Wku

Hur infoga mellanslag i HTML

HTML ignorerar mellanslag. Flera utrymmen som normalt skapas av mellanslag, tab-tangenten och retur-tangenten är alla ignoreras när du skriver koden. HTML tolkar sådana slag som whitespace - hjälp för dig att organisera din kod men oviktiga för vad du kommer att visa. Om du vill visa mer än en plats mellan bitar av text, ord, tecken, skiljetecken eller någon annanstans, måste du koda dem i. Läs vidare för att ta reda på en mängd olika enkla lösningar beroende på vad din text kräver.

Steg

Hur infoga mellanslag i HTML. Infoga HTML-enhet var du vill lägga till ett blanksteg ("nbsp" står för icke hårt blanksteg).
Hur infoga mellanslag i HTML. Infoga HTML-enhet var du vill lägga till ett blanksteg ("nbsp" står för icke hårt blanksteg).

Lägga till en singlety

 1. 1
  Infoga HTML-enhet var du vill lägga till ett blanksteg ("nbsp" står för icke hårt blanksteg).
  • Användning är användbart i situationer där du bara behöver en eller två platser i mellan tecken eller ord för stilistiska eller estetisk effekt.
  • Till exempel, om du ville ha en viss del av din text att läsa med två mellanslag efter en period - som i ". Hej Hur mår du?" - Skulle du behöva koda varje extra period enligt följande: "Hej hur mår du.?"

Lägga styckeavstånd med HTML

 1. 1
  Sätt <p> innan texten du vill formateras som i punkt formulär.
 2. 2
  Sätt <p> i början av varje stycke.
 3. 3
  Använd </ p> till kikade in. Han märkte låset hade brutits och butiken var ganska rörigt. <p> John började växa orolig, och bestämde sig för att ringa polisen. </ P>

Lägga flikar utrymmen med en HTML-enhet

 1. 1
  Använd fyra eller fem icke-brytande mellanslag för att lägga till en flik. Koden ser ut så här:.
  • Det finns ingen riktig html-kod för en flik. Om du behöver använda flikar hela något du visar, överväga att formatera alternativ som erbjuds av CSS-koden.

Lägga radbrytningar med HTML

 1. 1
  Sätt <br> där allt du vill visa en radbrytning.
  • Om du är dubbelt radavstånd med den här metoden, måste du lägga till två radbrytningar - Till salu - ett till konto för att flytta till nästa rad och en annan för att hoppa över den linjen.

Visar texten som skrivs med hjälp av HTML

 1. 1
  Sätt <pre> innan texten du vill visa som skrivet, eller "förformaterad." Om du vill visa text som skrivs, eller till preformat, innebär att blanktecken som normalt inte skulle displayen. Varje mellanslagstangenten eller skriv in tangentnedslag visas som i en ordbehandlare.
 2. 2
  Använd </ pre> för att avsluta preformating.
  • Denna metod är särskilt användbar när man försöker att visa upp diktning eller kod.

<head> <style>

 body {
 background-image: url (bgh.jpg); 
 background-size: 100%;
 bakgrund-ursprung: innehåll;
 background-repeat: no-repeat;
 }
 </ Style>

</ Head> <body>

<body background="bgh.jpg">

<a href="Iw=="> Hem </ a>

<a href="Iw=="> galleri </ a> <a href="Iw=="> Om </ a>

<a href="Iw=="> Kontakt </ a

</ Body>

Tips

 • Skriv alltid din HTML i en kodredigerare eller textfil. Skriva din kod i en vanlig ordbehandlingsdokument kan orsaka fel, som ordbehandlare tenderar att ha sin egen kod som de lägger till text.
 • När du formaterar stycken, notera att mängden utrymme mellan varje punkt bestäms i din CSS-kod.
 • Om du hittar extra symboler flyter runt din kod när du dubbelkolla sitt slutliga utseende, kontrollera oavslutade kod, som en <br istället för en <br>.
 • Om du har ett utrymme företag som är mer holistiskt relaterad till layouten på webbplatsen, överväga att manipulera dina CSS kodning.
 • Observera att förformaterad text kommer sannolikt att ha ett annat typsnitt och bredd än vanlig text.