Wku

Hur man blir en kvalificerad och professionell etisk hacker

Under de senaste decennierna har det skett en ökad efterfrågan på etiska hackare (även känd som vit hatt hackare) som de skyddar datorsystem från farliga intrång. Etiska hackare är tekniskt skickliga IT-proffs med en stark vilja att lösa problem och förhindra illvilliga hackare från att orsaka skador på nätverkssystem.

Att vara en professionell etisk hacker du behöver motivation, engagemang, initiativförmåga, egen utbildning och formell utbildning i etisk hacking.

Steg

Hur man blir en kvalificerad och professionell etisk hacker. Känna till för-och nackdelar!
Hur man blir en kvalificerad och professionell etisk hacker. Känna till för-och nackdelar!
 1. 1
  Känna till för-och nackdelar! av olika typer av hackare, som White Hat, Grey Hat och Black Hat hackers.
 2. 2
  Sök upp arbetstillfällen för etiska hackare. Det finns lukrativa jobb som finns i statliga organisationer, banker, finansinstitut, militära inrättningar och privata företag.
 3. 3
  Analysera de grundläggande kraven för att bli en etisk hacker. Försök att ta reda på de områden där du behöver för att arbeta riktigt hårt.
 4. 4
  Bestäm det område där du skulle föredra att arbeta främst med hårdvara eller mjukvara. Tror inte specialiserat sig på båda områdena. Även kunskap om både krävs men beslutet kommer att hjälpa dig att veta var man ska börja. Du måste vara medveten om varje funktion, varje komponent i datorn som du kommer att få arbeta på.
 5. 5
  Utvärdera dina styrkor och intressen och få lite kunskaper i programmering såsom C eller Java. Dessa programspråk kan läras genom att formellt programmeringsspråk kurser och läsa böcker. Det kommer att hjälpa dig att läsa och skriva kod.
 6. 6
  Lär operativsystemet UNIX som det anses vara det ursprungliga operativsystemet byggt av hackare. Också lära dig om Windows och Mac OS.
 7. 7
  Ta en professionell kurs. Det finns ett brett utbud av kurser för IT-säkerhet proffs i "Ethical Hacking" eller "Internet Security" som skulle hjälpa dig att utöka dina kunskaper i etisk hacking.
 8. 8
  Gör experimenten på egen hand för att veta den faktiska händer i en situation.
 9. 9
  Börja experimentera med hårdvara och mjukvara för att lära sig att ta kontroll över de situationer och hur man kan förhindra en dator från att bli hackad.
 10. 10
  Läs på egen hand för att veta vad som är de områden där du behöver förbättra och vad behöver läras att förfina ditt fokus. Tekniken förändras snabbt, och en god etisk hacker måste vara villiga och ivriga att hänga med den nya tekniska utvecklingen.
 11. 11
  Bli certifierade som det skulle hjälpa dig att lyckas i spetsen för ditt yrke.
 12. 12
  Håll kontakten med hacker community genom att dela teknisk information och idéer.

Tips

 • Håll dig fokusera intakt i ditt jobb.
 • Håll alltid lära sig nya saker.
 • Gör det inte bara för skojs skull.
 • Arbeta alltid inom lagen och aldrig försöka bryta det.
 • Aldrig gör det bara för pengarna.

Saker du behöver:

 • Datorer
 • Iver att lära sig nya saker
 • Njut av ditt arbete
 • Vara anonym.