Wku

Hur man använder en e-postadress för att hitta någon på facebook

Facebook är ett socialt nätverkande webbplats som tillåter dig att ansluta med familj, vänner, arbetskamrater och andra med liknande intressen. Söka efter någon via en e-postadress på Facebook kan vara ett effektivt sätt att hitta sin profil, särskilt om det finns flera andra Facebook-användare som delar samma namn som visas i sökresultaten. På Facebook kan du utföra en sökning efter en specifik e-postadress, hitta personer som använder kontaktlistan från din personliga e-postkonto, eller import kontaktlistor från en annan källa. Fortsätt läsa för att lära sig om hur du kan använda en e-postadress för att hitta någon på Facebook.

Steg

Hur man använder en e-postadress för att hitta någon på facebook. Ge din personliga information i "sign up"-avsnittet om du är ny på Facebook och behöver skapa ett konto.
Hur man använder en e-postadress för att hitta någon på facebook. Ge din personliga information i "sign up"-avsnittet om du är ny på Facebook och behöver skapa ett konto.
 1. 1
  Logga in på ditt Facebook- konto genom att ange din e-postadress och lösenord.
 2. 2
  Ge din personliga information i "sign up"-avsnittet om du är ny på Facebook och behöver skapa ett konto.
 3. 3
  Skriv den fullständiga e-postadressen till den person du söker efter i sökrutan på den övre delen av din Facebook-profil sida.
 4. 4
  Klicka på förstoringsglaset till höger om sökrutan eller typ på Enter på ditt tangentbord för att se en lista över sökresultat.
 5. 5
  Klicka direkt på den personens profil namn för att visa sin profil när sökresultaten visas.
  • Du kan också klicka på "Add Friend"-knappen längst till höger om den personens profil namn för att skicka en vänförfrågan till den användaren.

Sök vänner från ditt e-kontaktlista

 1. 1
  Klicka på "hitta vänner" länken finns i det övre högra hörnet på din Facebook-profil sida.
 2. 2
  Leta reda på kontot som innehåller en lista över personliga kontakter som du vill facebook att använda från de som tredje part konton.
 3. 3
  Titta längst till höger på samma rad som innehåller det konto du vill facebook att dra kontakter från och klicka på "hitta vänner."
  • Till exempel, om den person du försöker hitta på Facebook är i din Yahoo personliga kontaktlista, klicka på "Hitta vänner" bredvid avsnittet för Yahoo-konto.
  • Om ditt e-postkonto inte finns med i listan som tillhandahålls av Facebook, klicka på alternativet "Annat e-posttjänst" och manuellt skriva in din e-information.
 4. 4
  Ange din e uppgifter som föranletts av Facebook att låta Facebook för att få tillgång till din kontaktlista genom denna källa.
 5. 5
  Klicka på "Lägg till vän"-knappen bredvid en person som du vill skicka en vänförfrågan till.
  • Om den person du försöker hitta inte har en aktiv Facebook-profil med den e-postadressen, kan du klicka på "Bjud in" för att bjuda in dem till Facebook.

Ladda upp en kontakt-fil

 1. 1
  Klicka på "hitta vänner" i det övre, högra hörnet på din Facebook-sida.
 2. 2
  Klicka på "andra verktyg" och välj sedan "upload kontakt file" på "lägg till personliga kontakter som vänner" sidan.
 3. 3
  Klicka på "hitta mina Windows Kontakter" knappen och följ anvisningarna för att importera din kontaktlista från Microsoft Windows, Microsoft Outlook eller Outlook Express.
  • Du kan också klicka på "Välj fil" knappen för att bläddra datorn för att hitta en sparad kontaktlista.
 4. 4
  Klicka på "Ladda upp kontakter" för att slutföra processen att importera din kontaktlista med e-postadresser till Facebook.