Wku

Hur kan man kontrollera internet hastighet

Kontrollera din internet hastighet är hjälpsamma och en bra idé att göra regelbundet. Om du har ett problem att ladda ner eller öppna webbsidor, att veta hur man kontrollerar internet hastighet är praktiskt för felsökning. Här är hur man gör det.

Steg

Hur kan man kontrollera internet hastighet. Använd en dator för att räkna ut hur snabbt din dator interagerar med internet.
Hur kan man kontrollera internet hastighet. Använd en dator för att räkna ut hur snabbt din dator interagerar med internet.

Metod ett: testning från datorn

 1. 1
  Använd en dator för att räkna ut hur snabbt din dator interagerar med internet. Innan du börjar, se till att datorn är ansluten till internet.
  • Gå till Start-menyn och sök efter "Network."
  • Klicka på "Network".
  • Klicka på "Visa status" för att få information om din internet hastighet.
 2. 2
  Använd en Mac för att räkna ut hur snabbt din dator interagerar med internet. Se först till att datorn är ansluten till internet.
  • Hit "Kommando" + "F".
  • Skriv in "Activity Monitor" och dubbelklicka på programmet.
  • Klicka på fliken Nätverk för att få information om din topp hastighet.

Metod två: tredje parts webbplatser

 1. 1
  Stäng alla program innan du kör hastighet test. Du vill inte trög applikationer störa mätningen av din internet hastighet. Se till att din internetuppkoppling är ansluten.
 2. 2
  Gå online och göra en sökning efter "test Internet hastighet. "Du kommer att hitta ett antal källor som att plocka.
  • Plocka bara några att köra sina tester. De flesta av de webbplatser hastighet test kommer att sälja något. Det är i sig inte en stor sak. Men om du måste vada genom anbud och uppmanas att testa din dator innan du kan köra enkla hastighet test, gå till en annan webbplats.
  • Du hittar Speakeasy och PC Pitstop att ha valbara testa destinationer. Detta är bra eftersom du kan testa från båda platserna till samma stad, och jämföra resultaten. Förvänta dig inte att vara exakt, men du kan få ett bra snitt.
 3. 3
  Om du uppmanas välja en server som är närmast din position. På så sätt närhet till servern kommer inte att vara på den slutgiltiga listan över möjliga orsaker till varför din internet körs i lägre hastigheter.
 4. 4
  Jämför din internet hastighet till genomsnitten. Jämför hur snabbt ditt internet är igång med typiska hastigheter för din typ av internet.
  • Uppringt modem: 10 till 40 kB / sek.
  • DSL eller kabel: 500 kB / sek.
  • T-1: 1000 + kB / sek.
 5. 5
  Kör testerna Internet hastighet för att avgöra om du har ett problem, eller bara för att hålla din internetleverantör ärlig.
  • Internet hastighet testresultat kommer att variera från en testare till en annan. Det finns många orsaker till detta, avstånd och mått till testserver är två stora sådana. Ofta har du ingen aning om testet destinationen är, så håll detta i åtanke. Vissa tester kan du välja den plats för att testa på. Normalt är det bästa testet för att köra till servern närmast dig. Detta beror på att du försöker testa din anslutning och vet att din PC / anslutningen är OK.
  • Kom ihåg att det inte finns ett behov av att ringa din ISP om din hastighet är inte exakt vad ditt serviceavtal säger att du har. All service varierar något från vad som finns på papper. Det finns många aspekter som påverkar internet hastighet. Hastigheten på ditt hem-anslutning kan mycket väl variera från en dag till nästa, och även under dagen.
 6. 6
  Ring din ISP om du tror att du har en tjänst problem. Det är inte bara deras ansvar gentemot dig, men det är deras utrustning. De har rätt och skyldighet att bestämma hastighet problem för sig själva.

Varningar

 • Alltid se upp när på internet. Aldrig antar en webbplats är säker och fri från skadlig kod bara för att det ser ut som en trevlig plats. Inte alla av de webbplatser som du hittar i din sökning kommer vara bra val. Om du befinner dig på en plats som ser ut eller känns misstänkt eller som du känner dig osäker, sedan lämna den omedelbart. Det finns för många bra källor på internet för dig att ta chanser med tvivelaktiga webbplatser.