Wku

Hur installera bittorrent med azureus klient

BitTorrent är ett protokoll som underlättar delning av filer över Internet. Följ dessa instruktioner för att konfigurera din dator att få tillgång BitTorrent nedladdningar med klienten Azureus BitTorrent.

Steg

Hur installera bittorrent med azureus klient. Ladda ner och installera Java, version 1.
Hur installera bittorrent med azureus klient. Ladda ner och installera Java, version 1.
 1. 1
  Ladda ner och installera Java, version 1.5. X eller högre, om du inte redan har det på din dator. Se externa länkar nedan.
 2. 2
  Ladda ner och installera azureus klient. Se externa länkarna nedan för nedladdning länk.
 3. 3
  Ladda ner och installera insticksmodulen azureus safepeer. Se externa länkarna nedan för nedladdning länk.
 4. 4
  Ändra den förvalda porten för azureus. Azureus använder bara en port (till skillnad från vissa andra BitTorrent-klienter) och de förvalda BitTorrent-portar (6881-6889) kan blockeras av din ISP. Öppen Azureus, klicka på Visa> Config> Server och ändra numret innan Inkommande TCP lyssnar port. Välj ett nummer mellan 49152 och 65535. Om du använder en brandvägg måste du lägga till den här porten för vidarebefordran till din dators IP-adress.
 5. 5
  Medan du är i config, klicka överföringssektionen att ställa in din max upp-och nedladdningshastighet. Prova ladda ner 0 (dvs. max) och ladda upp mellan 10-25. Justera nedåt om du tycker att det är långsammare din surfning.
 6. 6
  Också i config-området, kan du ställa in saker som standard nedladdning mapp och där du vill ha. Torrent filer som ska sparas tills du är klar med nedladdningen.
 7. 7
  Till skumt in till nätverket behöver du. Torrentfiler. Dessa berättar din Azureus klienten var att hitta filer på andra BitTorrent-datorer på internet. Se externa länkar.

Tips

 • Till skillnad från Kazaa, Gnutella och andra P2P fildelningsprogram där du har ett program på datorn, öppna den och ange den fil du letar efter i sökrutan för att få en lista med filer, använder BitTorrent trackers.
 • Ställ inte upp hastigheten till 0 (dvs max). På grund av det sätt TCP fungerar, när A hämtar något från B den har att hålla berättar B att den mottagit de uppgifter som skickas till honom. (Dessa kallas bekräftelser - ACKs -, en slags "fick det!" Meddelanden). Om A misslyckas att göra detta då B kommer att sluta skicka data och vänta. Om A är uppladdning i full fart kan det finnas någon bandbredd kvar för ACKs och de kommer att försenas. Så på grund av detta resonemang, för höga uppladdningshastighet leda till låga nedladdningshastigheter.
 • Om du försöker vara en fripassagerare och nedladdning utan att bidra uppladdningar, riskerar du att bli bannlyst av webbplatser som kräver en rimlig kvot av uppladdningar till nerladdningar.
 • Om du försöker ladda ner en ny fil med en såmaskin och 50 reciprokörer det kommer att vara långsam. Antingen vänta några timmar för distributörer att öka eller titta på en annan webbplats. Antalet seeders och Leechers vanligen visas, så en fil med 130 distributörer och 40 Leechers kommer att ladda ner snabbt, som en grov vägledning 700mb kommer ladda i ca 4 timmar om den har massor av såmaskiner.
 • Om du är ansluten till Internet via en router, se till att kolla www.portforward.com för anvisningar om hur du öppnar porten som du anger Azureus att använda i config.

Varningar

 • Som med alla protokoll för att överföra filer, bör BitTorrent inte missbrukas för att skaffa upphovsrättsskyddat material som du inte har en licens. I de flesta fall utesluter etikett CD och DVD och upphovsrättsligt skyddad programvara. Se till att din nedladdning är laglig innan du fortsätter.
 • Förstå upphovsrättslagar i ditt land innan du laddar ner något innehåll. Den illegala nedladdningen av alla mediefiler är "piratkopiering" och är, i många länder, med förbehåll för mycket stränga straff. Det är ditt ansvar att se till att du inte begår piratkopiering genom att ladda ner eller ladda upp en fil.
 • Läs upp om DMCA att förstå amerikansk upphovsrättslagstiftning i den digitala tidsåldern.

Saker du behöver

 • Azureus klient
 • Java installerat på din dator
 • En torrent webbplats eller forum
 • Portar öppna i brandväggen (om du använder en)
 • Snabb bredbandsuppkoppling