Wku

Hur man fixar Windows avstängning problem

Felsäkert läge fungerar som ett diagnostiskt läge, som är avsedd för Windows-operativsystemet för att felsöka problem när systemet har stött på kritiska problem och kan inte starta normalt. Sedan det första infördes i Win 95, är felsäkert läge finns i nästan alla versioner av Windows operativsystem, inklusive Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows NT, Windows 98. Felsäkert läge kan starta datorn med en minimal uppsättning drivrutiner och tjänster för att starta Windows innan problemet har lösa.

Steg

Hur man fixar Windows avstängning problem. Försök att stänga av eller starta om datorn i felsäkert läge.
Hur man fixar Windows avstängning problem. Försök att stänga av eller starta om datorn i felsäkert läge.
 1. 1
  Försök att stänga av eller starta om datorn i felsäkert läge
  • Felsäkert läge fungerar som ett diagnostiskt läge, som är avsedd för Windows-operativsystemet för att felsöka problem när systemet har stött på kritiska problem och kan inte starta normalt. Sedan det första infördes i Win 95, är felsäkert läge finns i nästan alla versioner av Windows operativsystem, inklusive Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows NT, Windows 98. Felsäkert läge kan starta datorn med en minimal uppsättning drivrutiner och tjänster för att starta Windows innan problemet har lösa.
 2. 2
  Starta datorn i felsäkert läge.
  • Avsluta alla program. 2. Klicka på Start, och sedan gå till Kör. I dialogrutan Kör, skriv msconfig i till boxen. 2. Klicka på OK. Tre. I System Configuration Utility, på BOOT.INI fliken, kolla / SAFEBOOT.Click OK.When du ombeds att starta om datorn klickar du på Starta om.
 3. 3
  Datorn startar om i felsäkert läge. Detta kan ta flera minuter.
 4. 4
  Kontrollera att hårddisken och filsystemet inte är skadad med återställningskonsolen
  • Den Windows Recovery Console betraktas som en funktion i Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003-operativsystem som är utformat för att hjälpa dig att återställa när en Windows XP-baserad dator inte startar korrekt eller om den inte startar alls. Det ger möjlighet för administratörer att utföra ett begränsat antal uppgifter med hjälp av ett kommandoradsgränssnitt. Dess primära funktion är att göra det möjligt för administratörer att återhämta sig från situationer där Windows inte startar upp så långt som att presentera sitt grafiska användargränssnitt. När du använder Återställningskonsolen kan du få begränsad tillgång till filsystemet NTFS, FAT och FAT32-volymer utan att starta Windows grafiska användargränssnitt (GUI).
 5. 5
  Installera Återställningskonsolen, följ dessa steg:
  • Sätt in Windows XP-CD: ni CD-ROM-enheten. 2. Klicka på Start och sedan på Kör. Tre. I rutan Öppna skriver du d: \ i386 \ winnt32.exe / cmdcons där D är enhetsbeteckningen för CD-ROM-enheten. I fallet med "Microsoft Windows XP Professional x64 Edition, skriver d: \ amd64 \ winnt32.exe / cmdcons där D är enhetsbeteckningen för CD-ROM-enheten. 4. En Windows-dialogrutan visas. Den Windows-dialogrutan beskriver alternativet Återställningskonsolen. För att bekräfta installationen, klicka på Ja. Fem. Starta om datorn. Nästa gång du startar datorn, "Microsoft Windows Recovery Console" på startmenyn. Alternativt kan du använda en Universal Naming Convention (UNC) etablerad anslutning för att installera Återställningskonsolen från en nätverksresurs punkt.
 6. 6
  Kontrollera registret fel med registret renare
  • En skadad eller trög Windows-registret kan leda till den ökända Blåskärm, försämrat systemets prestanda eller DLL fel, fel exe och några andra mystiska fel. Så småningom kan det orsaka din långsam dator att stänga ner med ditt medgivande. Som svar på problemet, bör du installera registret renare för att hjälpa dig. En avancerad, utmärkt och kraftfullt Registry Cleaner kommer tryggt och ständigt ta ut hela registret fel och oönskade filer i Windows-registret.