Wku

Hur kan man vara säker på myspace

MySpace är en online socialt nätverk där människor kan skapa personliga profiler för sig själva och vän andra människor. Som med andra sociala nätverk online bör du vidta försiktighetsåtgärder vad gäller din säkerhet.

Steg

Hur kan man vara säker på myspace. Lägg inte för mycket personlig information på din sida.
Hur kan man vara säker på myspace. Lägg inte för mycket personlig information på din sida.
 1. 1
  Lägg inte för mycket personlig information på din sida. Personuppgifter kan inkludera din adress, där du går till skolan, ditt fullständiga namn, din arbetsplats, och platser som du ofta är några exempel. Någon som betyder skada kan använda den här informationen till deras förmån.
 2. 2
  Undvik drama. Folk kan skriva elaka saker på din profil. Radera dessa synpunkter och blockera dem om så behövs. Bli inte sugs in i dramat.
  • För att undvika obehagliga kommentarer som placeras på din profil, dina profilinställningar så att du måste godkänna kommentarer innan de går på din profil.
 3. 3
  Kom ihåg att du inte är anonym på din myspace-profil. Du kanske inte har skrivit ditt fullständiga namn, men andra kanske vet vem du är från dina bilder eller annan information.
 4. 4
  Skydda dig själv genom att göra din profil privat. Det är en funktion som tillåter dig att göra din profil privat så att bara dina vänner kan se hela din profil.

Tips

 • Var hänsynsfull med andras information också. Placera inte dina vänners fullständiga namn eller annan identifierande information i din profil.
 • Om du lägger upp bilder på dig själv, se till att de inte innehåller några offentliga landmärken (såsom gatuskyltar eller brevlådor) som lätt kan identifieras.
 • Lägg inte upp halvnakna bilder på dig själv som du är mer benägna att bli förföljd än att ha en bild av dig själv med klädsel som är lämplig för skolan eller i allmänhet. Om dina föräldrar inte tillåter dig att ha bilder på nätet, gör det inte. Bara hålla det "Ingen bild" eller ha en bild av något som inte har du eller dina vänner och familj i det.

Varningar

 • Om du är generad eller nervös om att visa dina föräldrar din MySpace-sida, är detta ett tecken på att din sida kan vara olämpligt. Granska din sida och ta bort allt som ger dig som nervös eller generad vibe.
 • Om du är orolig för en användare som pesters eller trakasserar dig på MySpace, rapportera dem! Ingen tycker om den sortens människor. Om personen är i skolan, prata med din skolkurator eller rektor. Om personen är i ditt område men inte i skolan, kontakta polisen, socialarbetare, eller sheriff om det spårar ur.
 • Uppfyller inte upp med någon du möter på nätet utan att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder. Läs artikeln för tips om att träffa människor du har träffat online.