Wku

Hur ladda upp musik från en mp3-spelare till Windows Media Player

Många bärbara media / ljudenheter är stor för att lagra musik och data, men efter att du lagt informationen på dem, hur du går om att få bort det igen? Detta hur-till kommer att förklara hur man kan gå om att göra detta på bästa sätt.

Steg

Hur ladda upp musik från en mp3-spelare till Windows Media Player. Vet vilken typ av mp3-spelare du har.
Hur ladda upp musik från en mp3-spelare till Windows Media Player. Vet vilken typ av mp3-spelare du har.
 1. 1
  Vet vilken typ av mp3-spelare du har. Först och främst, är inte alla mp3-spelare skapade lika. Det finns populära, som iPod (i alla dess inkarnationer) och, mer nyligen, är Zune, och det en mycket mer varierad kategori av mp3-spelare och bärbara ljudenheter från andra tillverkare förutom Apple och Microsoft. Kreativ, RCA, Philips, Sony, och iRiver, bara för att nämna några, producera några ganska bra kvalitet mp3-spelare och portabla mediaspelare.
  • Dessa olika märken och det faktum att de är inte alla samma nämns därför i huvudsak innan bestämma hur man får filerna på, och på samma sätt, bort från spelaren, bör du veta vilken typ av spelare du har, och ett fåtal saker om det. Har det interna minnet? Är det en hårddisk baserad spelare? Finns det programvara medföljer enheten? Du bör få svar på alla dessa frågor innan du fortsätter.

iPod

 1. 1
  Arbeta med itunes. Om du har en iPod, kommer du förmodligen redan har iTunes installerat på din dator, för att arbeta med filer på din iPod. Tyvärr begränsar iTunes dig allvarligt på hur du kan arbeta med att få musik till och från din iPod.
  • Med iTunes 7, du kan säkerhetskopiera hela ditt bibliotek till en CD eller DVD. Använd denna CD eller DVD för att kopiera tillbaka musiken tillbaka på din hårddisk och importera den till Windows Media Player bibliotek.
  • En enklare metod kan vara att få Windows Media Player för att känna igen din iPod direkt. Dock är denna typ av kompatibilitet direkt strid med Apple och Microsofts respektive design mjukvara. Den iPod med designen kräver att du använder iTunes och inte Windows Media Player. Windows Media Player kommer förmodligen aldrig att stödja iPod.

Övriga märken

 1. 1
  Veta om din mp3-spelare har ett kort minne. Om du har ett annat märke av mp3-spelare, är det viktigt att veta om det har internt flashminne, har en flash-minneskort i den, eller är en hårddisk baserad spelare som iPod. Många Creative mp3-spelare ser, känner och fungerar som USB-minnen. Du kan koppla dem direkt till en ledig USB-port på datorn, vänta på att Windows ska känna igen disken, och du bör kunna hitta din musik på din spelare med Windows Utforskaren.
  • Kopiera den och importera den till Windows Media Player. Vissa kräver en anslutningskabel, vanligtvis från en mini-USB-kontakten till den vanliga storleken. Om du inte har det, är det mest likey krävs för att överföra musik mellan datorn och mp3-spelare.
  • Hårddisk baserad mp3-spelare kräver speciella drivrutiner som ska installeras så att Windows vet hur man arbetar med dem. Generellt är dessa levereras med spelaren själv, och kan installeras enkelt från exempelvis en CD. Om du har sedan förlorat eller skadat den ursprungliga drivrutinen skivan, kanske du kan få installationsprogrammet nödvändigt att installera drivrutinerna från tillverkarens website.The detaljer som varierar per tillverkare.
  • När du har installerat drivrutinerna, Anslut MP3-spelaren till datorn med lämplig kabel (det är nästan alltid bäst att använda den kabel som följde med spelaren, om man inte kom med det, använd något märke du litar på) och Windows bör erkänna spelaren och ställa upp för användning. Oftare än inte, kommer Windows igen mp3-spelare som antingen flyttbara diskar, eller möjligen portabla mediaspelare. Windows brukar också få upp en meny av aktiviteter när du ansluter din spelare, vilket lista saker som "Synkronisera med Windows Media Player" och "Take No Action". Avbryt eller avsluta ett sådant fönster om det visas.
  • Om din MP3-spelare visas som antingen en flyttbar disk eller en MTP-enhet / Portabla media (audio) spelare, Öppna "Den här datorn", högerklicka på ikonen som motsvarar enheten och välj "Utforska". Ibland Windows kan tillåta dig att "Öppna" enheten, vilket kan göra samma sak. När du gör detta, är du surfar nu igenom filerna på enheten som du skulle filer i valfri mapp.
  • Kopiera de du vill ha till en plats på din hårddisk (till exempel, "Min musik") och sedan, efter att ha avslutats, öppna Windows Media Player. Du bör ha Windows Media Player 10 eller 11 för denna metod. Om du har en äldre version, uppgradera. Det är gratis, det är enkelt, det finns fler funktioner. Ingen anledning att inte. I Windows Media Player, välj "Lägg till i bibliotek", och sedan kan du välja enstaka filer eller en hel mapp.
  • Välj de du vill importera, och Windows Media Player kommer att importera dem till ditt mediabibliotek. Om musiken är lagrad i "Min musik", kan Windows Media Player importera den automatiskt när programmet startar.

