Wku

Hur kan man vara bra på Rome Total War

Njut av att spela Rom men överväldigad av alla olika aspekter att hantera? Följ denna guide och du kommer att göra Caesar ser ut som en galliska catamite!

Steg

Hur kan man vara bra på Rome Total War. Börja med att öka dina städer till dess högsta möjliga skattesats utan att det uppror mot er.
Hur kan man vara bra på Rome Total War. Börja med att öka dina städer till dess högsta möjliga skattesats utan att det uppror mot er.
 1. 1
  Börja med att öka dina städer till dess högsta möjliga skattesats utan att det uppror mot er. Men om du vill att den staden att växa och inte har något emot att göra en lite mindre varje tur, flytta den till den lägsta skattesatsen tills du uppgradera den.
 2. 2
  Börja bygga genom att skapa beroende religiös struktur du vill. Om du har erövrat en stad och den har redan en religiös struktur från en annan kultur, förstöra den och bygga din egen. Det enda undantaget till detta är då att stadens lycka betyg är för lågt för att hålla ett varv utan att byggnaden utan upprörande. Så länge du har pengar, försöka se till att alla dina bosättningar har åtminstone en byggnad som produceras på panelen Byggnad. Bygg din strukturer för hur många varv det tar att slutföra, från minsta till största. Men om du har möjlighet att uppgradera staden och medborgarna blir alltför rastlös, fördröjning beroende nuvarande struktur du bygger med det nya som kommer att öka din stad.
 3. 3
  Producera en diplomat och upprätta kommunikation med så många kulturer som möjligt. Det är bra att bygga några starka allierade tidigt. Inte alliera dig inte med en fraktion men om du planerar att föra krig mot dem någon gång snart.
 4. 4
  Observera att när man bygger en armé, alltid försöka att utrusta den med ett brett utbud av krigare. Inkludera spearmen att försvara sig mot kavalleri, tungt infanteri för att bekämpa fiendens vassen och annat infanteri, kavalleri utmanövrera fienden eller för att matcha deras, till bågskyttar eller spjut-män trakassera din fiende innan din melee enheter ingriper, och när du har en stad avancerad tillräckligt för att bygga några, siegeutrustning att attackera en stad utan att vänta en annan vändning eller mer.
 5. 5
  Kom ihåg att samtidigt belägra en fiende stad, gör din svagaste trupper kommando siegemotorer du bygga på staden (belägring torn, baggar, osv.) Om de inte är i riskzonen från att attackeras av utsidan. Du vill inte ditt bästa enheten att skäras ned med pilar innan ens engagera fienden. När du har fört belägringen utrustning, såsom onagers och ballistae, försök att inte förstöra några byggnader som visas i kampanjen kartan. När du äntligen har brutit grinden eller en del av deras vägg, bör du gruppera enheterna du planerar att skicka in och trycka på Skift +8 för att flytta dem till kolumn formation. Det är bäst för att storma en stad.
 6. 6
  Efter erövra en stad, se vad stadens lycka nivå är innan du bestämmer vad du ska göra med sina medborgare genom att titta på dess fönster genom utrymmet mellan den information rulla och kanten av skärmen. Om det är rött, bör du massakern eller förslava medborgarna. I denna situation, massakern dem. Om det är blått, förslava dem. Om det är gult, kan du förslavar dem fortfarande bara i fallet. Om det är grönt, är varken massakern eller slaveri nödvändigt, men sedan igen, du är kung, så det är helt upp till dig.
 7. 7
  När någon av dina städer är under belägring, befäl striden själv, oavsett vad oddsen. Jag försvarade en gång en stad med 21 svaga grekiska Cavaliers mot 350 Macedonian spearmen och bågskyttar och vann med 15 män kvar och min allmänna fortfarande lever. När du är den vars stad är på väg att bli stormade, placera trupper med det starkaste försvaret nära den plats där fienden har trängt din stad, och sätta dem i vakt-läge. Det finns alla typer av olika metoder du kan försök att försöka rädda din stad. Något som ofta fungerar är att sätta några spearmen några meter tillbaka från varhelst fienden har kommit in och låta dem gå vidare. Sedan beställa några svärdsmän, oavsett hur stark eller svag, att attackera det nu oskyddade flanker eftersom den är fångad mellan försvarande armé och grinden.
 8. 8
  Strider ofta vunnit innan de motsatta arméer någonsin se varandra: Försök att alltid placera din armé på en kulle när det handlar om att bli attackerad. Denna kullen kommer att vara på battlemap också, och lutningen kan vara skillnaden mellan förlust och seger.
 9. 9
  När du väljer var du ska expandera, alltid tänka på två faktorer. Den första är militären, ta över en uppgörelse för att försvara ditt imperium lättare, eller att försvaga fienden. Den andra, och viktigaste, är ekonomi. Din viktigaste enheten i att anfalla en uppgörelse är att tjäna mer pengar, antingen genom att öppna nya handelsvägar eller bara lägga till fler människor att få.
 10. 10
  Använd fort, kan de vara ovärderliga i deras förmåga att hålla fiender från ditt territorium, för att täta bergspass och stänga broar. Bara familjemedlemmar (Generals med porträtt) kan bygga fästningar. Dessa fästningar måste vara bemannad med minst en enhet i alla lägen, eller kommer de att falla i desrepair, och disapear. Forts kan användas för att förhindra krig, och de gör också att du kommer att ringa skott när den startar.

