Wku

Hur frö en torrent

Dela filer med bittorrent nätverk är ett populärt val för peer to peer (P2P) delning. Faktum är att sedan 2006 har bittorrent nätverk varit det mest populära valet för fildelning i termer av totala använda bandbredden. Komma igång med torrent delning är en relativt enkel process, och genom att lära sig några viktiga steg, kan du vara en uppskattad inbördes i någon bittorrent community. Lära sig att utsäde en torrent är en viktig del i denna process.

Steg

Hur frö en torrent. Ladda ner och installera en klient.
Hur frö en torrent. Ladda ner och installera en klient.
 1. 1
  Ladda ner och installera en klient. Detta är en programvara som hanterar processen torrent delning för dig. Det finns många kunder som finns för gratis nedladdning på Internet, söka efter och läsa omdömen om några av dem för att avgöra vilken som är rätt för dig. Några av de mest populära BitTorrent klienter är Tixati, uTorrent, Vuze, Ares, och Transmission.
 2. 2
  Sök för den speciella torrent som du är intresserad. Detta kan göras enkelt med hjälp av en motor bittorrent sökning. Det finns flera av dessa på Internet, och de är särskilt utformade för att hitta användare med torrent-fil du letar efter. Populära torrent sökmotorer inkluderar The Pirate Bay och Isohunt. Du kan också ha lite tur söker efter en torrent på en vanlig sökmotor.
 3. 3
  Ladda ned önskat. Torrentfilen. En fil med ". Torrent" förlängning är helt enkelt en textfil som fungerar som en pekare till den riktiga filen som du är intresserad av. När filen är där du vill att det ska vara på din hårddisk, inte flytta den igen (annars kommer torrent-klient har svårt att hitta det).
 4. 4
  Öppna. Torrentfilen i din klient. Detta uppnås vanligen genom att dubbelklicka på filen. Den klient kommer automatiskt att söka på Internet för användare som har exakt samma torrent. Det kommer då att ansluta dig till dessa användare och börja ladda ner och pussla ihop filen.
 5. 5
  Kontrollera hur många användare du hämtar filen från. Din klient kommer att märka användare som antingen "reciprokörer / likar" eller "såmaskiner." Leechers är användare som bara har en del av filen, och distributörer är användare som har hela filen. Ju fler användare som du är ansluten till, desto snabbare din nedladdning kommer att bli.
  • När du har laddat ner filen, lämna driften klient. Detta är hur du utsäde torrents, och detta steg är avgörande för hälsan hos fildelning samhället. Genom att lämna programmet öppet, tillåter du andra användare att ladda ner delar av filen från dig ("seeding").
  • Det är viktigt att du laddar upp minst filens storlek värde av data, till exempel, om du laddar ner en 300 MB fil, måste du frö tills andra användare har laddat ner 300 MB värde av filen från dig.
  • Förhållandet nedladdning till uppladdning att du noggrant gör spåras av Bit Torrent programvara, och att förhållandet avgör hur snabbt du får ladda ner. Om du bara ladda ner filer och sedan omedelbart stänga ditt program, kommer dina nedladdningshastigheter drabbas eftersom du inte gör din del för fildelning samhället.
 6. 6
  Radera. Torrent filen från hårddisken. Detta steg är valfritt. Du kan fortsätta att utsäde filen så länge du vill (och detta kommer att skapa en mycket bra förhållande), men när din uppladdning för att ladda förhållande för att filen är ungefär 3 till 1, kan du ta bort den. Torrentfilen för att minska röran.

Tips

 • Det är en god idé att kontrollera beskrivningarna för torrentfiler på resultat på sökmotorer för anteckningar om korrupta eller dummy filer. Användare av Bit Torrent samhällen är generellt användbara när det gäller att undvika dessa typer av filer.

Varningar

 • Var medveten om att genom att ladda ner filer (t.ex. filmer eller låtar) som du inte redan äger, är du förmodligen bryta mot upphovsrättslagen. Det finns en mycket stor risk för tvister för användare att göra detta.

Saker du behöver

 • Bit Torrent-klient