en dominerande källa av själv-validering. Avundas dem inte, utan du kan även behöva en dos av medlidande för en sådan person.
 • Räntor listor på en persons Facebook-sida kan hjälpa dig att få mer insikt i en vänner "självuppfattning och huruvida de har målat en bild som sträcker sig bortom verkligheten.

Saker du behöver

 • Rolig litteratur och utställningar
 • Tacksamhetsdagbok
 • Verklighetskontroller
 • Bilder av dina egna leenden