Tips

 • Om någon av dina städer någonsin fångar pesten, inte flytta några män inne i denna stad till en annan, eftersom det kommer att sprida sjukdomen. Dock är en sak du kan göra för att sprida den till din fiende att bygga en spion i den staden och sedan flytta den spion i en fiende uppgörelse. Eftersom det är den enda enhet som kan tränga in i en stad utan att ta över, kommer det infektera den staden.
 • I strid, utnyttja varje tillfälle du kan för att dölja dina trupper i en skog (vissa kan gömma sig i högt gräs också), även om du redan har en fördel. Placera dina synliga trupper bakom där skogen är och sedan har de dolda trupperna bakhåll fienden då nalkas, sandwiching dem mellan två krafter.
 • Om du kan dra av ett lyckat bakhåll, kan du förstöra en hel armé med endast en bråkdel av de män fienden. Gör detta i kampanjen kartan genom att placera enheterna du planerar att ha delta i bakhåll i en skog intill väg du tror att din fiende kommer att färdas i en nästa eller nästa sväng. När soldaten representerar din armé hukande men fortfarande håller upp sin banderoll, vet du att det gömmer sig. Du kan använda något som bete för att säkerställa att de färdas den vägen, såsom en enda svag enhet som du inte vill engagera i kampen, eller en viktig familjemedlem utan förstärkningar (se till att fienden inte kommer att resa en annan väg att nå ditt bete. Annars blir det ingen bakhåll och ditt bete är hopplöst.). Dina trupper kommer automatiskt att fjädra fällan under fiendens tur när deras armé passerar ditt gömställe en. Ibland bakhållet kommer inte att fungera och fienden kommer att kunna förbereda sina män innan kampen, men om dina trupper dra bort framgångsrikt, kan du ta så mycket tid som du vill organisera medan din fiende automatiskt börja striden i en sårbara kolumn formation. Innan du börjar, organisera dina trupper till en enda linje formation med Shift +1 så att du står inför fiender oskyddade sidan. Har era män tar ut den fiende som befinner sig i en direkt rak linje framför dem. Det spelar egentligen ingen roll vad trupper du använder och vilka specifika enhet du väljer att attackera, såvida ditt val är uppenbart självmordsbenägen, som att skicka ut en enhet av bönder mot några spartanska Hoplites. Så länge som din fiende är inte alltför stark och du är inte på något sätt outmaneuvered, bör det vara en enkel strider som fienden kommer att köra bort först så att de kan komma in i en riktig formation.
 • Om du äger Barbarian pack Invasion expansion, kommer en mycket användbar möjlighet upp när en av dina arméer under befäl av en erfaren nog generellt är på väg att engagera sig i en strid i kampanjen kartan kallas "Night Fighting". Det är mycket demoraliserande för fienden, och kommer att isolera huvudarmén av fienden från alla andra runt omkring det, om inte någon av dem är under befäl av en annan allmänt med "Night Fighting" förmåga. Men var försiktig, eftersom denna funktion också kommer att utesluta dina män från eventuella förstärkningar arméer samt.
 • En generaler följe kan ges till en annan familjemedlem genom att uppfostra sin information rulla, och dra den till andra generaler bilden (kan inte göra detta i en stad). Detta är användbart för att göra super generaler. När din super allmänhet kommer att dö av ålderdom, helt enkelt ha någon annan få hans följe.
