Wku

Hur krig enhet

Många tekniskt kunniga individer börjar anta hobby "wardriving" - konsten att hitta och markera platser och status för trådlösa nätverk. Här är hur du kommer igång!

Steg

Hur krig enhet. Skaffa rätt utrustning som anges i de saker du behöver nedan.
Hur krig enhet. Skaffa rätt utrustning som anges i de saker du behöver nedan.
 1. 1
  Skaffa rätt utrustning som anges i de saker du behöver nedan.
 2. 2
  Skaffa nödvändig programvara:
  • NetStumbler för Windows
  • KisMAC för Mac
  • Kismet för Linux
  • Wigle (Wireless Geographic Logging Engine) mjukvara (om du använder GPS)
 3. 3
  Lär programvaran. Guider finns tillgängliga från länkarna nedan.
 4. 4
  Ställ in i bilen enligt följande:
  1. Följande diagram visar ett externt trådlöst kort med en pigtail fäst vid den ansluter antennen.
  2. Antennen ansluter till taket på bilen.
  3. GPS-enheten är ansluten via en USB-seriell adapter.
 5. 5
  När du kör genom ett område med olika trådlösa åtkomstpunkter, öppna programvaran tidigare nämnts (NetStumbler, KisMAC eller Kismet). Eftersom föraren fortsätter längs vägen, ska passageraren börja göra anteckning om var de kunde hitta signaler.
 6. 6
  Uppgradera till GPS för mer effektivitet och detaljer. GPS ger dig möjlighet att automatiskt kartlägga alla punkter som finns till GPS-koordinater. Dessa koordinater kan sedan ses senare med en kartläggning program, eller delas med wardriving samhället.
  1. Få en GPS-enhet och din NetStumbler och Wigle program igång (se tips)
 7. 7
  Register med Wigle på deras hemsida. Efter detta kommer du att kunna ladda ner karta förpackningar om ditt område. Dessa kommer att bli nödvändigt att se de utritade kopplingspunkter som du hittat på en geografisk karta.
  1. Efter wardriving under en period medan du kör NetStumbler och Wigle programvara, kommer du tagit en loggfil som innehåller alla koordinaterna för de åtkomstpunkter.
  2. Ladda upp den här loggfilen till Wigle, vilket då automatiskt plotta punkter på en karta för dig.
  3. Re-ladda ner kartan pack för att visa dessa punkter på en karta i Wigle.
 8. 8
  Hop i en bil, eller börja gå runt på stan och hitta accesspunkter!

Tips

 • Se också till att GPS-enheten kan avge "NMEA, Garmin Binary, Garmin Text, eller Tripmate" dataformat. Detta garanterar att det kommer att kunna kommunicera med ett program såsom NetStumbler.
 • För bästa resultat, i en hastighet av 35 km / h eller lägre. Högre hastigheter såsom 60 eller 75 mph är för snabba för utrustningen. Du kommer att flyga genom åtkomstpunkter och inte kunna registrera data.
 • GPS kräver en högre förståelse av datorer. Om du känner dig skrämmas av det, oroa dig inte. Det är inte nödvändigt att kunna wardrive, men kan betraktas som nästa nivå.
 • För att använda en GPS-mottagare tillsammans med din "sniffa"-programmet, kommer det att behöva ha ett gränssnitt COM-port. Om en enhet som du är ute efter att köpa säger att den har en "pc-kabeln," det mest sannolikt har en anslutning COM-port. Om den har ett USB-gränssnitt, kommer det att fungera lika bra. Men att använda USB med NetStumbler måste du använda mjukvara som kommer med GPS-enhet som kallas en "port Bridger." Detta kommer att replikera USB-porten på datorn som en COM-port, lurar NetStumbler att tro att data kommer från en. Även NetStumbler närvarande bara fungerar native via en COM-port, bör USB-funktionalitet läggas till i framtiden.
 • Det bästa sättet att bli mer effektiva på processen är att helt enkelt experimentera och inte bli överväldigad. Wardriving kan verka komplicerat i början, men efter att alla bitar faller på plats det borde vara en barnlek. Med tiden kommer du att lära dig strategier för effektivare rita ett område, till exempel märka ut ett rutnät på en karta innan du går ut, som täcker delar av det på en gång och märkning av dem. Detta kommer att säkerställa att du täcker hela området.

Varningar

 • Föraren ska inte vara igång utrustning eller programvara, utan passageraren borde. Om du vill gå ensam, bör du parkera bilen när i en stad och söka från det området. Den mest idealiska inställningen, dock, är att helt enkelt placera den bärbara datorn i baksätet och låta programmet göra sin sak.
 • Tänk de juridiska och etiska konsekvenserna av wardriving. Det är nästan alltid olagligt att ansluta till en annan persons trådlösa nätverk. De betalar för tillgång till Internet så vissa anser att det inte annorlunda än att stjäla något från sina hem. För att säkerställa lagligheten inte ansluta till något nätverk av någon anledning. Målet är helt enkelt att upptäcka nätverket och markera dess läge.

Saker du behöver

 • Laptop (Detta kan göras med alla operativsystem, även om denna guide täcker bara Windows och Mac OS)
 • Laddat Batteri
 • Bil Laptop laddare eller extra batteri, eller en inverter så att du kan ansluta din bärbara dator i och driva bort bilbatteriet
 • Trådlöst kort
 • Tillval: En liten antenn som fäster på taket på bilen för att förstärka signalen för ditt trådlösa kort
 • * Om du får antennen, då måste du köpa ett trådlöst kort med en ingång som kan anslutas till antennen
 • * Den connecter bit från det trådlösa kortet till antennen är känd som en fläta och kan köpas från Fab-Corp (hemsida nedan)
 • Tillval: GPS-mottagare

Technorati tags