PSP

 1. 1
  Använd samma steg som beskrivits ovan. I den osannolika händelse att du har en Sony PSP, stegen är mestadels samma, utom när du har anslutit kabeln från PSP till datorn (och slår på PSP) men innan du öppnar enheten i Windows Explorer, måste du ställa in PSP till USB-anslutning.
  • På PSP, vänster pil till Inställningar, pil upp för att "USB-anslutning" och tryck X. Nu PSP är i USB-anslutning. Windows bör montera enheten som en flyttbar disk, och du kommer att kunna bläddra i mappar som lagras på ditt minne.

Tips

 • Apple iPod eller iTunes kan konvertera musik som får överföras till en iPod till ett annat format förutom mp3. När du importerar denna musik i Windows Media Player, kan Windows Media Player har inte rätt codec för att spela upp musiken ordentligt. Du kan behöva hämta appopriate codec från Microsoft men troligen en tredje part för att kunna använda musiken du har överfört.
  • Alternativt, kan du koda musiken efter att överföra dem från din iPod innan du importerar den till din Windows Media Player-biblioteket.
 • De flesta mp3-spelare tillverkare, såsom Apple, vill bärbara medieenheter vara skrivskyddad. Detta skulle kunna vara ett försök att förhindra fildelning eller piratkopiering. Av denna anledning, kopiera musik från din MP3-spelare på din hårddisk är vanligtvis en uppgift som är off-limits med de flesta media-centrerad program.

Varningar

 • Vissa mediaspelare, som Zune, embed DRM (Digital Rights Management) information på varje bit av data som får överföras till dem. Av denna anledning, kan du stöta på problem när du importerar eller försöker spela musik som du har importerat till Windows Media Player, eftersom du inte har rätt licens (er). Tyvärr, det finns färre alternativ för att hantera denna fråga. Det bästa sättet att se till att DRM inte kommer att förstöra din musik-importerande dag är att ha de licenser innan du importerar. Ta sig runt DRM är en annan hur-att helt och hållet.
 • Windows kan känna igen din mp3-spelare när du ansluter den via USB (eller annan metod) men kommer att ge ett felmeddelande som säger att enheten inte korrekt konfigurerat. Ibland installera om drivrutinerna för enheten kommer att lösa problemet, andra gånger kan du behöva uppdatera drivrutinerna. I extrema fall kan du behöva uppdatera drivrutinerna för antingen moderkortet eller USB-enheten i din dator innan vissa enheter kommer att ställa upp ordentligt.