 • Naval flottor kan vara en mycket användbar tillgång. Använd fartyg för att transportera män till utländska regioner så att de inte behöver inkräkta på neutral eller närstående torv. Du kan också använda din flotta till blockaden en port minska inkomster och trupp rörelse.
 • Kom ihåg att utländska (inte din egen fraktion) tempel kan inte uppgraderas. Om du har en helgedom i en stor stad, bör din första åtgärd vara att bygga ett nytt tempel.
 • Ett ganska effektivt sätt att avvärja ett angrepp i en stad är att gruppera spearmen / hopliter i phalanxes (om möjligt), och placera dem i en tät halvcirkel runt grinden / brott. Placera bågskyttar på väggarna runt brott att skjuta in i fiendens trupper närmar sig din stad, och hålla svärdkämpar bakom dina spearmen att hantera eventuella fiender som penetrerar din första försvarslinje. Skulle fienden börjar överväldiga din position, använd kavalleri och din allmänna (om monterat) för att ladda in dem och fräsa ett par enheter. Detta kommer att stärka moralen hos dina trupper, och du kan sedan fortsätta att slakta fiender eftersom de är fångade mellan era spjut och mötande soldater bakifrån. Denna metod är särskilt effektiv som din allmänna kommer att vara i närheten av de flesta av dina trupper (eftersom de är så tätt packade), och därmed sin närvaro och moral boost kommer att gynna många av dina soldater.
 • Eld är mycket framgångsrika på att minska fiendens moral, och kan även förstöra byggnader inne en fiende uppgörelse. Helt enkelt beställa onagers att attackera byggnaden du vill ha och tryck "F" för att slå på flammande ammunition. Du kan göra samma sak med ballistae, men bara när skottlinjen inte blockeras av en uppgörelse vägg eller annat hinder.
 • Om du någonsin har en stad som är alltför rastlös och du kan inte höja sin lycka nivå, eller om detta kommer att bli för dyrt, ta alla dina män ut ur staden och höja skattesatsen till sin högsta nivå. Detta är för att avsiktligt ha staden revolt så att du kan erövra de svaga rebellerna och massakern befolkningen så att det är mycket mer lönsamt. Du kan påskynda upproret genom att förstöra alla byggnader som utgör era medborgare nöjda såsom coliseums eller helgedomar, och gör rebellerna svagare genom att förstöra militära byggnader, men akta dig, måste du återskapa dessa strukturer när du återta det senare. [Ekonomiskt är det farligt, så bör användas som en sista utväg - du kommer att flytta bördan för att betala för dina trupper till andra städer. Om du massakern rebellerna när du åter ta staden, då du kommer att ha minskat den ekonomiska styrkan i ditt imperium.]
 • Många av dessa strategier kan också arbeta med Medieval 2: Total War, Roms uppföljare.

Varningar

 • Attack staden Karthago, Patavium, eller Thapsus utan en stark ekonomi kan ha dig att spendera tusentals silverpenningar försöker hålla folk nöjda. Tvärtom, kan ta över Carthage tidigt i kampanjen ger dig en hel del fördelar. Staden Karthago är oftast mer avancerade än de andra orter som du börjar med. Detta ger dig fördelen av att kunna träna mer avancerade enheter. Det kanske din första bosättningen för att göra det till "Huge" status. Dessutom kan Carthage vara en stor pengar maker. Det är också en relativt säker plats att resa upp arméer som du kan exportera till Rom, Grekland, och andra platser.