Wku

Hur installera KDE på en ASUS Eee PC

Asus version av Xandros är mycket lik den ursprungliga fördelningen, med en programväxlaren för en stationär, och inget "ksmserver" eller "kicker" paket. Detta är känt för många Eee PC-användare som "Easy Mode".
Att inte ha dessa paket installerade är ett förlamande problem för Asus version av Xandros. Lyckligtvis installerar dessa paket och få din Asus Eee PC för att starta hela KDE-skrivbordet är hanterbar. Följ denna guide för att ge din Eee PC med ett komplett operativsystem, känd för många Eee PC-användare som "Advanced Mode". Observera att detta endast gäller till Asus Eee PC som säljs med Xandros Linux förinstallerat (ej Windows XP).

Steg

Hur installera KDE på en ASUS Eee PC. Starta Eee PC till sin standardinställning enkelt läge för Xandros operativsystemet.
Hur installera KDE på en ASUS Eee PC. Starta Eee PC till sin standardinställning enkelt läge för Xandros operativsystemet.
 1. 1
  Starta Eee PC till sin standardinställning enkelt läge för Xandros operativsystemet.
 2. 2
  Tryck på för att öppna en terminal (liknande kommandoprompten för Windows).
 3. 3
  Ange två linjer vid terminalprompten (se nedan), pressning efter varje rad. Obs: Detta är ett valfritt steg som kommer att lägga gemenskapens förvaret som en pålitlig källa för paket. Det kommer dock att göra processen enklare. Referens Ytterligare information om kommandot i Tips avsnittet.
 4. 4
  Skriv sudo synaptic och tryck på för att öppna Pakethanteraren Synaptic.
 5. 5
  Välj "Inställningar" -> "repositories" -> "nya..." inifrån Synaptic.
 6. 6
  Skriv in följande URL: {{{1}}}
 7. 7
  Skriv i distributionen:
 8. 8
  Ange huvud för sektionen. Om du vill ha tillgång till ytterligare paket, skriv istället.
 9. 9
  Klicka på "OK" och sedan "ladda om".
 10. 10
  Sök efter avancerad-desktop-eeepc. Antingen bläddra ner till det medan webbläsare, eller skriv in den för en sökning.
 11. 11
  Sätt en bock bredvid den avancerade-desktop-eeepc notering för att markera den för installation. Om du inte slutförde det valfria steget för att ge förtroende till samhället förrådet (de två kommandon som ges i ett tidigare steg), visas en varning informerar dig om att den öppna nyckeln inte är tillgänglig. I så fall, acceptera det och fortsätta.
 12. 12
  Klicka på "Apply".
 13. 13
  Avstängning Eee PC genom att välja "full desktop" alternativet om avstängning dialogrutan vänstra sida.
 14. 14
  Starta din Eee PC i det nya avancerade läget.

Tips

 • Använda kommandot för första gången inne i ett terminalfönster kommer att begära din nuvarande användares lösenord. Kommandot kommer att ge pseudo-root-åtkomst till kommando (er) som följer den. Det ger ett bra alternativ till att logga in i ett terminalfönster som root-användare för att undvika potentiella säkerhetsrisker och användarprofil frågor.
 • Om någon fönstrets knappar är "un-klickbar" eftersom de är från botten av skärmen (på grund av 700-serien "skärm höjd 480 pixlar), håll ned {{nyckel |} suppleant}-tangenten och vänsterklicka dra de aktuella fönstret uppåt. Detta gör att du kan flytta ett fönster runt oavsett skrivbordets storlek.
 • Om du inte kan använda pakethanteraren Synaptic, eller bara har problem med dessa steg, utföra installationen manuellt genom att skriva in i terminalfönster och trycka.
 • För att ange Enkelt läge igen, klicka på "Starta"-knappen och välj "Easy Mode". Detta är den näst sista notering.
 • Det avancerade läget öppnar upp en fullständig chef KDE-skrivbordet. Experimentera med dess funktionalitet med både vänster och höger klicka på olika områden i aktivitetsfältet, startmeny, etc. Till skillnad från det enkla läget kan du anpassa helt denna skrivbordsmiljön KDE.
 • Kolla in olika KDE-fokuserade sidor för att hitta sätt att anpassa KDE-skrivbordet. För examplem, besök för extra visuella effekter, bakgrundsbilder, etc. för KDE-skrivbordet. Också hitta QT-baserade teman för KDE genom att besöka.
 • För att ta bort den avancerade skrivbordet för att returnera din Eee PC till sitt ursprungliga tillstånd, starta Synaptic (som visas i steg avsnittet), avmarkera paketet för att markera för borttagning och klicka på "Apply" för att ta bort det. Sedan, starta din Eee PC.

Varningar

 • Lita på ett community förvar är en säkerhetsrisk om du inte betalar uppmärksamhet vid uppdatering och installation av programvara. Samhället förvarets paket kan ersättas med programvara som innehåller virus eller annan skadlig kod i-mellan patrullerande insatser (ungefär som en wiki). Se till att alla paket som installerats eller uppdaterats härifrån har varit i omlopp i en god tid innan du tar den. Som en försiktighetsåtgärd, endast använda denna förvaringsplats för första gången installationer efter att ha kontrollerat att paketet är en giltig bygga datum.